Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панов е по-тежък от Месуд на кантара преди мача за световната титла в „Max Fight 56“

Снимка: MaxFight 56

Претендентът за световната титла в полусредна категория на Универсалната боксова организация (UBO) Йосиф Панов - Пепелянката и непобеденият боксьор Борислав Велев - Рой преминаха успещно през битката с кантара и ще се изправят срещу своите съперници в основните битки на галавечерта на бойните спортове „Max Fight 56“ . Те застанаха лице в лице с противинците си за последен път преди да се качат на ринга утре в „Арена София“.

Преди мача за световната титла от 12 руда се оказа, че Йосиф Панов е с 200 грама по-тежък от французина Санди Месуд, съответно 66 килограма и 400 грама срещу 66 килограма и 400 грама.

"Всичко мина много добре! Настройката е много добра! Вярвам, че настъпи моментът настъпи да взема това, което ми принадлежи. Тактиката, която изградихме с моя треньор, остава само за нас. Утре ще покажем! Нека опонентът си мисли едно, пък ние ще направим друго", заяви Панов след като слезе от кантара.

Санди Месуд показа самочувствие преди двубоя и обяви, че българинът никога не се е бил срещу боксьор като него.

„Боксира се добре, но всеки има своите слабости. В този мач няма да е бия у дома, но ще дам 200%, за да убедя съдиите.Поставил съм си за цел да стана шампион на UBO, а след това и европейски шампион “, заяви Месуд

В премерването за подглавна битка в 10 рунда между Борислав Велев и никарагуеца Пабло Мендоса, Велев се оказа по- лек с 50 грама по-лек – 69 килограма 750 грама срещу 69 килограма 800 грама.

"Съперникът е достоен, вярвам, че ще направим равностоен мач! Предстои истинско зрелище! Ще гледам да се раздам на макс!", обеща Рой пред медиите.

Резултатите от кантара за останалите срещи включени в галавечерта на бойните спортове „Max Fight 56“

Роберт Чамасян (69.6) срещу Олексей Ширяев (69.5) - бокс

Виктор Игнатов (77.0) срещу Венцислав Бъчваров (76.9) - муай тай

Благой Лачев (76.8) срещу Т. Костениуч (очаква се) - ММА, 77 кг.

Христо Ямболиев (70.0) срещу Андрей Онофрей (очаква се) - ММА

Вилиян Комитски (85.0) срещу Александру Амаритей (очаква се) - К-1 с малки ръкавици

Мартин Иванов (69.5) срещу З. Сзабо (69.5) - бокс

"С организацията вървят нещата. До последния момент има работи,които трябва да се вършат.Макгрегър го чакаме днеснадвечер. Противниците наповечето момчета са тук, но някои закъсняха. Покрай емоциитес Конър Макгрегър се забравя, че България не е имала световна титла, може би 15 години. Преговорите за този мач бяха много дълги. Надяваме се, че Йосиф ще успееда вземе мача, защото след товаможе да тръгне кариерата мусилно нагоре“,сподели специално за БНР Любен Джубрилов – президент на „Max Fight 56“





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 г. е европейски шампион

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години стана европейски шампион. Във финала на шампионата в Румъния и Гърция воденият от Антонина Зетова тим на България победи с 3:0 (25:15, 25:18, 28:26) Белгия. За пръв път в историята България има европейски шампионки при подрастващите.  Последният подобен успех за българския волейбол в..

публикувано на 13.07.24 в 20:52
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни спечели многобоя на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока.

Ансамбълът на България за жени спечели многобоя на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока.  Това е последно състезание за тима преди Олимпийските игри в Париж 2024. Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изпълниха много силно..

публикувано на 13.07.24 в 19:38
Тадей Погачар

Тадей Погачар спечели 14-ия етап от Обиколката на Франция

Словенецът Тадей Погачар успя да отвори разлика от почти две минути в генералното класиране пред основния си конкурент Йонас Вингегор след 14-ия етап от Обиколката на Франция. Звездата на тима на Обединените арабски емирства триумфира в изключително тежкия 151,9-километров етап от По до Сен-Лари-Сулан Пла д'Аде с време от 4 часа, 1 минута и 51 секунди...

публикувано на 13.07.24 в 19:33
Валентин Антов

Валентин Антов остава под наем в Кремонезе

Италианският клуб Кремонезе обяви, че отново е взел под наем българския национален състезател Валентин Антов, чиито права се държат от отбора на Монца.  Така защитникът, роден през 2000 г., ще изживее второто си поредно приключение в "сиво-червено", след като пристигна в последните часове на летния трансферен пазар през 2023-а година. Антов през..

публикувано на 13.07.24 в 19:09
Барбора Крейчикова

Барбора Крейчикова спечели титлата на "Уимбълдън"

Чехкинята Барбора Крейчикова спечели титлата на турнира "Уимбълдън", след като на финала се наложи над Джазмин Паолини (Италия) с 6:2, 2:6, 6:4, като срещата продължи час и 58 минути.  Това е втора титла за Крейчикова от "Големия шлем" след победата й на "Ролан Гарос" през 2021-а година. Крейчикова, която е смятана за специалист в играта на двойки, в..

публикувано на 13.07.24 в 19:06
Мариян Михалев и Катерина Кулешова

Катерина Кулешова с първа титла от ДП по скокове на батут, спортистите на “Акро-Арт“ спечелиха отборната титла

Катерина Кулешова (Имидж-Русе) спечели първа титла в индивидуалната дисциплина  от държавно първенство по скокове на батут, което се проведе в Габрово. Украинката, която очаква да получи българско гражданство, беше най-стабилна и с оценка от 47.700 точки стъпи на първото място. Държавна вицешампионка с резултат от 44.760 точки стана Диана Сарафова..

публикувано на 13.07.24 в 13:18

Бившият вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор Илия Вълов е починал тази нощ

Легендарният вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор на България Илия Вълов е починал на 62-годишна възраст в болница във Враца тази нощ.  Вълов е бил приет в болницата във Враца за смяна на става, но е развил инфекция на белите дробове. Все още няма яснота кога ще бъде погребението на бившия футболист, тъй като се чака семейството му. Негов..

публикувано на 13.07.24 в 12:46