Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калина Бояджиева и Мартин Иванов с по три златни отличия на СК по кикбокс в Италия

Калиян Бояджиева
Снимка: БФ Кикбокс

Националната ни състезателка по кикбокс и таекуондо Калина Бояджиева отново показа, че е непобедима след като спечели три златни отличия на световната купа по кикбокс, която се проведе в италианския град Йезоло. Възпитаничката на спортен клуб „Масару“ победи безапелационно всичките си съпернички и стана първа в три различни категории и стилове. 

Българката  грабна титлите в стил пойнт файтинг - категория 70 килограма , в стил лайт контакт - категория  над 70 килограма и в категорията Гранд чемпиън при жените.

Състезателят на спортен клуб „Радулов“ Мартин Иванов също спечели три първи места  в категориите 57 и  63 килограма при мъже и при  юноши старша възраст в стил пойнт файтинг.

Представителката на спортен клуб „Стар Тийм“ Александра Георгиева стана шампионка в две различни категории в стила пойнт файтинг. Кикбоксьорката ни грабна златото при жени до -55 кг. и до -60 кг.

Два златни медала си извоюва и състезателят на спортен клуб „Интер 92“ Тодор Вълев, който е шампион в категория до 69 кг. в стиловете лайт контакт  и киклайт контакт.

Калоян Трайков от спортен клуб „Радулов“ стана първи в кат. 74 кг, стил пойнт файтинг и остана със среброто в същия стил, кат. -79 кг.


Златен и бронзов медал спечели кикбоксьорката на спортен клуб „Стар тийм“ Моника Петкова, която триумфира в кат. -50 кг, стил лайт контакт и стана трета в кат. -50 кг, стил пойнт файтинг.

Със същите отличия злато и бронз ще се завърне Дарина Цветкова от спортен клуб „Радулов“ . Тя стана първа в кат. до 46 кг, стил пойнт файтинг и трета в кат. до 42 кг, стил пойнт файтинг.  

Кристиян Милушев от СК „Масару“ е шампион в кат. до 69 кг, стил лайт контакт, а Антонио Илиев от СК „Радулов“ спечели бронз в кат. 69 кг, стил пойнт файтинг.

В класирането по спечелени медали България зае 5-о място. Родните кикбоксьори се окичиха общо 14 златни, 1 сребърен медал и 4 бронзови отличия, като участваха само в стиловете на татами без тези на ринг.

Световна купа по кикбокс в Йезоло бе с награден фонд от 10 000 евро. В надпреварата участваха 112 състезател и от 45 държави . България беше представена от 21 кикбоксьори от клубовете „ Масару “ , „ Стар Тийм “ , „ Радулов “ , „ Терес “ , „ Интер 92 “ и „ Респект
По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хуан Баутиста Торес

Аржентинец спечели "Чалънджър" в Добрич

Хуан Баутиста Торес от Аржентина спечели титлата на сингъл на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд 36 900 евро на кортовете на ТК "Изида". На финала Торес направи обрат и победи руснака Иван Гахов с 5:7, 6:0, 7:5 за 2:27 часа. На двойки трофея спечелиха Александър Мерино (Перу) и Кристоф Негриту..

публикувано на 24.08.24 в 17:35
Джон Флорвиъс

Черно море привлече центъра Джон Флорвиъс

Баскетболният Черно море привлече Джон Флорвиъс, съобщиха на официалната си фейсбук страница от варненския тим. "Джон Флориъс е нашето следващо попълнение, което ще заеме ключовата позиция център в отбора! Той идва при нас със сериозен опит и шампионски дух, след като миналия сезон стана шампион с отбора на Рилски Спортист. Вярваме, че..

публикувано на 24.08.24 в 17:21
Брайтън победи Манчестър Юнайтед с 2:1

Брайтън повали Манчестър Юнайтед с гол в добавеното време

Брайтън победи Манчестър Юнайтед с 2:1 у дома на "Амекс Стейдиъм" в мач от втория кръг на английската Висша лига. Двубоят започна с натиск на гостите, но до средата на първото полувреме те нямаха точен удар. В 32-та минута ветеранът Дани Уелбек засече подаване по земя на Кауро Митома и изведе "чайките" напред в резултата. В ответната атака..

публикувано на 24.08.24 в 16:43
Пламен Милушев

Ясни са финалистите на държавното първенство по тенис

Действащият шампион на страната в зала Пламен Милушев и вицешампионът Симон-Антони Иванов ще спорят за титлата на Държавното първенство по тенис на открито при мъжете. Надпреварата с общ награден фонд 10 хиляди лева се провежда на червените кортове на ТК "Левски" в София. Водачът в схемата и финалист на закрито Симон-Антони Иванов победи в..

публикувано на 24.08.24 в 16:12
Христо Стоичков се срещна с жители и гости на Бяла

Стоичков: Винаги съветвам децата да се учат и да спортуват

Христо Стоичков се срещна с жителите и гостите на Бяла. Повече от час и половина той раздава автографи и се снима с хората в новопостроения експоцентър "Уста Колю Фичето". "Искам да виждам усмихнати хора. Така се зареждам. Всички се радват и казват как прославям България, но аз съм го направил благодарение на моите колеги, семейството,..

публикувано на 24.08.24 в 14:54
Логан Сарджънт претърпя тежка катастрофа

Сарджънт катастрофира тежко преди Гран При на Нидерландия

Пилотът на Уилямс - Логан Сарджънт, претърпя тежка катастрофа по време на третата тренировка в Гран При на Нидерландия във Формула 1, поставяйки участието му в квалификацията по-късно днес под въпрос. 23-годишният американец изгубил контрол, излезе от пистата, след което колата му се запали. Сарджънт се отърва без контузии, но свободната..

публикувано на 24.08.24 в 14:39
Хуан Искиердо (в синьо и черно)

Уругвай спря футбола заради здравословното състояние на Искиердо

Уругвай отложи всички футболни мачове за уикенда заради "деликатното здравословно състояние на Хуан Искиердо", след като защитникът на Национал колабира по време на мача срещу Сао Пауло за Копа Либертадорес. Искиердо, който замени Себастиан Коатес на полувремето, падна на земята в безсъзнание в 84-ата минута, без да влиза в контакт с друг..

публикувано на 24.08.24 в 14:31