Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мими Христова спечели бронзов медал на световното първенство в Белград

Мими Христова
Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

Мими Христова спечели бронзов медал на световни първенства по борба, след като тушира състезаващата се с неутрален статут Татяна Паулава на малкия финал на 65 кг. 

По-рано днес Христова тушира още една състезателка с неутрален статут – Валерия Дондупова. 

Христова бе елиминирана от надпреварата за златно на четвъртфиналите, когато отстъпи на американката Мейси Килти. Тя ще се бори тази вечер за световна титла на 65 кг. Преди това Христова надделя с 10:0 и над монголката Тювшиняргалин Енкин.

Българското участие при дамите продължава утре с репешаж за олимпийска квота и медал на Биляна Дудова на 62 кг. София Георгиева пък ще атакува бронз на неолимпийската категория до 72 кг.


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37
Жоел Арате

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:33
Ю Се

Китаецът Ю Се с олимпийската титла на 10 метра пистолет

Китаецът Ю Се спечели първата индивидуална титла в спортната стрелба на Олимпийските игри в Париж. 24-годишният Се триумфира на 10 метра пистолет при мъжете, като събра резултат от 240,9 точки. По този начин той стана олимпийски шампион за пръв път в кариерата си, а освен това донесе и четвърто злато на страната си в тази дисциплина. Втори с..

публикувано на 28.07.24 в 11:24
Виктория Томова с труден съперник на старта в Париж

Шестима наши във втория ден на Игрите в Париж

Шестима български спортисти в 4 вида спорт ще участват във втория състезателен ден на Олимпийските игри в Париж.  Европейската вицешампионка на прескок Валентина Георгиева стартира участието си в квалификациите за многобоя в спортната гимнастика. Тя ще играе само на три уреда - греда, смесена успоредка и прескок. Късно снощи при мъжете Кевин Пенев зае..

публикувано на 28.07.24 в 07:07
Призьори - първи ден

Призьорите от първия ден на Олимпиадата в Париж

Финали от първия ден на Олимпийските игри в Париж - 13 дисциплини: спортна стрелба, 10 метра пушка смесено отборно състезание: 1. Китай (Юйтин Хуан и Лихао Шън) 2. Република Корея (Джи-хьон Към и Ха-джун Парк) 3. Казахстан (Александра Ле и Ислам Сатпаев) синхронни скокове във вода от 3-метров трамплин, жени: 1. Китай (Яни Чан и Ивън Чън) - 337.68..

публикувано на 28.07.24 в 06:51
Кевин Пенев и Милко Танкушев (старши-треньор на националния отбор по спортна гимнастика)

Кевин Пенев 42-и в квалификациите в спортната гимнастика в Париж

Кевин Пенев не успя да преодолее квалификациите на турнира по спортна гимнастика за мъже при дебюта си на Олимпийски игри във френската столица Париж. Националът представи стабилно програмата си и събра сбор от 77.361 точки, което му отреди 42-а позиция в крайното класиране. Пенев получи оценка от 14.000 точки на прескок и за двата си опита. На..

публикувано на 27.07.24 в 23:47