Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъжд от голове на Ботев (Враца) - Ботев (Пловдив)

Снимка: архив БГНЕС

Отборът на Ботев (Пловдив) победи Ботев (Враца) с 5:3 като гост в изключително резултатна среща от 14-ия кръг на футболната Първа лига, съобщи БТА. Успехът бе четвърти за пловдивчани от началото на сезона и ги изкачи на 11-о място във временното класиране с 15 точки. Ботев (Враца) допусна трета поредна загуба и с 10 точки заема 14-а позиция.

Двубоят бе изпълнен с обрати, след като домакините поведоха в началото, Ботев (Пловдив) обърна до 2:1, но врачани на два пъти изравняваха. Браян Переа отбеляза два гола за врачани, докато с две попадения за гостите се отличи резервата Емануел Уме.

Домакините от Враца стартираха активно и още в третата минута успяха да вземат аванс. Момчил Цветанов напредна отляво по атаката на Ботев Враца и центрира, а Марко Мажуга засече топката с глава. Вратарят на гостите Хидайет Ханкич първоначално отрази удара, но топката отскочи към Браян Переа, който реализира за 1:0 за врачани.

Две минути по-късно Ботев (Пловдив) изравни след попадение на Янис Карабельов, който преодоля стража на домакините Федерико Рубио за 1:1. Фаустас Степонавичус можеше да донесе аванс на пловдивчани в 10-ата минута на срещата, но Рубио внимаваше и спаси вратата си.

Гостите стигнаха до второ попадение в 27-ата минута, когато Фаустас Степонавичус получи удобно подаване от Антоан Бароан и бе точен за 2:1.

Домакините върнаха равенството скоро след почивката. В 50-ата минута Марко Мажуга завърши с попадение за 2:2 опасна атака за врачани, с дейното участие на Момчил Цветанов.

Нови пет минути по-късно „канарчетата“ отново излязоха напред в резултата. Влезлият като резерва малко по-рано Емануел Уме бе точен за 3:2 за гостите, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Ботев (Враца) в 55-ата.

В 61-ата минута главният съдия на двубоя Стоян Арсов отсъди дузпа за врачани за игра с ръка на Константинос Балоянис в наказателното поле, а Браян Переа бе точен в 63-ата, оформяйки ново равенство – 3:3.

Уме отбеляза второто си попадение в срещата в 77-ата минута, когато пак пловдивчани поведоха с 4:3, а три минути по-късно Антоан Бароан реализира за 5:3 след чудесно изпълнение от дистанция.

По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Нико Уилямс

Привържениците на Барселона започнаха кампания с дарения за трансфер на Нико Уилямс

Привържениците на испанския футболен клуб Барселона започнаха кампания с дарения към отбора за входящ трансфер на национала Нико Уилямс, съобщава Ройтерс.  Целта е 22-годишният нападател на Атлетик Билбао да заформи тандем с тийнейджъра Ламин Ямал, след като двамата изведоха Испания до европейската титла в Германия. Уилямс, който се разписа на финала..

публикувано на 19.07.24 в 11:51

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела Георгиева,..

публикувано на 19.07.24 в 09:29
 Виктор Кампенартс

Виктор Кампенартс спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция

Белгиецът Виктор Кампенартс от отбора на Лото-Дестини спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция - 179,5-километровата дистанция от Гап до Барселонет. 32-годишнят Кампенартс бе в откъсване, но победата му бе изкована във финален спринт срещу французина Матео Верше (ТоталЕнерджис) и поляка Михал Квятковски (Инеос), които завършиха с време, рано на..

публикувано на 19.07.24 в 07:03
Кале Рованперя

Кале Рованперя поведе в рали Латвия

Кале Рованперя е лидер след пролога на рали Латвия, осми кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки.  Финландският пилот на Тойота води със 7:28.5 минути след първите километри на надпреварата. На втора позиция е белгиецът Тиери Нювил с Хюндай, докато трети за момента е Себастиен Ожие (Франция) с Тойота. Състезаващият се с..

публикувано на 19.07.24 в 06:43

ЦСКА 1948 научи съперника си в турнира Лига на конференциите

Отборът на Будучност ще бъдесъперник на ЦСКА 1948 във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Будучност се класира за втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите.  В среща-реванш отборът от Черна гора победи с 3:0 у дома Малишева от Косово и след общ резултат 3:1 си осигури двубой срещу ЦСКА 1948. Игор Иванович..

публикувано на 19.07.24 в 06:38
Душан Керкез

Душан Керкез: Заслужавахме да продължим

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез не скри задоволството си от продължаването на неговия отбор във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. "Канарчетата" стигнаха до равенство 2:2 при гостуването си на Марибор и с общ резултат 4:3 отстраниха словенския тим. "Искам да поздравя футболистите за страхотно представяне,..

публикувано на 19.07.24 в 00:00
Ботев отстрани Марибор след 2:2 в Словения

Ботев (Пд) отстрани Марибор и продължава в Лига Европа

Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) се класира за втория квалификационен кръг на футболния турнир Лига Европа след като направи 2:2 при гостуването си на словенския Марибор в реванша. В първата среща пловдивчани бяха спечелили с 2:1. В 13-ата минута Ян Репас откри резултата в полза на домакините. Той получи пространство да..

публикувано на 18.07.24 в 23:39