Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсенал и Тотнъм с голово реми в Северен Лондон

Арсенал - Тотнъм
Снимка: БТА

Арсенал завърши наравно 2:2 у дома срещу Тотнъм в дербито на шестия кръг от шампионата на Англия. "Артилеристите" на два пъти повеждаха срещу големия си съперник от Северен Лондон, но не успяха да се наложат срещу "шпорите", които печелят първа точка на "Емирейтс Стейдиъм" от 2019 година насам.

Вратарят на гостите Гилермо Викарио се намеси решително на два пъти след опасни удари на Еди Нкетия и Габриел Жезус. В 26-ата минута силната игра на Арсенал беше възнаградена и шут на Букайо Сака беше отбит в мрежата от Кристиан Ромеро.

След близо половин час игра Давид Рая спаси опасен шут на Бренан Джонсън. Гостите изравниха три минути преди почивката чрез Сон Хьон-мин, който се разписа след удар от наказателното поле и асистенция на Джеймс Мадисън.

В 52-ата минута Ромеро игра с ръка в наказателното поле на Тотнъм и английският национал Сака превърна в гол отсъдената дузпа.

Секунди по-късно гостите отново изравниха чрез Сон, който се възползва от грешка в отбраната на "артилеристите" и подаване в наказателното поле на Мадисън.

"Шпорите" бяха по-опасни в оставащото време от двубоя, но пропуски направи Сон. В другото наказателно поле Кай Хаверц не можа да използва изгодна възможност за тима на Арсенал, който има актив от 14 точки на пето място в класирането. 

Тотнъм е на четвърта позиция също с 14 пункта, но с по-добра голова разлика.

Ливърпул победи с 3:1 у дома Уест Хям след голове през второто полувреме на Дарвин Нуниес и Диого Жота.

Преди почивката "червените" поведоха чрез Мохамед Салах след 16 минути игра, но столичани възстановиха равенството в 42-ата минута, когато точен беше Джаред Боуен.

Ливърпул има 16 точки на втора позиция в подреждането след 5 победи и само 1 равенство. 

Уест Хям заема седмото място, след като допусна второ поражение през кампанията до момента.

Астън Вила се наложи с 1:0 като гост срещу Челси с гол на Оли Уоткинс в 73-ата минута. Червен картон от лондончани получи Мало Густо в самото начало на втората част.  

Челси има само 1 успех в 6 мача и е на 14-то място с 5 точки. Клубът от Бирмингам заема шеста позиция с 12 точки.

Брайтън записа пети успех в 6 мача и е трети във Висшата лига до момента. "Чайките" имат 15 точки след успеха си пред собствена публика с 3:1 след обрат срещу Борнемут. Две попадения отбеляза японецът Каору Митома. 


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наполи не бе затруднен от Болоня (обновено)

Отборът на Наполи начело с Антонио Конте постигна дебютната си победа в Серия “А” през новото първенство след 3:0 над Болоня.  На стадион “Диего Марадона” в Неапол, Кварцхелия асистира на Джовани ди Лоренцо за 1:0 в 45-ата минута, а в 75-ата сам реализира втория гол. В добавеното време резервите Давид Нерес и Джовани Симеоне комбинираха за третото..

публикувано на 26.08.24 в 07:05
Атлетико Мадрид

Атлетико (Мадрид) постигна първа победа в испанското първенство

Отборът на Атлетико (Мадрид) постигна първа победа от старта на сезона в испанското футболно първенство.  Атлетико постигна убедителна победа с 3:0 над тима на Жирона. На "Сивитас Метрополитано" попаденията бяха дело на Антоан Гризман (39'), Маркос Йоренте (48') и Коке (90'), а Ян Облак се отличи няколко важни спасявания и помогна за успеха.

публикувано на 26.08.24 в 06:52
Тодор Неделев (вляво)

Гол от дузпа донесе икономична победа за Лудогорец в Стара Загора

Гол от дузпа, реализирана от Тодор Неделев през второто полувреме, донесе икономична победа с 1:0 за Лудогорец при гостуването му на Берое в мач от шестия кръг на Първата ни футболна лига. Първото полувреме бе скучно, с владеене на топката предимно от шампионите и опити за бързи контри на домакините. Единственият опасен момент през първата част бе ударът..

публикувано на 25.08.24 в 23:12
Втора лига

Резултатите във Втора лига

Резултатите в шестия кръг на Втора футболна лига: Добруджа - Монтана 0:0 Спортист Своге - Лудогорец, втори отбор 0:1 Ловеч - Янтра 0:1 Фратрия - Несебър 1:0 ЦСКА София, втори отбор - Спартак Плевен 0:0 Дунав - Миньор 1:0  Локомотив Горна Оряховица - Струмска слава 4:0

публикувано на 25.08.24 в 22:03
Мохамед Салах

Ливърпул с рутинна победа срещу Брентфорд

Ливърпул победи Брентфорд с 2:0 в мач от втория кръг на английската Висша лига, който се изигра на "Анфийлд". "Пчеличките" нямат успех на този стадион от 1937 година насам.  Домакините наложиха натиск от самото начало на сблъсъка. В 13-ата минута Луис Диас беше изведен на чиста голова позиция, като той навлезе в наказателното поле и стреля технично,..

публикувано на 25.08.24 в 21:32
ЦСКА 1948 - Славия

ЦСКА 1948 с първи успех в шампионата

ЦСКА 1948 постигна първа победа през новия сезон в Първа лига. "Червените", които участваха в Лигата на конференциите, се наложиха с 2:0 у дома срещу Славия. В 24-ата минута домакините организираха бърза атака, при която Евгений Сердюк напредна по десния фланг. Последва подаване към Талис и той шутира бързо от движение и не остави никакви шансове за..

публикувано на 25.08.24 в 21:29
Реал (Мадрид)

Реал с класическа победа срещу Валядолид

Реал (Мадрид) победи с класическото 3:0 у дома Валядолид в първи мач от неделната програма във втория кръг от първенството на Испания. Двубоят беше белязан от домакинския дебют на звездата на "белите" Килиан Мбапе. През първата част европейският клубен шампион не успя да създаде напрежение пред вратата на гостите, които се бранеха умело и не допуснаха..

публикувано на 25.08.24 в 20:47