Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа между ТИР и лек автомобил на пътя Велико Търново - Русе взе жертва

Снимката е илюстративна.
Снимка: АПИ

Катастрофа между ТИР и лек автомобил затвори временно пътя Велико Търново - Русе, в района на бензиностанцията до разклона за Преображенския манастир.

По първоначална информация е загинал водачът на лекия автомобил, а пътувала с него жена е пострадала.

Екипи на полицията пренасочват автомобилите по обходен маршрут.

Причините за произшествието са в процес на изясняване.

Започнато е досъдебно производство. 

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Продължаваме промяната" категорично осъжда опитите за политическа намеса в МВР

От "Продължаваме промяната" осъдиха опитите за политическа намеса в МВР и настояха да не се влияе на избора на следващ вътрешен министър. В разпространената до медиите позиция се казва, че от партията отбелязват с особена тревога информацията за изпращане на специални съобщения от Столичната дирекция на вътрешните работи към полицейски..

публикувано на 12.08.24 в 17:36

Очаква се до края на деня пожарът в граничната планина Славянка да бъде напълно овладян

До края на деня пожарът в граничната планина Славянка ще бъде напълно овладян, смятат нашите огнеборци, които 25 денонощия водят битка с огъня. Няма опасност от разрастване на пожара в Република Северна Македония, който беше на няколко километра от нашата граница във Влахина планина. След мащабната атака днес на гръцките пожарникари, които..

публикувано на 12.08.24 в 17:30

Няма да се спират автомобилите с неизправности, свързани с отработените газове

Автомобилите с неизправности, свързани с отработените газове няма да се спират от движение. Срокът за отстраняване на неизправностите ще се увеличи от 14 на 30 дни. Това предвиждат промени в наредбата, свързана с техническите прегледи на автомобилите. Със заповед на министъра на транспорта Георги Гвоздейков бе сформирана работна група. Тя..

публикувано на 12.08.24 в 17:13

Силният вятър продължава да разпалва огъня в област Атика до гръцката столица

Пожарът, избухнал край Атина в събота, достигна днес до планината Пентели, северно от града. Силният вятър продължава да разпалва огъня до гръцката столица. Продължава и евакуацията на жители и пациенти от близките болници. Силните ветрове североизточно от Атина продължават да разпалват пламъците по близо 30-километровия огнен фронт,..

публикувано на 12.08.24 в 16:50

Апелативните магистрати в Бургас решиха - Биляна Петрова излиза от затвора

Апелативните магистрати в Бургас освободиха предсрочно от затвора Биляна Петрова – бивш заместник-кмет на столичния район "Младост", която излежаваше петгодишна присъда в Сливенския затвор за искане на подкуп, заедно с Десислава Иванчева. Остатъкът от наказанието ѝ ще бъде условно изтърпян. Освобождават предсрочно бивша зам.-кметица на..

публикувано на 12.08.24 в 16:42

Рекордни 436 кг хероин бяха заловени на фериботното пристанище в Бургас

Рекордно количество 436 кг хероин на стойност 70 млн. лв. откриха митнически служители в товарно ремарке пристигнало от Батуми на фериботното пристанище в Бургас. Товарното ремарке е с казахстанска регистрация. Тръгнало е от Киргизстан до пристанището в гръцкия град Александруполис. По случая няма задържани. Образувано е досъдебно..

публикувано на 12.08.24 в 16:31
Снимката е илюстративна, архив.

Пожар в землището на село Неделкова Гращица, Невестинско

Пожар гори в землището на село Неделкова Гращица, община Невестино, област Кюстендил. Екипи на пожарната, горски работници и доброволци се борят с огъня, който  наближава близка гора.  На място са екипи на Държавното горско стопанство "Невестино", както и екипи на противопожарната служба от Кюстендил, к ъм мястото на пожара пътуват и служители на..

публикувано на 12.08.24 в 16:31