Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нюкасъл нанесе първа загуба на Арсенал след спорен гол

Нюкасъл нанесе първа загуба на Арсенал след спорен гол
Снимка: БТА

Нюкасъл победи с 1:0 Арсенал в един от най-очакваните мачове от 11-ия кръг на Висшата лига на Англия. Двубоят се превърна в истинска битка, а победното попадение на Антъни Гордън в 64-тата минута предизвика много спорове. Това бе и един от само трите точни удара за някой от двата отбора в целия мач.

Първата дискусионна ситуация дойде в 37-мата минута, когато Кай Хаверц получи само жълт картон за фаул в краката на Шон Лонгстаф.

Спорните съдийски решения обаче кристализираха през второто полувреме и по-конкретно в 64-тата минута, когато падна попадението на Гордън.

Първо от щаба на Арсенал претендираха, че топката е напуснала игрищите преди центрирането към Жоелинтон в наказателното поле. След това "артилеристите" не бяха доволни, че не е свирен фаул срещу техния защитник Габриел Магаляеш. Единствено претенциите им за засада на Гордън, който вкара от не повече от 50 сантиметра бяха напълно неоснователни.

До края на двубоя битката по терена беше в повече, отколкото чисто футболните отигравания и нов гол не падна.

В класирането Арсенал остава на трета позиция с 24 точки, на три зад лидера Манчестър Сити. Нюкасъл е шести с 20 точки.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентът на Торонто: Все още преговаряме с Везенков

Президентът на баскетболния отбор на Торонто Раптърс Масай Уджири коментира пред медиите в САЩ ситуацията с българския национал Александър Везенков, който е спряган от медиите в Гърция за трансфер в тима на Олимпиакос. 28-годишният Везенков бе привлечен от Торонто преди броени дни в сделка, която изпрати крилото Джейлън МакДаниелс в..

публикувано на 14.07.24 в 17:21
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни с бронз във финала с пет обръча на СЧК в Клуж-Напока

Ансамбълът на България за жени спечели бронзов медал на финала с пет обръча на световната чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Това е последно състезание преди Олимпийските игри в Париж 2024. Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита..

публикувано на 14.07.24 в 17:16
Стилияна Николова

Николова с две сребърни отличия, Калейн с бронз в първите два финала на СЧК в Клуж-Напока

Стилияна Николова спечели сребърните медали на обръч и на топка, а Боряна Калейн взе бронз на топка в първите два финала на отделните уреди при жените на на световната чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Това е последно състезание преди Олимпийските игри в Париж 2024. В първия финал на обръч и двете българки имаха..

публикувано на 14.07.24 в 15:37

Пето и осмо място за състезателите в европейските квалификации по плажен хандбал

Пето и осмо място записаха българските състезатели в европейските квалификации по плажен хандбал, които се провеждат във Варна и така си осигуриха участие в шампионата на Стария континент догодина. Мъжкият ни тим  завърши на пета позиция в пресявките .  Момчетата на старши треньора Александър Бояджиев победиха в спора за петото място на тима на..

публикувано на 14.07.24 в 15:22
Петър Стойчев

Петър Стойчев преплува дистанцията от Северна Ирландия до Шотландия за по-малко от десет часа

Бившият световен шампион в плуването в открити води Петър Стойчев преплува 38,1-километровата дистанция от Северна Ирландия до Шотландия. Това обяви самият той в профила си във Фейсбук. 47-годишният българин е изминал дистанцията за 9 часа и 56 минути, с което става едва 11-ият плувец в историята, който прави това за по-малко от 10 часа. "Северният..

публикувано на 14.07.24 в 15:14

Испания срещу Англия в големия финал на ЕВРО 2024

Отборите на Испания и Англия ще спорят за трофея на европейското първенство по футбол в Германия.  Финалната среща е на Олимпийския стадион в Берлин от 22 часа.  Испания има във витрината си три купи на континента и 4-ри загубени финала, докато англичаните са финалист от последното първенство.  Срещата ще бъде ръководена от 35-годишния..

публикувано на 14.07.24 в 10:21

Таунзенд и Синякова спечелиха титлата на двойки жени на "Уимбълдън"

Американката Тейлър Таунзенд и чехкинята Катерина Синякова победиха канадката Габриела Дабровски и новозеландката Ерин Раутлиф със 7:6(5), 7:6(1) и спечелиха титлата на двойки жени от турнира по тенис от веригата за Големия шлем "Уимбълдън". За Таунзенд това бе първа "мейджър" титла в кариерата, след като американката загуби на домашна почва през 2022..

публикувано на 14.07.24 в 10:10