Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три отбора се класираха за групите на Шампионската лига

Играчите на Галатасарай се радват на победата над Молде.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Галатасарай постигна трудна победа с 2:1 в реванша с Молде от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Това бе изключително ценен успех за турския гранд, който му гарантира класиране в групите на най-силния клубен турнир. Той бе спечелил и първия мач в Норвегия с 3:2 и с общ резултат 5:3 продължава напред в утрнира.

Срещата започна отлично за Галатасарай, който поведе в резултата още в 7-ата минута от дузпа, отсъдена за задържане срещу Мауро Икарди. Аржентинецът изпълни наказателния удар и вкара за 1:0. Молде обаче не бе готов да се предаде и в 66-ата минута възстанови равенството. Ерик Хестад бе точен след хубава атака по десния фланг..

Гостите можеха да направят пълен обрат и да изравнят общия резултат от двата мача. В 82-рата минута те пратиха за втори път топката във вратата на "Чим бом", но попадението на Ветон Бериша не бе зачетено заради засада. В добавеното време на мача Галатасарай реши всичко в своя полза, а героят бе Анхелиньо, който отбеляза красив гол от фаул за крайното 2:1.

Брага се наложи с 1:0 в Атина и така си гарантира място в групите, след като бе спечелил и първия двубой на свой терен с 2:1.

Брага издебна своя момент, който дойде в 83-тата минута. Тогава гостите организираха бърза атака, Брума бе изведен в наказателното поле и от труден ъгъл успя да промуши кълбото във вратата за 0:1. В добавеното време домакините завършиха мача в намален състав, след като Хуанкар бе изгонен с втори жълт и червен картон за фаул в гръб.

Йънг Бойс  спечели с класическото 3:0 реванша срещу Макаби (Хайфа) от плейофа на турнира. Първата среща бе завършила 0:0.

Срещата можеше да се развие и по друг начин, ако в 5-ата минута бе зачетен голът на Долев Хазиза, който порази вратата на Антони Рачопи, но се оказа, че е бил в засада.

Йънг Бойс реагира в 22-ата минута, когато Седрик Итен се разписа с глава за 1:0. Само 7 минути по-късно резултатът бе удвоен. Домакините организираха контраатака Мешак Елия центрира отдясно и Абдулайе Сек си отбеляза автогол. В 46-ата минута на втората част швейцарците решиха всичко с трети гол. Една лошо изчистена топка попадна във Филип Угринич, който стреля от границата на пеналта за 3:0.

По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ламин Ямал

Ламин Ямал: Класирането на финала е сбъдната мечта

Испанският тинейджър Ламин Ямал опита да омаловажи вълнението си от страхотния гол, който реализира на полуфинала на Евро 2024 срещу Франция, но каза, че достигането до финала на Европейското първенство е сбъдната мечта за него и за майка му. 16-годишният Ямал бе избран за Играч на мача в Мюнхен, след като стана най-младият голмайстор в историята на..

публикувано на 10.07.24 в 11:21
Национален отбор по волейбол за девойки под 18 години

България срещу Италия в полуфиналите на Евроволей при девойките

Националният ни отбор по волейбол за девойки под 18 години излиза срещу Италия в полуфиналите на европейското първенство, което се провежда в Румъния и Гърция.  "Скуадра адзура" завърши като лидер в първа група  след 6 победи и 1 загуба, и общо 17 точки. Родните представителки пък приключиха груповата фаза на надпреварата на втора позиция с 18 точки (6..

публикувано на 10.07.24 в 08:29
Красимир Балъков

Красимир Балъков пред БНР: Отборът на Испания би трябвало да стане европейски шампион

"Два отбора, които нелогично стигнаха до полуфинала - Англия и Франция, те не показаха кой знае каква игра. Испания и Холандия логично - играят атрактивно и интересно, сега ще разберем кой футбол ще надделее. Този за резултат или другият - атрактивният. Направиха ми впечатление отборите на Швейцария, Португалия, Германия, Испания, разбира се...

публикувано на 10.07.24 в 07:43
Екатерина СТратиева и Георги Аврамов

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новия си автомобил

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новата визия на състезателния си автомобил, както и състезателната си програма до края на годината в компанията на футболната легенда Красимир Балъков. “Заредена съм с емоция. Заставайки до Красимир Балъков, усетих една сила и позитивизъм, че нещата могат да се случат. Все пак той е постигнал..

публикувано на 10.07.24 в 06:44
Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Отборът на Аржентина победи тима на Канада с 2:0 и се класира за финала на Копа Америка. Головете за световните шампиони отбелязаха Хулиан Алварес (22') и Лионел Меси (51'). Победата за "албисилесте" е втора срещу същия съперник на турнира след като двата отбора играха и в груповата фаза, където Меси и компания се наложиха със същия резултат...

публикувано на 10.07.24 в 06:23

Световният шампион Йосиф Панов срещу Мигел Васкес на „MAX FIGHT 59“ в Свети Влас

Българската боксова звезда Йосиф Панов “Пепелянката”, носител на световната титла на UBO ще се изправи срещу най-титулуваният съперник пристигал на българска земя. На бойната галавечер „MAX FIGHT 59“ негов опонент ще е мексиканецът Мигел Васкес, който има 6 защити на Световната титла на IBF. В кариерата си той е играл основни мачове в MGM Grand Arena,..

публикувано на 10.07.24 в 06:18
Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на

Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на "Уимлъбдън"

Финалистката от "Ролан Гарос" Джазмин Паолини продължава силното си представя от началото на сезона и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Италианката разгроми Ема Наваро (САЩ) с 6:2, 6:1 за само 58 минути игра и достигна до тази фаза на турнира за първи път в кариерата си. Паолини стана първата тенисистка от..

публикувано на 10.07.24 в 06:08