Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 36% са гласувалите в община Смолян към 16:00 часа

Снимка: Ани Петрова

Близо 36 процента са гласувалите в община Смолян към 16:00 часа. Изборният ден протича спокойно и без съществени нарушения.

11 477 жители в община Смолян са гласували от имащите право на глас 32 003-ма избиратели към 16:00 часа. В Общинската избирателна комисия са постъпили 2 жалби, едната е за недопуснат гражданин да гласува, който е с настоящ адрес в Съединените американски щати, а другата е за агитационни материали в непосредствена близост до избирателни списъци.

Едно от най-големите и развити села е смолянското село Смилян с над 1500 избиратели, разпределени в 2 секции. Техният глас е определящ за избор на кмет на община Смолян. Хората споделиха какво очакват от местната власт:

"Обезлюдяването те младите са навънка,  не вярвам един кмет да го реши"; "Трябва да се промени просто облика на Смолян, на селото, изобщо, да се мисли за младите - преди всичко, път на младите";

"Да се развива селото, зимата е пусто. Иначе лятото е много хубаво тука, дето идват и изкупуват боб, много харесват Смилян";

"Има как, още улици за оправяне, тротоари, инфраструктура да се направи, обществените сгради да се санират, да са по-красиви, пътуваме, виждаме как е по света". 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В община Плевен е въведен воден режим

В община Плевен е въведен воден режим заради продължаващата суша. Общината настоява пред Министерството на околната среда и водите за увеличаване на ползваните количества от регионални водоизточници. Кметът д-р Валентин Христов свика спешна среща заради проблемите с водата. Конкретното искане е за увеличаване на ползваното количество от..

публикувано на 12.08.24 в 17:47

Спряно е разпространението на пожара край самоковското село Алино

Спряно е разпространението на пожара край самоковското село Алино. Къщите в селото не са застрашени.  Няма опасност и за хората, каза старши комисар Георги Иванов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - София: "Проблем е силният порив на вятъра, който от време на време се появява, като създава..

публикувано на 12.08.24 в 17:46

"Продължаваме промяната" категорично осъжда опитите за политическа намеса в МВР

От "Продължаваме промяната" осъдиха опитите за политическа намеса в МВР и настояха да не се влияе на избора на следващ вътрешен министър. В разпространената до медиите позиция се казва, че от партията отбелязват с особена тревога информацията за изпращане на специални съобщения от Столичната дирекция на вътрешните работи към полицейски..

публикувано на 12.08.24 в 17:36

Очаква се до края на деня пожарът в граничната планина Славянка да бъде напълно овладян

До края на деня пожарът в граничната планина Славянка ще бъде напълно овладян, смятат нашите огнеборци, които 25 денонощия водят битка с огъня. Няма опасност от разрастване на пожара в Република Северна Македония, който беше на няколко километра от нашата граница във Влахина планина. След мащабната атака днес на гръцките пожарникари, които..

публикувано на 12.08.24 в 17:30

Няма да се спират автомобилите с неизправности, свързани с отработените газове

Автомобилите с неизправности, свързани с отработените газове няма да се спират от движение. Срокът за отстраняване на неизправностите ще се увеличи от 14 на 30 дни. Това предвиждат промени в наредбата, свързана с техническите прегледи на автомобилите. Със заповед на министъра на транспорта Георги Гвоздейков бе сформирана работна група. Тя..

публикувано на 12.08.24 в 17:13

Силният вятър продължава да разпалва огъня в област Атика до гръцката столица

Пожарът, избухнал край Атина в събота, достигна днес до планината Пентели, северно от града. Силният вятър продължава да разпалва огъня до гръцката столица. Продължава и евакуацията на жители и пациенти от близките болници. Силните ветрове североизточно от Атина продължават да разпалват пламъците по близо 30-километровия огнен фронт,..

публикувано на 12.08.24 в 16:50

Апелативните магистрати в Бургас решиха - Биляна Петрова излиза от затвора

Апелативните магистрати в Бургас освободиха предсрочно от затвора Биляна Петрова – бивш заместник-кмет на столичния район "Младост", която излежаваше петгодишна присъда в Сливенския затвор за искане на подкуп, заедно с Десислава Иванчева. Остатъкът от наказанието ѝ ще бъде условно изтърпян. Освобождават предсрочно бивша зам.-кметица на..

публикувано на 12.08.24 в 16:42