Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черна Седмица – две убити деца на пътя, смъртоносен линч на шофьор и поредна жертва на домашно насилие

Снимка: БГНЕС

Две убити на пътя деца, смъртоносен линч на шофьор, поредна жертва на домашно насилие, междуинституционални борби, обвинения в агресивна политизация в МВР.

И онемяла за събитията изпълнителна власт, който нищо никога не е чувала от партньорите си в управлението за това, че "сенки от миналото" осигуряват "логистиката за управлението".

Това се случи в седмицата, в която есенните настроения отново ни накараха да мислим за цените на тока, храната, гaза и всички съпътстващи електората проблеми. 



По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Станислав Балабанов

Станислав Балабанов: Поредни предсрочни избори ще задълбочат политическата криза

Поредни предсрочни избори ще задълбочат политическата криза. Това заяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на парламентарната група на ИТН Станислав Балабанов.  Той увери, че ИТН са готови да получат третия мандат, за да дадат алтернатива на България: "Ако има разум въобще сред другите политически формации, да излезем от кризата. До..

публикувано на 05.07.24 в 10:23

В Иран гласуват за президент на втори тур

Започна гласуването на втория тур на президентските избори в Иран. На балотажа се явяват реформистът Масуд Пезешкиян и твърдолинейният Саид Джалили при сравнително близки резултати на първия тур - съответно над 42 и близо 39 процента от гласовете. 69-годишният Масуд Пезешкиян е сърдечен хирург, депутат от Тебриз и бивш министър на..

публикувано на 05.07.24 в 10:13

Рекорден брой американци на път покрай Деня на независимостта

Рекорден брой американци пътуват по случай почивните дни около националния празник - Денят на независимостта. Асоциацията на американските автомобилисти изнесе данни, че близо 71 милиона души са се отправили на път в дните около националния празник на страната 4 юли. Това представлява увеличение с 5% спрямо същия период на миналата..

публикувано на 05.07.24 в 10:06
Димитър Главчев

Главчев категоричен - няма зависимости от политически лидери

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев отрече да има зависимости от лидери на политически партии при назначаването на областни управители. В блицпарламентарния контрол той отговори на въпрос на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов за рокади в областните управи. Служебният премиер Димитър Главчев подчерта, че..

публикувано на 05.07.24 в 09:54
Делян Пеевски

Петър Бояджиев: Пеевски ще продължи да напредва като трактор

" Пеевски кара влака, той няма нужда от излишен сблъсък. Той спокойно напредва като трактор и ще продължи да напрeдва, но той няма нужда от показност ".  Това коментира пред БНР Петър Бояджиев, политически емигрант и дисидент от преди 89-та, който познава ДПС от създаването ѝ.  " Излизането наяве на това разцепление чрез гласуването и за двете..

публикувано на 05.07.24 в 09:22
Мустафа Емин

Мустафа Емин: Сблъсъкът между Доган и Пеевски е реален

Сблъсъкът между Доган и Пеевски е реален, настоя заяви пред БНР Мустафа Емин, експерт по национална сигурност към "Да, България". "Това е нагледен пример как функционира моделът на силната ръка. Имаме класически случай на предаването на властта от един авторитарен лидер към друг авторитарен лидер.  ДПС показва как ще се случат нещата в..

публикувано на 05.07.24 в 09:20
Сградата на Община Хасково

Новите общински съветници в Хасково полагат клетва

Новоизбраните общински съветници в Хасково ще положат клетва днес. Изборите за Общински съвет се проведоха на 23 юни, след като вотът от миналата година беше касиран. 41 са общинските съветници от девет партии и коалиции, като най-многобройна е групата на ГЕРБ - 17 представители. Втори са ДПС с 11 съветници. ПП-ДБ, БСП и ИТН имат по..

публикувано на 05.07.24 в 08:39