Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работилница "Татко и аз" сближава бащи и деца

Снимка: БГНЕС

На финала на Седмицата на бащата, организирана за 10-та поредна година от Асоциация "Родители", ще се състои работилницата "Татко и аз". Татковци и деца ще се впуснат в творческо приключение в галерия "Артур".

От асоциацията по традиция организират събития по теми, свързани с бащинството. През тези 10 години са развенчани митове, променени са нагласи, води се активно разговор за бащата, неговата роля и значимост в живота на детето. Това споделя социологът Давид Кюранов, координатор на националната кампания "Да бъдеш баща":

"Да си баща е голяма отговорност – какво искаме всъщност да научим децата си и да им помогнем. Бащите може много да помогнем на децата си. Целта на Седмицата на бащата е да отвори пространства и места, където бащите, семействата и децата да бъдат заедно, да се забавляват под наслова на значимостта на бащината функция, да повдигнат повече гласност за бащинството".

Работилницата "Татко и аз" ще се проведе утре, 13 ноември, от 18.00 ч. с вход свободен.


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Явор Божанков

Явор Божанков от ПП-ДБ се оплака от физическо насилие от депутат от "Възраждане"

Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България Явор Божанков се оплака от физическо насилие от свой колега от "Възраждане", чието име не назова. Божанков разпространи и клип във Фейсбук, в който двамата се сблъскват в един от коридорите на Народното събрание.  Божанков допълни, че случаят няма предистория и че колегата му го е..

публикувано на 08.08.24 в 16:38

Плевен засилва контрола срещу изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места

Община Плевен засилва контрола срещу изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места. Поставени са и предупредителни информационни табели. Служители на отдел "Инспекторат" съставиха акт на пореден нарушител, хванат да изхвърля едрогабаритни отпадъци на нерегламентирано място до бл. 67 в жк "Сторгозия". Инспекторите са се отзовали веднага на..

публикувано на 08.08.24 в 16:30

Германия е в повишена готовност за терористични атаки

Германия е в повишена готовност за терористични атаки заради ескалацията в Близкия изток. Това заяви германската министърка на вътрешните работи Нанси Фейзер. Според федералния министър на вътрешните работи Нанси Фейзер с оглед на опасността от ескалация на войната в Близкия изток германските органи за сигурност в момента са особено бдителни...

публикувано на 08.08.24 в 16:16

Пожар, запален от стъклени бутилки, засегна къщи и дворни места в с. Джулюница

Пожарникари от Горна Оряховица и Стражица гасят пожар в село Джулюница, община Лясковец. Пожарът е засегнал къщи и дворни места и се прехвърля към близката гора.  Пожарът е възникнал около 14:00 часа днес. В двора си жена е оставила стъклени бутилки, които, нагрети от слънцето, са станали лупи и са запалили плевник, откъдето  огънят се е разраснал..

публикувано на 08.08.24 в 16:03
Антон Славчев

Ще съберат ли ПП-ДБ подписи за освобождаването на председателя на Антикорупционната комисия?

Председателите на парламентарни групи коментираха днес в кулоарите на Народното събрание дали ще подкрепят инициираното снощи от ПП-ДБ събиране на подписи от 1/3 от депутатите за освобождаване на изпълняващия длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията Антон Славчев от поста.  ПП-ДБ искат освобождаване на председателя на..

публикувано на 08.08.24 в 15:37
Владимир Чуков

Проф. Владимир Чуков: Друг е бил готвен за лидер на "Хамас", но страхът от "касапина" е обърнал избора

Друг човек е бил готвен за лидер на "Хамас", но за един ден всички хора в шурата и в политбюро на палестинската групировка единодушно са променили мнението си и са избрали Яхия Синуар.  Това каза пред БНР арабистът и университетски преподавател проф. Владимир Чуков и добави: "Били са изплашени, че той вече е "касапина" и може да набеди всеки един..

публикувано на 08.08.24 в 15:32
Разкопките са заляти от вода

Отпадни води заляха археологическите разкопки в Дунавския парк на Силистра

Затлачена канализация с мокри кърпички и други отпадъци се оказаха причина археологически останки от X век да се окажат под водата в центъра на Силистра. И макар дефекта да се превърна в ефект, след оттичане на водата стана ясно и че кейовата стена в Дунавския парк е сериозно компрометирана. Има ли опасност за Патриаршеската базилика, в..

публикувано на 08.08.24 в 15:16