Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на Литекс Ален Тупаич: Това е историческа победа за нас

Снимка: pfclitex.com

Старши треньорът на втородивизионния Литекс Ален Тупаич изрази задоволството си от победата с 1:0 и отстраняването на Черно море на 1/16-финалите в турнира за Купата на България по футбол. Тупаич отдаде и дължимото на съперника, като поздрави Черно море и треньора Илиан Илиев.

"Те са голям отбор и не случайно са на първо място в първенството", заяви наставникът на Литекс.

"Преди мача казах на футболистите да играят без стрес, да играят футбол. Прогнозирах 1:0 или 2:0 за нас. Всички изпълниха тактическите задачи в този мач на 100 процента", каза още Ален Тупаич.

"Това е голяма победа, но мачовете в шампионата са много важни за нас", продължи Тупаич по повод срещите, които предстоят за Литекс във Втора лига.

"Историческа победа за нас. Докато аз съм тук, така трябва да бъде. Преди мача казах, че трябва да дадем позитивен сигнал и това се случи. Ще вървим мач по мач", завърши сръбският наставник на ловчанлии.

Старши треньорът на Черно море - Илиан Илиев, не скри разочарованието си след загубата от Литекс. Наставникът на "моряците" отдаде заслуженото на противника и призна, че неговият отбор днес не е бил на нужното ниво.

"Неприятно отпадане, да не кажа по-тежка дума. Поздравявам Литекс, които се бориха за всяка топка и се раздадоха максимално. При нас, ако двама-трима основни футболисти излязат, трудно ги заместваме. Това се отрази днес. Съжалявам и се извинявам.

 Мачовете за Купата нямат нищо общо с тези за първенството. Всичко се случва в един мач. Мисля, че днес загубихме повечето единоборства. В мачовете в първенството имаме повече агресия. Ние не бяхме на ниво.

 Претенциите, които ги имат някои момчета, които не играят редовно, трябваше днес да покажат малко повече желание. Когато противникът е с по-голямо желание, няма как да стане. Не бяхме готови да отговорим. Аз съм виновен. Не трябва да допускаме такива неща. 

Точно сега не съм в такова нормално състояние, за да говоря за други неща, освен за мача", отговори Илиев на въпрос относно националния отбор.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
България - Турция

Младите ни волейболисти с втора загуба на Европейското

Националният волейболен тим на България за мъже U18 загуби от отбора на Турция с 0:3 (18:25, 23:25, 22:25)  на Европейското първенство, което се провежда в София и Пловдив. Нашият тим допусна втора поредна загуба в зала "Левски София", след като вчера отстъпи и пред Финландия.  Съставът на България бе Николай Николаев, Жасмин Величков, Ерик Георгиев,..

публикувано на 15.07.24 в 20:40

БФС измести за по-късни часове мачовете от първите два кръга

Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз (БФС) направи промени в началните часове на мачовете от първия и втория кръг на Първа лига, които са продиктувани от горещото време. Дербито на първия кръг между отборите на Лудогорец и ЦСКА (София) се изместено с 15 минути и ще започне в 21.15 часа на стадион "Хювефарма-арена" в град Разград...

публикувано на 15.07.24 в 20:26

Ансамбълът усложнява съчетанията преди Олимпиадата

Ансамбълът ни ще усложни съчетанията си по време на тренировъчния лагер на „Спорт Палас“.  Камелия Петрова, Магдалина Миневска, София Иванова, Маргарита Василева и Рейчъл Стоянов заминават утре за последния си подготвителен лагер, това споделиха специално за БНР Камелия Петрова и Маргарита Василева при прибирането си в София от световната чалъндж..

публикувано на 15.07.24 в 17:04
Александра Трусова

Александра Трусова се завръща на леда през новия сезон

Фигуристката Александра Трусова работи върху два скокови елемента и планира да се завърне на леда през новия сезон, съобщава ТАСС. Вчера рускинята обяви, че ще участва в контролните състезания за определяне състава на националния отбор, които ще се проведат на 14-15 септември в Санкт Петербург. "Александра Трусова работи върху два скока – троен аксел..

публикувано на 15.07.24 в 16:23

НСА с 16 олимпийци на Игрите в Париж

Национална спортна академия „Васил Левски“ ще има 16 олимпийци на предстоящите летни игри в Париж. Откриването е на 26 юли, а България изпраща 46 състезатели в 16 спорта. Така една трета от елитните спортисти, от които очакваме добро представяне и медали на олимпиадата, са възпитаници на НСА. Някои от тях са дипломирани специалисти, други са в..

публикувано на 15.07.24 в 14:27
Килиан Мбапе

80 000 ще приветстват Мбапе в Реал (Мадрид)

Всички билети за представянето на нападателя на френския национален отбор Килиан Мбапе в Реал (Мадрид) вече са разпродадени, съобщава вестник АС. Събитието утре на стадион "Сантиаго Бернабеу". Капацитетът на съоръжението е 80 хиляди зрители. В първия ден от продажбите, 12 юли, запалянковците изкупиха 85 процента от входните талони. В неделя вечерта, 14..

публикувано на 15.07.24 в 13:33
Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Отборът на Испания е новият европейски шампион по футбол. На олимпийския стадион в Берлин футболистите на Луис де ла Фуенте победиха с 2:1 Англия. Това е четвърта титла за "Ла Фурия" в историята на турнира на Стария континент след 1964-та, 2008-а и 2012-а година, докато Англия губи втори пореден финал след поражението от Италия с дузпи преди три..

публикувано на 14.07.24 в 23:55