Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски за новата кандидатура за кмет на Кърджали: Винаги трябва обновление

Депутатът от ДПС Делян Пеевски в НС - 20 септември 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Хасан Азис няма да е кандидатът на ДПС за кмет на Кърджали, потвърди депутатът Делян Пеевски, като мотивира решението с необходимостта от обновление:  

"Винаги трябва обновление. Благодаря да г-н Азис за това, което е направил. И, надявам се, новият кмет да продължи и да направи по-добри неща за Кърджали и да надгражда".

На въпрос дали има втори план за тази смяна, Пеевски отговори: Не.

Хасан Азис е неизменно кмет на Кърджали от 2003 г. Последният му пети мандат започна през 2019 година. 

Кандидат за кмет на ДПС на изборите следващия месец ще бъде банкерът Ерол Мюмюн.
По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пред фонтана на президентството се проведе демонстрацията срещу промените в закона, организиран от Феминистки мобилизации / Feminist Mobilisations, Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women и други - 15 август 2024 г.;

Демонстрации в София за и против промените в Закона за училищното образование

Десетки протестиращи се събраха пред президенството тази вечер, за да изразят неодобрението си от факта, че държавният глава Румен Радев не наложи вето на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с които се забранява популяризирането на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата и детските градини. Президентът е подписал..

публикувано на 15.08.24 в 19:48

Парламентарният ден днес: Без кворум и с извинение към министри

Едно от последните заседания на 50-отото Народно събрание се провали заради липса на кворум. След четири проверки то беше закрито, като депутатите не успяха да гласуват нито един закон и не изслушаха четирима от служебните министри заради безводието в стотици населени места в страната.  Без кворум в НС при 3 проверки. Следващата е в 16:30 ч...

публикувано на 15.08.24 в 19:23

Галъп: Избирателите на ДПС биха предпочели формация на Доган пред формация на Пеевски

Избирателите на ДПС биха предпочели почти единодушно формация на Ахмед Доган пред формация на Делян Пеевски. Това е показал социологически експеримент, проведен от "Галъп интернешънъл болкан" в рамките на обща анкета за електоралните нагласи от началото на този месец.  Проучването на "Галъп интернешънъл болкан"  за Българската национална..

публикувано на 15.08.24 в 18:58
Стоян Мавродиев след брифинг сградата на Българската банка за развитие, архив, април 2024 г.

На върха на схемата с необезпечения кредит от ББР за 150 млн. лв. - бившият шеф на банката Стоян Мавродиев

Прокуратурата обяви, че има доказателства за длъжностно присвояване на близо 150 милиона лева от бизнесмена Румен Гайтански - Вълка и бившия директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев.  На двамата обаче все още не са повдигнати обвинения, защото се издирват. По случая с необезпечения и необслужван кредит, отпуснат от ББР на..

публикувано на 15.08.24 в 18:51
Ксения Карелина пред съда в Екатеринбург на 15 август 2024 г.

Руски съд осъди руско-американска гражданка на 12 г. затвор заради дарение от 50 долара

Ксения Карелина, работничка в СПА център в САЩ с руско и американско гражданство, беше осъдена днес от съд в Русия на 12 години затвор заради държавна измяна, след като бе призната за виновна, че е дарявала пари на благотворителна организация, която помага на Украйна, предаде БТА като се позова на Ройтерс. Жителката на Лос Анджелис пледира "виновна"..

публикувано на 15.08.24 в 18:34
Двойка минава покрай украински знамена, издигнати в памет на загиналите украински войници, на площад

И Киев, и Москва обявиха, че са постигнали успехи на бойните полета

И двете страни в руско-украинската война обявиха днес, че са постигнали успехи на бойните полета в Донбас и край Курск. Руското министерство на отбраната увери, че укрепва граничните области на Белгород, Курск и Брянск, за да предотврати и ограничи нови украински атаки. А в овладените руски територии в Курска област бе установена украинска..

публикувано на 15.08.24 в 17:51

Преговори в Доха за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

В Доха бяха подновени преговорите за примирие в ивицата Газа и освобождаване на заложниците, които са в ръцете на палестинската терористична организация "Хамас". Към момента няма официално потвърждение, че групировката е изпратила официални представители в катарската столица. Палестинското министерство на здравеопазването, управлявано от..

публикувано на 15.08.24 в 17:30