Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-тежък воден режим в Плевен

Снимка: Архив

 В Плевен увеличават часовете за режим на водата. ВИК посочва като причина критично ниските водни количества, които постъпват от водоснабдителна група "Черни Осъм".

Драстично намалял е и дебитът на шахтовите кладенци от водоснабдителни групи "Биволаре", "Крушовица" и "Долна Митрополия", вследствие настъпилото трайно засушаване,уточвямат още от ВИК.

Това налага въвеждане на режимно водоснабдяване за град Плевен и селата: Бохот, Брестовец, Буковлък, Къшин, Ласкар, Николаево, Опанец, Ралево, Тодорово и Ясен. От днес до 30 ноември. водата в тези селища ще бъде спирана за всички потребители от 13 до 17 часа и от 23 до 5 часа.

Към тази мярка се прибягва в случаите, когато подаваните водни количества не са достатъчни да се осигури непрекъснато водоснабдяване. При промяна на ситуацията режимът може да бъде променян или отменен, допълват още от държавната ВИК.


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка, направена на 3 юли и публикувана на 7 юли 2024 г., показва машини на израелската армия, транспортиращи група войници и журналисти в южната част на Ивицата Газа.

Израелската армия призова жителите на Газа за евакуация с листовки

С листовки над град Газа израелската армия призова всички жители да напуснат района. Армията предупреждава, че градът е "опасна бойна зона", където се укриват бойци на палестинската ислямистка групировка Хамас. Израелската армия е определила безопасни маршрути за евакуация на юг от Газа. Битката за град Газа, възобновена от Израел..

публикувано на 10.07.24 в 15:15
Румен Овчаров

Румен Овчаров: Превръщат БСП в партия за клиентелата на Борисов, Пеевски и Радев

Досега БСП е била партия с друг морал и с друг статут, а сега я правят клиентелистка партия, която обслужва интересите дали на Делян Пеевски, дали на Бойко Борисов, или на някой друг.  Това заяви пред БНР Румен Овчаров, член на Националния съвет на БСП. " Какво ново предлагат новите ръководители на БСП? Какво ново, когато са строили цялата..

публикувано на 10.07.24 в 14:51

Община Берковица стана собственик на терен за ръгби

Община Берковица стана собственик на имот на който е изграден терен за ръгби. За стадиона от бюджета бяха платени 120 000 лева. Община Берковица се договори със собствениците на частен терен на градския стадион "Мрамор" с цел закупуване. На имота се намира игрището за ръгби. Общинският съвет гласува единодушно "за" закупуването му. Така теренът..

публикувано на 10.07.24 в 14:45

Прекратиха делото за налагане на мярка "задържане под стража" на младежа, причинил катастрофата край Кесарево

Окръжният съд във Велико Търново прекрати делото по искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража" за непълнолетния младеж, който в началото на тази седмица причини катастрофата, при която на главния път София -Варна при село Кесарево загинаха двама братя на 66 и 68 години от Горна Оряховица.  17-годишният..

публикувано на 10.07.24 в 14:33
Християн Мицкоски

Мицкоски: Нямаме гаранция за европреговори, ако впишем българите в Конституцията

Медиите в Северна Македония цитират изявление на премиера Християн Мицкоски, според когото няма гаранция, че Скопие ще започне преговори за членство в Европейския съюз, ако впише българите в Конституцията на страната. В Съединените щати, където е за срещата на страните членки от НАТО - Мицкоски коментира още, че правата на българите в Северна..

публикувано на 10.07.24 в 14:03
Калин Стоянов

Министър Стоянов за починалия в ямболския арест: Към момента се твърди, че е самоубийство

Към момента се твърди, че при случая със смъртта на 32-годишния мъж в ареста в Ямбол става въпрос за самоубийство. Това обясни вътрешният министър Калин Стоянов. Той уточни че разследването по случая продължава: "Образувано е следствено дело по случая, отделно от което има и дисциплинарно производство по отношение на един от служителите,..

публикувано на 10.07.24 в 13:55
Проф. Марин Русев

Проф. Марин Русев: Пеевски иска друг тип бизнес елит в ДПС - да инвестира, а не да събира "данък"

Делян Пеевски е олицетворение на новото в ДПС и неговият начин на мислене, на един такъв млад бизнесмен, е, че не понася местните деребеи , както ги нарекоха. Това каза пред БНР проф. Марин Русев, преподавател по политическа география в СУ "Св. Климент Охридски", автор на книгата "Електорална география на България". "Елементи на деребейство има...

публикувано на 10.07.24 в 13:49