Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваня Григорова: Работещите граждани са истинското конституционно мнозинство

| Интервю
Снимка: БТА

"Фактът, че ГЕРБ толкова дълго не могат да си намерят кандидат, показва тяхното притеснение. Ако ГЕРБ не иска да се нагърби с наследството на ГЕРБ, това е достатъчно показателно за качеството на публичните политики, които се провеждат в Столична община". 

Това каза пред БНР Ваня Григорова, икономист, синдикалист, кандидат за кмет на София. 

"Включвам се в битката, за да продължа да защитавам правата на работещите. Решенията за трудовите възнаграждения, условията на техния труд се взимат на "Московска" 33. И защото от години виждам как хората с парите си плащат, за да може да се изработват закони и нормативи, които обслужват техния интерес. Затова е ключово важно гражданите, работещите да осъзнаят, че ако нямат свои представители на всички нива - местно, национално, европейско, няма как да разчитат, че някой ще се грижи за интересите им... Работещите граждани са истинското конституционно мнозинство, което трябва да поеме живота си в собствените си ръце. София трябва да бъде за всички". 

Според нея при разрешаването на проблема със зърнопроизводителите българският данъкоплатец е победеният. В предаването "12+3" тя допълни:  

"Земеделците имат причина да протестират от дълги години. Безспорно е, че много производители се обогатиха от политиката, която провежда Европейският съюз в този сектор. Затова не можем да виним някого, че се е възползвал е порочната европейска политика, която се провежда в земеделието... Относно миньорите, ние не сме спирали да правим протести и да се борим срещу върлите опити за унищожаване на българската енергетика. И това е от години наред". 

Интервюто на Даниела Големинова с Ваня Григорова в предаването "12+3" можете да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Лозина Владимирова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.