Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отварят трудова борса в Плевен

Снимка: БТА, архив

В Плевен отваря врати трудова борса. 

От 10.00 до 12.00 часа в зала "Плевен" работодатели ще предложат свободни места в различни сектори. 

Борсата е организирана от Дирекция "Бюро по труда" в Плевен. Тя ще се състои в зала "Плевен" на Областната администрация. Борсата се организира по проект "Готови за работа", финансиран по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". 

Целта е да се улесни връзката между безработни и работодатели от различни икономически сектори. За участие са поканени всички граждани, които търсят работа, а служители на Бюрото по труда ще им окажат пълна подкрепа. Експертите препоръчват всеки търсещ заетост да носи със себе си автобиография. 

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Италиански туристи: София излъчва положителна енергия

София започва да празнува 145 години от обявяването ѝ за столица.  Според италиански туристи София излъчва положителна енергия.  "Това е усещане за слънце и светлина. И преди всичко - усещане на гостоприемство. Хората са внимателни. Една учтивост с вкус на минало, когато хората бяха различни, преди светът да тръгне прекалено бързо в ежедневието",..

публикувано на 01.05.24 в 10:30

3% безработица във Велико Търново, "работната ръка диктува правилата"

Във Велико Търново безработицата устойчиво е 3 процента и е близо два пъти под средната за страната. Ниската безработица поражда криза, защото на пазара на труда са останали основно неактивни лица с ниска квалификация, които не отговаря на търсенето от бизнеса, коментират специалистите по подбор на персонала. Намирането на квалифицирани кадри е..

публикувано на 01.05.24 в 10:19

Какви са тайните на физиката на гмуркането

Лятото почти дойде, а тези, които ще се отравят към морето, със сигурност нямат идея какво се случва, когато се гмурнат във водата.  Пред БНР студентът по медицина Христо Проданов разкрива тайните на физиката на гмуркането. Освен че учи все още медицина, той вярва, че познаването и на физичните процеси, ще го направи по-добър в професията му, а тя..

публикувано на 01.05.24 в 10:13
Майката на 15-годишната Даная - Ани Стоянова, на протест пред

Фондация "Даная" ще съди държавата за изграждане на частна болница "Мама и аз"

От Фондация "Даная" обявиха, че ще съдят държавата за решението на Министерския съвет да одобри изграждането на частното лечебно заведение "Мама и аз" преди завършването на бъдещата Национална детска болница. В позиция на организацията до медиите се посочва, че с това решение служебното правителство  абдикира от конституционното задължение на..

публикувано на 01.05.24 в 10:01
Юлиян Петров

Юлиян Петров: Агресията на ученици и родители и липса на институции отблъскват младите учители

" Няколко неща отблъскват младите от учителската професия, като на едно от първите места е агресията. Не на последно място е бумащината - излишните неучителски дейности, които се вменяват на учителите. Това не е учителското".  Това коментира пред БНР Юлиян Петров - председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".  По думите му е..

публикувано на 01.05.24 в 09:58

На Кулата-Промахон има опашки, но се преминава нормално

Интензивен е трафикът  на граничния пункт "Кулата-Промахон" в първия от поредицата почивни дни. И в двете посоки към Гърция и към България повече са леките автомобили. В ранните сутрешни часове са се образували опашки от чакащи коли, но към момента преминаването е нормално. От Гранична полиция уточниха, че работят всички ленти и гишета за..

публикувано на 01.05.24 в 09:55

30% от хотелите в Слънчев бряг отварят за великденските празници

30% от хотелите в Слънчев бряг ще отворят от днес. Това са висок клас хотели, за които има направени резервации от български, румънски и гръцки туристи. Прогнозите, че повечето хотели ще работят не се сбъднаха след отказани резервации заради лошото време. В Слънчев бряг луксозните хотели близо до морето ще отворят за великденските..

публикувано на 01.05.24 в 09:19