Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови три мача в елита, по "Хоризонт" ще предаваме два от тях

Славия - Левски
Снимка: Спортал

Нови три мача от междинния 11-ти кръг в Първа лига ще се изиграят днес. От 15:30 часа Хебър посреща Ботев Враца. В 18:00 ще започне най-старото столично дерби Славия - Левски, а от 20:30 ч. е двубоят между Лудогорец и Локомотив Пд в Разград.

Разликата между лидера и шампиона е 12 точки, но “орлите” са изиграли два мача по-малко от съперника си. Тимът от Пловдив пък има преднина от четири пункта пред втория Черно море, който също като него няма нито едно поражение от началото на сезона.

Играчите на Локомотив излязоха като победители във всеки един от последните си девет мача в efbet Лига. През уикенда “черно-белите” удължиха серията си, след като се наложиха над Славия с 2:0. Това за Локо бе и трети пореден мач без допуснат гол, тъй като преди това отборът успя да бие Етър с 1:0 и дебютанта Крумовград с 4:0. Единственото реми за предстоящите гости бе в дербито на Пловдив, след като с Ботев направиха 1:1.

През изминалата седмица Лудогорец трябваше да изиграе два мача. В четвъртък “орлите” постигнаха безкомпромисна победа над Спартак Търнава с 4:0 в битката им от първия кръг на Лига на конференциите. В неделя обаче шампионът на efbet Лига бе доста затруднен от столичния Локомотив. “Железничарите” поведоха в началните минути и имаха преднина до 60-та минута, когато падна първото попадение за Лудогорец, а след него последваха още две. Победата бе общо пета за “орлите” в първенството, а в останалите три двубоя те допуснаха две поражения.

Лудогорец излиза срещу Локомотив в търсене на шеста поредна победа над “черно-белите”. През миналия сезон “орлите” биха опонента си с 3:2 в Пловдив и с 1:0 в Разград.

Сезонът за Славия засега се развива по много минорен начин, като пораженията следват едно след друго. Наред е домакинство на Левски, който пък печели минимално и в повечето случаи в последните минути.

"Белите" са с нов нов треньор, след като начело на тима застана Иван Колев. В първия си мач начело на отбора неговият тим се представи прилично на "Лаута" срещу Локо Пловдив, но в крайна сметка преклони глава. На собствен терен обаче може и да е по-лесно, дори и срещу един солиден и доминиращ тим на Левски. Гостите създават шансове, но не бележат особено често, а това прави срещите им далеч по-завързани, отколкото навярно на Николай Костов и компания им се иска.

Хебър започна сезон 2023/24 добре, но бързо заличи успешните резултати. В изминалия кръг тимът от Пазарджик допусна четвърта поредна загуба в първенството, след като падна в гостуването си на Арда с 1:3. Преди това играчите на Хебър не успяха да се справят с Пирин и Локомотив Пловдив у дома и с Левски навън. След десет изиграни мача възпитаниците на Любо Пенев се намират все още на десетото място, благодарение на спечелените единадесет точки от първите кръгове.

Следващият тим, срещу който ще се изправи Хебър, ще бъде Ботев Враца. “Зелените” имат спечелени по-малко точки от предстоящия си опонент, но за разлика от него записаха две победи в последните си четири двубоя. През изминалия петък Ботев успя да се наложи над Берое с 1:0. Победното попадени бе дело на бранителя Даниел Генев, а другият им успех през този период бе в седмия кръг, отново с 1:0, но над Пирин. Между тези два триумфа пък тимът от Враца загуби последователно от Черно море и Арда.

Пълна програма за 11-ия кръг на Първа лига:

26 септември, вторник

Берое - ЦСКА 1948 0:0

Черно море - Ботев Пловдив 1:0

27 септември, сряда

15:30, Хебър - Ботев Враца

18:00, Славия - Левски

20:30, Лудогорец - Локомотив Пловдив

28 септември, четвъртък

15:30, Етър - Пирин

18:00, Крумовград - Арда

20:30, ЦСКА - Локомотив София. 


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тея Николова.

Тея Николова и Диана Петкова са полуфиналистки на 50 метра бруст

Двама наши ще участват на полуфиналите тази вечер на европейското първенство по плуване в Белград, което е олимпийска квалификация.  На 50 метра бруст Тея Николова завърши първа в своята серия и трета в общото подреждане с 31 секунди и 17 стотни. Заради еднакви времена - 31,94 секунди, Диана Петкова участва в допълнително плуване с чехкинята Кристина..

публикувано на 22.06.24 в 12:33

Седми мач ще определи победителя за купа "Стенли"

Седми мач ще определи съдбата на купа "Стенли". Новият шампион в Националната хокейна лига на САЩ и Канада ще бъде в ранните часове във вторник, 25 юни, след като тази нощ в мач номер 6 от серията Едмънтън Ойлърс победи с 5:1 гостуващия Флорида Пантърс и изравни резултата на 3:3 победи. "Нефтодобивниците" са на път да направят едва втория обрат 0:3..

публикувано на 22.06.24 в 09:15

Чили и Перу стартираха с равенство на Копа Америка

Отборите на Чили и Перу завършиха 0:0 в мач от първия кръг на група “А” в турнира Копа Америка. За играч на мача бе избран Алексис Санчес от състава на Чили. Двата тима си разделят второто и третото място, след като във вчерашния 21-ви юни (петък) състезанието бе открито със среща между Аржентина и Канада, който бе спечелен от световните..

публикувано на 22.06.24 в 05:57

Франция и Нидерландия с гросмайсторско реми

Нидерландия и Франция завършиха наравно 0:0 в мач от група "D" на Европейското първенство. Двата отбора направиха сериозна крачка към класиране за осминафиналите на турнира в Германия, като остават без поражение.   Още в първата минута Жереми Фримпонг беше изведен на дясното крило, но ударът му по диагонала беше отбит от вратаря Майк..

публикувано на 22.06.24 в 00:23

Дияна Петкова завърши 9-та на 200 метра съчетано плуване

Диана Петкова завърши на 9-о място и не успя да намери място във финала на 200 метра съчетано на Европейското първенство по плуване в Белград.  Петкова финишира с време 2:15.59 минути.  Габриела Георгиева зае 13-о място в полуфиналите на 100 метра гръб с време 1:03.05 минута.  Третият български представител във вечерната сесия Любомир..

публикувано на 21.06.24 в 23:04

Австрия надигра Полша за първа победа

Отборът на Австрия се наложи над Полша в мач от втория кръг на Група "D" на Европейското първенство, игран на Олимпийския стадион в Берлин. Защитникът Гернот Траунер откри резултата за австрийците с глава, но Кжищоф Пьонтек успя да изравни за поляците след натиск на тима. През втората част Австрия бе много по-добрият отбор, което се отрази на..

публикувано на 21.06.24 в 21:13
Никола Цолов

Никола Цолов с трето място в квалификацията на пистата край Барселона във Формула 3

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа днес най-силната си квалификация в този шампионат – 3-о място на пистата „Барселона и Каталуня”. Това означава, че Никола ще стартира от втора редица в основното състезание и ще е 10-и на старта на спринта, където се използва обърната стартова решетка. Квалификацията във Формула 3 протече много..

публикувано на 21.06.24 в 20:29