Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП също няма да подкрепи Бюджет 2024

Автор:
Атанас Зафиров, БСП
Снимка: БГНЕС

БСП ще гласуват против приемането на Бюджет 2024, като социалистите имат много принципна позиция по отношение на бюджета, заяви Нова тв заместник-председателят на партията Атанас Зафиров.

БСП няма как да подкрепим безпринципно вдигане на данъци, закона "бонус-донос", липсата на всякакви мерки по отношение на демографска криза и преразпределението на средства, посочи той.

Зафиров добави, че БСП нямат против да бъдат увеличаване средствата за капиталови разходи, но трябва да бъде много ясно как точно те се разходват и да няма никакво съмнение, че могат да изтичат към определени кръгове.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Калин Стоянов

Калин Стоянов за пожарите: Няма застрашени населени места и бедстващи граждани

Към момента няма застрашени населени места, както и бедстващи граждани. Ситуацията постепенно се нормализира в цялата страна.  Това заяви пред БНР служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  По думите му все още обстановката  остава сложна .  220 пожара у нас за денонощие. Опасност за населени места няма Продължава..

публикувано на 15.07.24 в 10:52

Социалното министерство предлага линията на бедност през 2025 г. да стане 638 лв.

Социалното министерство предлага през следващата година линията на бедност в страната да се повиши на 638 лева. Проектът  на постановление е публикуван за обществено обсъждане. Повишението е със 112 лева спрямо сегашният размер от 526 лева. Линията на бедност по закон по закон се актуализира ежегодно спрямо данните от изследването на "Евростат" -..

публикувано на 15.07.24 в 10:39
Поддръжници на Фреди Белери пред Апелативния съд в Тирана, 25 юни 2024 г.

В Атина очакват пристигането на Фреди Белери

Журналисти и симпатизанти на евродепутата Фреди Белери очакват днес в Атина пристигането му. Той получи отпуск от затвора в Албания, за да положи клетва в Европарламента. Процесът срещу него предизвика силно напрежение в отношенията на Тирана с Атина. Днес Фреди Белери беше освободен от затвора в Албания с петдневна отпуска, за да положи клетва..

публикувано на 15.07.24 в 10:19

Плевен е домакин на кръгла маса, посветена на пътната инфраструктура

Плевен е домакин на кръгла маса на тема "Стратегическите приоритети, свързани с пътната инфраструктура и организация на движението"  в региона. Акцент в дискусията е изграждането на обходния път на областния град. Кръглата маса е организирана от регионалните колегии на архитектите, инженерите в инвестиционното проектиране, Камарата на..

публикувано на 15.07.24 в 10:04
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: ПП-ДБ да върнат мандата веднага след получаването му

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова ПП-ДБ да върнат мандата за съставяне на правителство, веднага след като го получат. Според него евентуално искане за отлагане на връчването му с два месеца, каквато информация се появи, е публично признание за политическо безсилие. В очакване на втория мандат Костадинов предлага, ако ПП-ДБ..

публикувано на 15.07.24 в 09:50
В Солун, 12 юни 2024 г.

Екстремните жеги в Гърция продължават

Продължава екстремната вълна на високи температури в Гърция и днес. Спряха влакове поради повреда на железопътната мрежа. Прекратено е движението на влакове от Патра към Пелопонес поради повреда на железопътните релси от високите температури. Има отсечки с разтопени релси, казаха пред медиите от ръководството на железопътната компания...

публикувано на 15.07.24 в 09:37

Един загинал и трима ранени при тежка катастрофа на пътя за Гърция

Един човек е загинал, а други трима са ранени при тежка катастрофа на международния път за Гърция през прохода "Маказа". Инцидентът е станал около 7:30 часа в участъка между селата Садовица и Загорско. Според източници на БНР са се сблъскали две коли - с гръцка и румънска регистрация, като жертвите са пътували в гръцкия автомобил...

публикувано на 15.07.24 в 09:17