Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете загина при пожар в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Дете загина при пожар в жилищен блок в пловдивския район "Южен". Сигналът е подаден малко след 12 часа на обед и незабавно натам са се насочили четири противопожарни екипа, съобщават от пожарната в Пловдив. 

Огнеборците са влезли в апартамента на 8 етаж, където са намирали възрастна жена и дете. Те са извадили детето от стаята, където е било, и опитали да му дадат първа помощ. Пристигналият медицински екип е констатирал смъртта му. 

Възрастната жена, която също е била в жилището е обгазена, а грижите за нея са поети от медици.

Пожарът вече е потушен. На мястото все още се намират огнеборци, а полиция извършва оглед.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът в Добрич постанови условна присъда на турски гражданин, предложил подкуп

Окръжният съд в Добрич постанови условна присъда на турски гражданин, предложил подкуп на длъжностно лице в България, с цел да не бъде издаден фиш за нарушение на Закона за движение по пътищата.  Подсъдимият трябва да заплати и глоба от 1000 лева.  Условното наказание за лишаване от свобода за три месеца с тригодишен изпитателен период е..

публикувано на 10.07.24 в 19:15
Лидерът на

Лидерът на "Хизбула" е заявил, че "Хамас" преговаря от името на цялата "Ос на съпротивата"

Ожесточава се битката за град Газа в навечерието на поредния кръг от преговори за примирие. Израелската армия призова всички жители на град Газа да го напуснат, а това обикновено е знак, че предстои нова мащабна военна операция.  Израелската армия призова жителите на Газа за евакуация с листовки Да напуснат град Газа в северната част на ивицата..

публикувано на 10.07.24 в 18:35

Лидерите на НАТО: Пътят на Украйна към членство в НАТО е необратим

Лидерите на НАТО се договориха, че пътят на Украйна към членство в НАТО е необратим, но все още не са готови да отправят покана към Киев.  Изтребители Ф-16, дарени от Дания и Нидерландия, вече са на път към Украйна и ще полетят над страната това лято, стана ясно на форума във Вашингтон.  Съюзниците в НАТО са постигнали съгласие за съществен пакет..

публикувано на 10.07.24 в 18:35
Снимки: БТА

Кметът на София за смяната на шефа на "Метрополитен"-а: Атентат срещу града

Кметът на София го нарече "атентат срещу града" смяната на шефа на столичното метро и посочи, че го е срам защото директорът на Столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев не заслужава да бъде отстранен от поста по този начин, тай като е работил за развитието на града. Ще бъдат сменени шест ръководители на общински дружества. Те ще бъдат..

публикувано на 10.07.24 в 18:30
Йеромонах Йоан, досега игумен на Руенския манастир

Игуменът на Руенския манастир йеромонах Йоан е назначен за протосингел на Софийската св. митрополия

Игуменът на Руенския манастир "Св. Иван Рилски" йеромонах Йоан е назначен за протосингел на Софийската света митрополия. Това става по личната молба на Българския патриарх и Софийски митрополит Даниил на заседанието на  Светия Синод на Българската православна църква - Българска патриаршия  – първото под председателството на новоизбрания..

публикувано на 10.07.24 в 18:14
Хижа

Възстановяват Фестивала на боровинките в Троянския балкан

На хижа "Амбарица" в Троянския балкан се възстановява Фестивалът на боровинките. От 19-и до 21-ви юли любителите на планината ще се съберат на поляните край "Амбарица" на над 1500 м. надморска височина. Фестивал с вкус на боровинки на хижа „Амбарица” За празника и за преживяванията сред красотите на Стара планина разказва..

публикувано на 10.07.24 в 17:53

Столичната община и БЧК раздадоха вода на софиянци заради жегите

Заради високите температури Столичната община, съвместно с БЧК, раздаде безплатна вода на софиянци. Пореден жълт код за жеги в цялата страна Това стана на два пункта - в градинката на Софийския университет и пред НДК. Доброволци на БЧК ще раздават вода заради днешните горещини Вода ще бъде раздавана и в петък, 12-и юли...

публикувано на 10.07.24 в 17:31