Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мими Христова спечели бронзов медал на световното първенство в Белград

Мими Христова
Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

Мими Христова спечели бронзов медал на световни първенства по борба, след като тушира състезаващата се с неутрален статут Татяна Паулава на малкия финал на 65 кг. 

По-рано днес Христова тушира още една състезателка с неутрален статут – Валерия Дондупова. 

Христова бе елиминирана от надпреварата за златно на четвъртфиналите, когато отстъпи на американката Мейси Килти. Тя ще се бори тази вечер за световна титла на 65 кг. Преди това Христова надделя с 10:0 и над монголката Тювшиняргалин Енкин.

Българското участие при дамите продължава утре с репешаж за олимпийска квота и медал на Биляна Дудова на 62 кг. София Георгиева пък ще атакува бронз на неолимпийската категория до 72 кг.


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно море излезе на второ място в Първа лига след равенство с Левски

Отборите на Левски и Черно море завършиха 0:0 в доста скучен мач на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". От равенството много по-доволни трябва да бъдат варненци, които си осигуриха минимум третото място в крайното класиране. Мачът пък ще бъде запомнен най-вече с това, което се случи преди него. Двубоят на "Герена" започна с четвърт час..

публикувано на 12.05.24 в 21:49
Теодор Кабакчиев

Теодор Кабакчиев с второ място в първия кръг ан СШ по Хард Ендуро

Теодор Кабакчиев  завърши на второто място в първия кръг от световния хард ендуро шампионат “Valleys Hard Enduro” в Уелс. Българинът, който този сезон кара за отбора на "Шерко рейсинг" направи страхотно каране във всички състезателни дни и заслужено развя българския флаг на финала. Световният ни шампион по Супер Ендуро за младежи от 2019 година..

публикувано на 12.05.24 в 20:22

Ксения Момчилова не успя да спечели медал на СК по гимнастически паркур в Монпелие

Ксения Момчилова не успя да спечели медал на световната купа по гимнастически паркур, която се проведе в Монпелие (Франция). Състезателката на Делян Димитров завърши на 8-мо място в дисциплината "Скорост" след като не можа да преодолее полуфиналната фаза. Момчилова, която миналата година спечели първия медал за България (сребро) в тази дисциплина на..

публикувано на 12.05.24 в 19:41
Футболен отбор

Берое победи Пирин и си гарантира мястото в Първа лига и през следващия сезон

Берое осигури и на теория оставането си в елита на българския футбол след домакинска победа с 2:0 над Пирин в среща от 32-рия кръг на Първа лига . С успеха старозагорци събраха 39 точки и имат девет повече от тима на Пирин при оставащи три мача до края на сезона. Берое обаче има предимство в директните мачове, като този сезон победи на два пъти..

публикувано на 12.05.24 в 19:18
Александра Начева

Александра Начева се завърна с победа в тройния скок

Александра Начева се завърна с победа след лечение на контузия. 22-годишната българка спечели надпреварата в дисциплината троен скок на турнира "Пловдив" след  като записа  резултат от 14 метра и 1 сантиметър .  Това е първо състезание за атлетката след близо 12 месеца отсъствие заради травма.  Александра Начева е световна шампионка до 20 години в..

публикувано на 12.05.24 в 18:53
Николай Грязин

Николай Грязин със седмо място в рали Португалия

Състезаващият се с български лиценз руски пилот Николай Грязин се нареди на седмо място в  рали Португалия, пети кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки. Състезателят на Ситроен изостана на 5:12.4 минути след победителя Себастиен Ожие с Тойота. Осемкратният шампион  финишира за 3:41:32.3 часа и постигна рекордната шеста..

публикувано на 12.05.24 в 18:49
Стилияна Николова

Краснобаева и Николова с по два златни медала от финалите на уреди на ДП по художествена гимнастика

Елвира Краснобаева и Стилияна Николова спечелиха по два златни медала на финалите на отделните уреди при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит" и приз "Мария Гигова". Краснобаева от клуб Грация игра най-силно, получи оценки 37.450 точки на обръч и 37.300 на топка и взе златните отличия. На бухалки и на лента шампион..

публикувано на 12.05.24 в 17:57