Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия - Локомотив (София) пряко по "Хоризонт"

Снимка: Радио ВИДИН

Два мача предвижда програмата на ППФЛ - от 17,30 часа играят Славия и Локомотив (София), като тази среща ще предаваме пряко в рамките на предаването "Спорт и музика" с начало 16 часа. В другия двубой Лудогорец приема Ботев (Пловдив) от 20 часа.

Отборите на Славия и Локомотив (София) се изправят един срещу друг в столично дерби от деветия кръг на Първа лига. Главен съдия на срещата ще е Радослав Гидженов.

Двата състава се намират в ужасна форма. Домакините имат само четири точки след седем изиграни мача. 

От друга страна "железничарите" имат два пункта повече, но след осем двубоя. Тези слаби резултати накараха ръководството на Локомотив да се раздели със Стойчо Стоев, като начело на тима застана Данило Дончич.
 По време на паузата за национални отбори Локомотив спечели с 3:1 срещу дубъла на ЦСКА 1948 в проверка. От друга страна "белите" все още разчитат на легендата Хосе Мария Бакеро, но при ново поражение може и да се стигне до промяна.

Лудогорец и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг  в Разград от  20:00 часа, а главен съдия на двубоя ще бъде Красен Георгиев.Домакините излизат като фаворит в днешната среща. Разградчани към момента заемат седмата позиция в класирането, но са изиграли доста по-малко мачове от останалите отбори - едва 6. В тях “зелените” имат 4 победи и 2 загуби и са с актив от 12 точки. В последния си мач преди паузата за националните отбори “орлите” успяха да се наложат с категоричното 5:0 над Берое. Преди това обаче загубиха от Черно море като гост с 0:1. 

Лудогорец успя да се класира за групата на Лигата на конференциите и следващата седмица стартира участието си в третия по сила европейски клубен турнир. Момчетата на Ивайло Петев ще премерят сили със Спартак (Търнава) у дома и днес със сигурност ще искат да наберат скорост преди важния сблъсък в Европа. Добрата новина за “орлите” е, че крайният бранител Антон Недялков и централният нападател Квадво Дуа са близо до завръщане в игра. И двамата бяха доста дълго в лазарета, но скоро ще бъдат на линия в състава на Ивайло Петев.  

Ботев от своя страна излиза като 11-ти в класирането с едва 8 точки от 8 мача. “Канарчетата” записаха цели четири загуби и две равенства, но в последните си два мача успяха да вдигнат глава и да нанижат две победи - 3:1 над Славия у дома и 2:1 над Етър във Велико Търново.



По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Десподов

Кирил Десподов със специално послание след мача

Капитанът на отбора на България - Кирил Десподов, направи специално видео обръщение към футболните фенове у нас след успеха на “лъвовете” с 1:0 срещу тима на Северна Ирландия в срещата от втория кръг на Лигата на нациите. "Българи, благодаря ви за победата. Бяхте невероятни, без вас нямаше да спечелим този мач. Очакваме ви през октомври -..

публикувано на 09.09.24 в 06:38
Георги Иванов

Георги Иванов: Всички трябва да работим заедно

Президентът на БФС - Георги Иванов, изгледа на живо от стадион “Христо Ботев” в Пловдив победата на България срещу Северна Ирландия с минималното 1:0 в срещата от втория кръг на Лигата на нациите. Той коментира пред канала във Facebook на футболния клуб Ботев (Пловдив), който е собственик на стадиона, за цялостното му мнение относно представянето на..

публикувано на 09.09.24 в 06:31
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Помогна ни обстановката на стадиона

Националният селекционер на България Илиан Илиев не скри задоволството си от постигнатия успех с 1:0 при домакинството на Северна Ирландия във втория мач на "лъвовете" в група 3 на Дивизия "С". Той призна, че атмосферата на стадион "Христо Ботев" е помогнала много на неговите играчи, за да стигнат до победата. "Знаете колко се нуждаехме от такава..

публикувано на 09.09.24 в 06:25
Паралимпийските игри в Париж бяха закрити с шоу под дъжда

Паралимпийските игри в Париж бяха закрити с шоу под дъжда

Паралимпийските игри в Париж бяха закрити тази вечер с грандиозно шоу на "Стад дьо Франс". Церемонията, в която се включиха близо 4400 атлети от 168 делегации, премина под проливен дъжд, което доведе до промени в програмата на организаторите във Франция. Въпреки лошото време спортистите бяха в отлично настроение и не се притесниха от атмосферните..

публикувано на 09.09.24 в 06:20
Лора Христова и Милена Тодорова с по две национални титли на шампионата в Банско

Лора Христова и Милена Тодорова с по две титли от ДП в Банско

Младите ни надежди Лора Христова, Васил Зашев и Благой Тодев се опълчиха на утвърдените асове в завършилото днес в Банско открито държавно първенство по летен биатлон, валидно и за Балканската купа. Лора Христова финишира най-бързо в първия 6-километров спринт при девойките, а резултатът й бе с минута и половина по-добър от този на Милена Тодорова, която..

публикувано на 09.09.24 в 06:12
Олимпийската шампионка Ивет Горанова със сзалот от турнир по карате в Хърватия

Олимпийската шампионка Ивет Горанова със злато от турнир в Хърватия

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова спечели златен медал от 23-о издание на международния турнир по карате в хърватския град Риека. Горанова от клуб Петромакс стана първа в категория до 61 кг "кумите", след като на финала надделя над Александра Шолохова (Украйна) с 5:3. В надпреварата участваха състезатели от Хърватия, Украйна, Австрия,..

публикувано на 09.09.24 в 06:07
Кристиано Роналдо осигури поредна победа на Португалия.

Роналдо спаси Португалия, еврошампионът Испания е неудържим (резултати)

Португалия победи с 2:1 Шотландия във втория си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Кристиано Роналдо отбеляза решаващия гол за "мореплавателите", въпреки че беше оставен на пейката. Суперзвездата се появи на почивката и в 88-ата минута донесе трите точки на своя тим на "Луж" в Лисабон. Попадението беше под номер 901 в кариерата на..

публикувано на 09.09.24 в 00:02