Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атлетико (Мадрид) с важна победа над Фейенорд

Атлетико (Мадрид)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Атлетико (Мадрид) спечели много важна победа срещу Фейенорд с 3:2 у дома във втория кръг на Шампионската лига по футбол. Отборът на Диего Симеоне два пъти изоставаше в резултата, но успя да спечели трите точки пред своята публика. Още в седмата минута на мача Марио Ермосо от Атлетико си вкара автогол, след като топката рикошира в него и влетя в мрежата. Алваро Мората обаче успя да изравни само пет минути по-късно, като ситуацията бе прегледана от ВАР заради възможна засада, но нападателят бе в редовно положение. Тимът от Ротердам отново излезе напред в резултата малко след половин час игра. Тогава след изпълнение на пряк свободен удар Давид Ханко изскочи зад защитата и първият му удар бе спасен, от Ян Облак, но при добавката вкара топката под напречната греда. Дълбоко в добавеното време на първата част Антоан Гриман отново изравни със страхотно докосване на топката. Всичко се реши на старта на второто полувреме, когато Мората вкара втори гол, засичайки центриране на Нахуел Молина отдясно. В края на мача "дюшекчиите" геройски се браниха и запазиха победата си. Благодарение на трите точки Атлетико излезе временно на първо място в Група E.

В другия ранен мач от Група H Шахтьор Донецк направи забележителен обрат, като победи Анверпен с 3:2 при гостуването си, при положение, че на почивката изоставаше с 0:2. Албанецът Арбнор Муя и Мишел-Анж Баликвиша бяха извели шампиона на Белгия напред в резултата. Шахтьор измъкна победата с две попадения на Данило Сикан и едно на Ярослав Ракицки. В последните секунди на мача Тоби Алдервейлд от белгийците пропусна дузпа. Украинският шампион вече има три точки, докато Антверпен остава без точка на дъното на класирането в групата, в която са още фаворитите Барселона и Порто. 


Мачове от втория кръг на Група E:

Атлетико Мадрид - Фейенорд - 3:2 (2:2)
голмайстори: 0:1 Марио Ермосо 7-автогол, 1:1 Алваро Мората 12,
1:2 Давид Ханко 34, 2:2 Антоан Гризман 45+4, 3:2 Алваро Мората 47

сега играят:
Селтик - Лацио

Класиране:
1. Атлетико М  2  1  1  0  4:3 4
2. Фейенорд  2  1  0  1  4:3 3
3. Лацио  1  0  1  0  1:1 1
4. Селтик  1  0  0  1  0:2 0

Мачове от втория кръг на Група H:

Антверпен - Шахтьор Донецк - 2:3 (2:0)
голмайстори: 1:0 Арбнор Муя 3, 2:0 Мишел-Анж Баликвиша 33,
2:1 Данило Сикан 48, 2:2 Ярослав Ракицки 71, 2:3 Данило Сикан 76

сега играят:
Порто - Барселона

Класиране в Група H
1. Барселона  1  1  0  0  5:0 3
2. Порто  1  1  0  0  3:1 3
3. Шахтьор  2  1  0  1  4:5 3  
4. Антверпен  2  0  0  2  2:8 0.

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ювентус оглави класирането

Ювентус разгроми Верона с 3:0 на "Марк Антонио Бентегоди" в последния мач от втория кръг на Серия "А".  Първото попадение реализира Душан Влахович в 28-ата минута, в 39-ата се разписа защитникът Никола Савона, а след почивката Влахович беше точен от и от дузпа.  По този начин отборът на Тиаго Мота единствен е със стопроцентов актив от 6 точки и..

публикувано на 27.08.24 в 06:47

Виктория Томова отпадна на старта на US Open

Виктория Томова отпадна в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.  Тя отстъпи със 7:6, 0:6, 5:7 срещу рускинята Екатерина Александрова, 31-ва в световната ранглиста. Началото беше чудесно за Томова. Първият сет беше решен след тайбрек, в който Вики показа хладнокръвие и направи няколко перфектни отигравания. Вторият започна катастрофално за..

публикувано на 27.08.24 в 06:16

Черно море отнесе Крумовград с 3:0

Черно море победи с 3:0 Крумовград в мач от 6-ия кръг на първенството на България по футбол. С успеха си Черно море вече има 13 точки в актива след четири успеха, едно равенство и едно поражение. „Моряците“ излизат на второ място във временното класиране, с едно попадение по-добра голова разлика от третия – градския съперник Спартак 1918..

публикувано на 26.08.24 в 23:14

Локомотив (Пловдив) надигра Септември в "Надежда"

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи Септември (София) с 3:2 като гост на стадион „Локомотив“ в София в двубой от шестия кръг на футболната Първа лига. Пловдивчани постигнаха трети успех от шестте си срещи до момента и събраха 10 точки в актива си, докато Септември остава без победа от началото на сезона след пет изиграни двубоя. Четири от..

публикувано на 26.08.24 в 21:13

Италианец спечели втория етап от Обиколката на България

Италианецът Джовани Карбони от отбора на Джей Си Ел Укьо спечели втория етап от Обиколката на България - 108,3 километра от Троян до Казанлък. Карбони се наложи в пряк сблъсък във финалните метри над чеха Якуб Отруба от Ей Ти Ти Инвестмънтс. Двамата успяха да се откъснат от основната група след преминаването на прохода Шипка и по..

публикувано на 26.08.24 в 20:50

Къде ще бъде игран Левски - ЦСКА София? Решават в четвъртък

Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС) определи като допустима жалбата на ЦСКА София срещу решението на Спортно-техническата комисия от 21 август двубоят срещу Левски от осмия кръг на Първа лига да се играе на 14 септември на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов" без допускане на гостуваща публика. "По жалба на ПФК ЦСКА..

публикувано на 26.08.24 в 18:35

Ръководството на Спартак (Варна): Александър Томаш е наш треньор

Ръководството на Спартак (Варна) излезе с официална позиция по повод появилите се спекулации за преминаването на старши треньора на отбора Александър Томаш в друг клуб. Още от вчера има слухове, че бившият защитник на ЦСКА се е разбрал да поеме клуба от Борисовата градина. На официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук бе публикувана..

публикувано на 26.08.24 в 18:32