Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европа удължи санкциите срещу "Ислямска държава" и "Ал Кайда"

Снимка: Алами/Ройтерс

Съветът на ЕС удължи санкциите срещу "Ислямска държава", "Ал Кайда" и свързаните с тях лица и групи, с още една година – до 31 октомври 2024 г.

В момента ограничителните мерки се прилагат за 14 лица и 5 групи. На лицата и образуванията, срещу които са насочени те, са замразени активите и им е забранено да пътуват до ЕС. 

Освен това, на лицата и образуванията от Общността е забранено да им предоставят средства, финансови активи или икономически ресурси.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лора Георгиева, АКФ: През 2023 г. КПКОНПИ е спечелила искове само за 12 милиона, а има запори за милиарди

Съдът може да наложи санкция и се надяваме този път да го направи. Ние искахме налагане на такава санкция още в края на 2022 г., когато комисията отказа да изпълни съдебното решение. Това обясни в интервю за БНР Лора Георгиева, правен експерт в Антикорупционния фонд. Неправителствената организация иска от съда да глоби членове на КПКОНПИ..

публикувано на 29.07.24 в 09:25
Художествената галерия -

В галерия "Илия Бешков" в Плевен този път децата рисуваха Олимпиада

В Художествената галерия - "Илия Бешков" децата рисуват на тема - "Олимпийските игри във Франция".  "Музеят е муза" е инициатива на най-голямата градска библиотека в Плевен към ХГ "Илия Бешков" и съвсем ествествено темата сега е Олимпиада, в очакване на олимпийски рекорди, нови спортни успехи, и защото "Светът е Олимпиада", разказа..

публикувано на 29.07.24 в 09:22

Двете жертви в складовете с пиротехника край Елин Пелин са загинали от взрива

Взрив е причинил смъртта на двамата, чиито тела бяха открити вчера до складовете за пиротехника в с. Гара Елин Пелин. Това е заключението на съдебния медик, съобщи окръжният прокурор на София област Наталия Николова. Тя уточни, че предстои назначаването на ДНК експертиза. Днес ще продължи работата на разследващите с разпити на свидетели...

публикувано на 29.07.24 в 09:06
Украински войник изстрелва дрон на фронтовата линия в Херсон

Пожар във Воронежка област на Русия след сваляне на дрон

Русия съобщи за щети от дрон във Воронежка област. При падането на безпилотния апарат е повреден обект на комуналната инфраструктура в село Газопровод и е възникнал пожар, предаде ТАСС. Украински бойни дронове са поразили летище "Оленя" в Русия По-рано беше съобщено за атаки с дронове от страна на Украйна срещу руските Курска,..

публикувано на 29.07.24 в 08:37
Снимката е илюстративна

Очаква се противопожарен самолет от Франция за гасенето на пожара на границата с Гърция

Очаква се днес да пристигне противопожарен самолет от Франция, за да се включи в гасенето на пожара на граничната планина Славянка. Страната ни поиска помощта по Европейския механизъм за гражданска защита, след като снощи огънят, който изпепели над 15 хил. декара в Гърция, навлезе на българска територия, а наличието на минни заграждения..

публикувано на 29.07.24 в 08:09

Четирима руски журналисти останаха без акредитации за Игрите в Париж

Руската държавна информационна агенция ТАСС съобщи, че организационният комитет на Олимпийските игри в Париж е лишил четирима нейни журналисти от акредитация за отразяване на Игрите, без да се споменават конкретни причини. Русия заяви, че отнемането на акредитацията на репортерите е било "напълно неочаквано", след като журналистите са..

публикувано на 29.07.24 в 08:09
Кадър от взривовете в складовете за фойерверки в Елин Пелин

Борис Радански: Нормативно има минимални отстояния на опасни производства от населените места

Нормативната база регламентира за отделни видове производства и съхранение на взривни вещества и боеприпаси минимални отстояния от населени места и инфраструктура . Това обясни в интервю за БНР Борис Радански, собственик на фирма за военни продукти. " Обикновено се изчислява на базата на т.нар. тротилов еквивалент ", уточни той...

публикувано на 29.07.24 в 08:00