Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пирин изненада Хебър в Пазарджик

Снимка: fcpirin.com

Пирин постигна първа победа в елита през настоящата кампания. В двубой от деветия кръг в Първа лига благоевградчани се наложиха с 2:1 срещу домакина Хебър с попадения през второто полувреме.

След точно десет минути игра Олексий Збун шутира от малък ъгъл, но Максим Ковальов нямаше проблеми и отрази удара му. Седем минути по-късно Ковальов направи сериозна грешка, но домакините не успяха да се възползват от възможността. В 35-ата минута Роберт Мазан не успя да затрудни Ковальов след изпълнение на свободен удар. В добавеното време на първата част Максим Ковальов отново се намеси на два пъти, за да запази вратата си без попадение. 

Гостите от Благоевград успяха да поведе в резултата в 50-ата минута. Айуб Абу подаде за Борис Тютюков, който на скорост се справи се с трима защитници и я изпрати във вратата на домакините за 0:1.  Радостта на гостите беше кратка, като в 56-ата минута пазарджиклии успяха да изравнят. Георги Вълчев пое топката с гръб към вратата, обърна се и върна към Никълъс Пенев, който реализира второто си попадение в Първа лига.

Пирин отново поведе в резултата чрез Мартин Бачев, който се възползва от центриране на Венцислав Бенгюзов фаул и с диагонален шут осигури ценния успех за гостите. До края на срещата домакините пропуснаха няколко изгодни възможности за изравняване.

Пирин има актив от 4 точки, докато Хебър е със 7 точки повече от днешния си противник.

Хебър - Пирин (Благоевград) 1:2

1:0 Борис Тютюков 51

1:1 Никълъс Пенев 56

1:2 Мартин Бачев 67    

Хебър: Матвей Игонен, Лазар Марин (89-Сашо Лебанов), Роберт Мазан, Стефан Цонков, Георги Вълчев, Николай Николаев, Ангел Бастунов, Карлос Охене (77-Стилиян Тисовски), Никълъс Пенев (89-Богомил Божуркин), Атанас Кабов (77-Марсел Канади), Олексий Збун (46-Георги Николов)

Пирин: Максим Ковальов, Айуб Абу, Александър Дюлгеров, Мартин Бачев, Андрей Йорданов, Дмитро Семенив, Венцислав Бенгюзов (71-Христо Попадийн), Иван Тасев (46-Симеон Александров), Борис Тютюков (71-Владимир Медвед), Аймен Суда, Юго Комано (57-Даниил Кондраков)

По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кристина Гюрова: Майка ми нямаше да може да живее в този свят

Една от най-известните български треньорки по художествена гимнастика  Кристина Гюрова проведе Мастърклас в бургаската зала „Младост“.  Заниманието, което се проведе под ръководството на дъщеря на легендарната Жулиета Шишманова, треньор и майка на Жулиета Канталупи, дългогодишен треньор на италианката Милена Балдасари се състоя  веднага след..

публикувано на 30.04.24 в 22:31
Тодор Батков

Тодор Батков влиза в Обществения съвет на БФС

Бившият собственик на Левски Тодор Батков е новият член на Обществения съвет на Българския футболен съюз, съобщиха за БТА от централата. Адвокатът ще стане член номер 8 на Обществения съвет – структура, създадена от предишния президент на БФС Борислав Михайлов и оставаща с активна дейност и при наследника му Георги Иванов. Председател на Обществения..

публикувано на 30.04.24 в 20:05
Национален отбор по спортна гимнастика - жени

Добра подиум тренировка за българките преди ЕП по спортна гимнастика в Италия

Националният отбор на България за жени направи добра подиум тренировка преди европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. При жените на шампионата ще участват Валентина Георгиева, Никол Стоименова, Никол Соколова, Виктория Венциславова и Калина Тенева, а при девойките - Кристин Кръстева и Мишел Арабаджиева, който утре..

публикувано на 30.04.24 в 18:46
Даниел Боримиров

Даниел Боримиров: Треньорска смяна в Левски няма. Костов остава!

Собственикът на Левски Наско Сираков привика на разговор треньора на “сините” Николай Костов. Това се случи преди днешната тренировка на тима, в която участие няма да вземат Марин Петков, Каллос Охене, Рикардиньо и Ел Джемили. Двамата ще обсъждат представянето на Левски и как да се излезе от игровата криза. Информациите гласят, че засега Костов..

публикувано на 30.04.24 в 18:15
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов отпадна в квалификациите на тенис турнира в Екс-ан-Прованс

Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на квалификациите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Екс-ан-Прованс (Франция) с награден фонд 205 хиляди евро. Кузманов отстъпи пред втория поставен и 128-и в световната ранглиста Фелипе Малигени Алвеш (Бразилия) с 5:7, 1:6. Двубоят продължи час и 33 минути. Двамата изиграха оспорван първи..

публикувано на 30.04.24 в 16:37
Ректорът на НСА проф. Красимир Петков се срещна с баскетболиста от НБА Александър Везенков

Ректорът на НСА се срещна с баскетболната звезда Александър Везенков

Ректорът на Национална спортна академия проф. Красимир Петков се срещна с баскетболната звезда Александър Везенков, за да го поздрави за успешния му първи сезон с отбора на Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация - NBA. С пожелание за нови успехи проф. Петков подари на Везенков сувенири на НСА и шедьовъра на световната класика „Малкият..

публикувано на 30.04.24 в 16:35
Боксьорите дариха пълен комплект медали от Европейското на Музея на спорта

Боксьорите дариха медали на Музея на спорта, шестима ще гонят още квоти за Париж

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински дари пълен комплект медали от завършилото преди дни европейско първенство за мъже и жени в Белград на Музея на спорта. Националите се прибраха от сръбската столица с безпрецедентните в историята на българския бокс 11 медала, като с титли се окичиха Светлана Каменова в категория до 57..

публикувано на 30.04.24 в 13:36