Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежкият ни национален отбор разгроми Естония

Снимка: БТА

Георги Николов отбеляза хеттрик, а Станислав Шопов записа попадение и две асистенции за изразителната победа на българския национален отбор по футбол за младежи до 21 години с 6:0 срещу гостуващия Естония.

С успеха "лъвовете" се изкачиха на трето място в класирането с девет точки от шест мача. Подобен актив, но с три двубоя по-малко, има вторият в подреждането Германия, който тази вечер приема лидера с 12 точки Полша.

Първото полувреме завърши при нулево равенство, като най-чистото положение за българите пропусна нападателят на Левски Марин Петков. Той бе изведен зад гърба на отбраната в шестата минута, но диагоналният му удар премина покрай дясната греда на естонците.

Българите вкараха всичките шест гола през втората част и първите два бяха дело на Георги Николов. Нападателят на Хебър се разписа с глава в 50-ата и 60-ата минута с асистенции на Станислав Шопов и Марин Петков, а халфът на ЦСКА София сам покачи на 3:0 в 65-ата минута. Секунди по-късно Шопов овладя топката в наказателното поле и върна към Асен Митков, който се разписа с топовен изстрел към вратата на естонците.

Георги Николов оформи хеттрика си в 86-ата минута, а две по-късно Роберто Райчев бе точен за крайното 6:0.

Следващият мач на националите е срещу Полша на 23 март.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стилияна Николова и Валентина Иванова

Стилияна Николова: Отивам в Париж, за да си свърша работата

"По време на олимпийските игри в Париж си представям една много пълна и шумна зала. За мен това е състезание като всяко друго. Отивам, за да си свърша работата", това са очакванията на Стилияна Николова за най-големия спортен форум. "Няма състезание без напрежение, има винаги тръпка и притеснение дали ще покажеш какво можеш. Всеки един турнир е..

публикувано на 20.06.24 в 15:01

Черно море се подсили с бразилец

Българският футболен вицешампион Черно море си осигури трето лятно попълнение, след като привлече в състава си 21-годишният бразилец Дуду, съобщиха от клуба. Дуду е Едуардо Фернандес Родригес де Соуса пристига на "Тича" от Апаресидензе, участник в бразилската трета дивизия. Играе като крило и атакуващ халф. Висок е 174 см. Офанзивният..

публикувано на 20.06.24 в 07:59

Анди Мъри под въпрос за Уимбълдън

Анди Мъри, който беше принуден да се оттегли контузен от мача си от втория кръг на турнира по тенис на трева в "Куинс Клъб" в Лондон (Великобритания) от сериите АТР 500, заяви, че се е почувствал зле на загрявката преди двубоя си с Джордан Томпсън. "По време на загрявката се чувствах доста некомфортно и след това тръгнах нагоре по стълбите..

публикувано на 20.06.24 в 07:21
Шотландия и Швейцария завършиха 1:1

След 1:1 Шотландия и Швейцария запазиха шансове за класиране

Отборите на Шотландия и Швейцария завършиха при равенство 1:1 в Кьолн в двубой от втория кръг в група „А“ на Европейското първенство по футбол. Швейцарците събраха 4 точки на второто място във временното класиране, а шотландците записаха първа точка в актива си на шампионата и запазиха шансове за продължаване към елиминациите. По-рано, в..

публикувано на 20.06.24 в 00:30
Волейболистките до 18 г. са полуфиналистки на Балканиадата

Волейболистките до 18 г. са полуфиналистки на Балканиадата

Националният отбор на България по волейбол за девойки под 18 години се класира за полуфиналите на Балканското първенство в Тирана, Албания. Селекцията на старши треньора Антонина Зетова записа втора чиста победа във втория си мач от шампионата, в който се изправи срещу домакина Албания и го надигра с 3:0 (25:5, 25:11, 25:15).  С двете..

публикувано на 19.06.24 в 23:36
Мария Александра Арнаудова е първа в категория 71 кг

Втора титла за България от европейско по вдигане на тежести

Втора титла заслужи България на европейското първенство по вдигане на тежести за кадетки и кадети до 15 и до 17 години в Солун, Гърция. Заслужи я Мария Александра Арнаудова в категория до 71 килограма. Състезателката на треньора Живко Николов от клуб Титан Варна беше безапелационна на подиума в южната ни съседка и обра всички златни отличия...

публикувано на 19.06.24 в 22:36
Любомир Епитропов

Епитропов e на европейски финал и на 200 м бруст

Любомир Епитропов се класира за финала на 200 метра бруст при мъжете на Европейското първенство по плуване в сръбската столица Белград. Това е втори финал на шампионата за Епитропов, който преди ден се нареди осми на 100 метра бруст. Българинът зае второто място във втория полуфинал на 200 метра бруст с 2:10.38 минути. Той не успя да покрие..

публикувано на 19.06.24 в 21:21