Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водачка на такси возила клиенти в Кюстендил след употреба на наркотици

Снимка: Ани Петрова

Водачка на такси е задържана от кюстендилски криминалисти при проверка, докато обслужвала клиенти. Автомобилът ѝ е иззет с протокол за доброволно предаване, уведомен е дежурен прокурор.

Таксито е проверено на ул. "Шести септември" в града, направен е тест за употреба на алкохол и наркотични вещества на водачката. 

Техническото средство е реагирало на 2 вида наркотици. 

Последвали са процесуални действия в жилището ѝ, където са открити и иззети опаковка марихуана и 2 ловни патрона – незаконно притежавани. 

По случая е образувано бързо полицейско производство, автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване, уведомен е дежурен прокурор. 

На 10 август. в с. Мламолово, община Бобов дол, 32-годишният Г.Г. управлявал собствения си лек автомобил, марка "Фолксваген Пасат", когато бил спрян за проверка от служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Кюстендил. При тестването на водача с техническо средство за употреба на наркотични вещества било установено наличието на амфетамин и канабис. 

Той се съгласил с показанията на техническото средство и отказал да даде кръв за лабораторен анализ. 

Материалите по делото са били внесени в Районен съд - Дупница с обвинителен акт. 

В съдебно заседание между защитника и прокурора е сключено споразумение, което съдът одобри. Само две МПС са на паркинги на полицията - 1 в Кюстендил, 1 - в Дупница. Те са иззети след шофиране след употреба на алкохол или наркотици, казаха за БНР от Областната дирекция на полиицята. 

Иззетите общо коли в региона след влизанeто в сила на законовите промени са над 10, уточниха от дирекцията. Останалите са върнати на собствениците им след като е направена оценка от вещо лице.

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над две катастрофи средно на ден са ставали по пътищата в област Монтана през юни

По над две катастрофи средно на ден са ставали по пътищата в област Монтана през юни. Катаджиите са установили над 3000 нарушения, като повече от половината са за превишена скорост. 73 пътно-транспортните произшествия в област Монтана са станали през юни. От тях 22 са тежки, като са загинали двама души, а 32-ма са ранени. В сравнение с..

публикувано на 15.07.24 в 19:30

ПП-ДБ публикува декларацията, която настоява НС да приеме преди връчването на втория мандат

На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" настояха връчването на втория мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание са бъде отложено с 3 месеца, като предложиха парламентът да приеме декларация. Първо антикорупционни закони и решения, после разговори за правителство, беше..

публикувано на 15.07.24 в 19:09

Редица влакове в страната се движат със закъснения заради високите температури

Повечето влакове в страната се движат със закъснения, след като бяха въведени ограничения на скоростта заради температури над 40 градуса, съобщават от пресцентъра на БДЖ.  С близо два часа закъснява влакът Варна - София.  От БДЖ съобщават още, че вече ще има директен влак по направлението Русе - Пловдив, свързващ Северна и Южна България...

публикувано на 15.07.24 в 18:43
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски не е разтревожен от евентуален втори мандат на Доналд Тръмп

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че не е разтревожен от евентуален втори мандат на Доналд Тръмп. Зеленски също така заяви, че Русия трябва да присъства на втората среща на върха за мир в Украйна през ноември. Зеленски си поставя за цел да бъде готов за втората мирна среща на върха през ноември На пресконференция в Киев..

публикувано на 15.07.24 в 18:35
Йордан Цонев

Цонев: Действията на ПП-ДБ са поредният брутален опит да изнасилят Конституцията

ДПС няма да подкрепи идеята за отлагане с 3 месеца на връчването на мандат за съставяне на правителство с цел законодателна дейност, каза  заместник-председателят  на парламентарната група на ДПС  Йордан Цонев и определи искането на ПП-ДБ като насилие над Конституцията. ПП-ДБ публикува декларацията, която настоява НС да приеме преди връчването на..

публикувано на 15.07.24 в 18:30
Доналд Тръмп

Доналд Тръмп ще призове за национално единство

Два дни след покушението срещу него и малко преди започващата днес Национална конвенция на Републиканската партия, бившият президент Доналд Тръмп заяви, че е пренаписал изцяло предстоящата си реч и че ще призове към национално единство. Доналд Тръмп е леко ранен след атака срещу него, нападателят е загинал Само ден, след като беше леко..

публикувано на 15.07.24 в 18:30

Локализиран е пожарът в граничната планина Огражден

Локализиран е пожарът в граничната планина Огражден, който на българска територия засегна близо 150 декара иглолистни  гори.  Властите в Република Северна Македония все още не са овладели огнената стихия, която е унищожила един от най-елитните им ловни райони.  Пети ден продължава борбата с огъня в планината Огражден, която е на границата..

публикувано на 15.07.24 в 18:20