Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Септември, Спортист, Струмска слава и Балкан продължават за Купата на България

Снимка: БТА

Втородивизионните Септември (София), Спортист (Своге) и Струмска слава (Радомир) преодоляха първия редовен кръг в турнира за Купата на България и се класираха за 1/16-финалите на турнира. Там тимовете от втория ешелон чакат противници от елита.

Най-лесно беше за Струмска слава, която вкара пет безответни гола на играещия в областната група на Велико Търново отбор на Лозен Сухиндол. Внукът на легендарния треньор със същото име Христо Младенов откри резултата в 16-ата минута, а до края на първата част се разписаха Георги Янев (36) и бившият младежки национал Димитър Стоянов (42). След почивката паднаха нови два гола във вратата на сухиндолци, дело на Алекс Желев и Александър Аспарухов пет минути преди края.

Отлично израстване показа отборът на Спортист (Своге), който обърна носителя на Купата на Аматьорската лига Локомотив (Горна Оряховица) с 2:1 като гост. Радослав Живков и юношата на Левски (Сф) Антон Иванов осигуриха успеха, а второто попадение падна пет минути преди края. Янислав Цачев вкара за домакините.

В Несебър лидерът във Втора лига Септември мина през местния тим с 4:2. Асен Георгиев и Димитър Костадинов дадоха преднина от два гола за гостите, а Виктор Янев намали. Последваха голове на Здравко Димитров и 18-годишния Александър Петров преди второто попадение на Виктор Янев да оформи крайния резултат.

А Балкан (Ботевград) също продължава напред, след победа като домакин над Монтана с 2:1 след прдължения. Редовното време на помощното игрище в Ботевград завърши 1:1 с голове на Филип Ежике за Монтана в 61-ата минута и на голмайстора от турнира на четирите Трети лиги Давид Ганчев в 77-ата. В 108-ата обаче Александър Христов донесе успеха на балканци, след като засече в мрежата майсторско центриране на капитана на тима Емил Колев, син на баскетболната легенда Йордан Колев.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Волейболистките ни с трета загуба в Лигата на нациите

България допусна третото си поражение в Лигата на нациите по волейбол при жените. Воденият от треньора Лоренцо Мичели състав загуби с 0:3 (11:25, 22:25, 19:25) срещу Италия. Първата част беше много слаба за българките. През цялото време "адзурите" бяха по-добрият отбор и диктуваха изцяло събитията на полето. Мичели пусна на полето почти всички..

публикувано на 17.05.24 в 21:53

Локомотив (София) и Ботев (Враца) поделиха точките в Първа лига

Локомотив (София) завърши наравно 1:1 у дома срещу Ботев (Враца) в среща от 33-ия кръг от Първа лига.  В шестата минута Браян Переа напредна през средата и изведе Марко Мажуга, който шутира от малък ъгъл, но вратарят Александър Любенов се справи с опасността.  Близо четвърт час след това Переа изведе Спас Георгиев на чиста позиция, но нападателят на..

публикувано на 17.05.24 в 21:38

Рилски спортист ще играе за титлата в Националната баскетболна лига

Рилски спортист победи Спартак Плевен с 84:52 (25:20, 10:14, 18:12, 31:6) като домакин в „Арена Самоков“ в решителния пети мач от полуфиналния плейоф между двата тима в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и се класира за финала след като надделя с 3-2 успеха в серията. Вицешампионът от 2021 и 2022 година Рилски спортист ще се изправи срещу..

публикувано на 17.05.24 в 21:35

На 16 години Елиза Чолакова спечели титлата от ДП по конен спрот в най-тежкия клас

Една от най-талантливите ни състезателки по конен спорт Елиза Чолакова стана шампион на България в най-тежкия клас в прескачането на препятствия. 16-годишната състезателка спечели  държавното първенство, което се проведе на база „ Фригопан“, до Пловдив в рамките на три дни . Елиза с нейния кон Юпитер победиха конкуренцията на 11 тандема, които се бориха..

публикувано на 17.05.24 в 21:21
Никола Цолов

Никола Цолов е на 15-та позиция след квалификацията в Сан Марино от Формула 3

Никола Цолов е на 15-то място в Гран при на Емилия Романя в шампионата на Формула 3. Квалификацията се оказа много трудна за българския пилот, който загуби първата си бърза обиколка заради неспазване на ограниченията на трасето, а вторият му опит беше провален от съотборника му Лорънс ван Хьопен, който го забави още в началото на обиколката. Едва..

публикувано на 17.05.24 в 21:14

Елвира Краснобаева: Нямам търпение да се кача на сцената на „Нощ на звездите“

На 1 юни фондация „Енчо Керязов“ ще връчи годишните си награди. В 13-та церемония  "Нощ на звездите", която е посветена на талантливите деца на България в категориите „Изкуство“, „Образование“ и „Спорт“ ще бъдат наградени по трима финалисти. В категория „Спорт“ това са таекуондистката Калина Бояджиева, състезателката по брейк Пламена Георгиева и..

публикувано на 17.05.24 в 20:50
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с нов прескок на СК във Варна

Европейската вицешампионка Валентина Георгиева вече изпълнява нов втори прескок. Най-вероятно той ще бъде показан по време на световната купа, която ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Състезателката на Филип Янев ще изпълни новото упражнение обаче, само ако се почувства сигурна по време на тренировките преди..

публикувано на 17.05.24 в 17:18