Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с двама съдии в олимпийския турнир по скокове на батут в Париж през 2024 година

Съдии
Снимка: БФ скокове на батут

България ще бъде представена от двама съдии в олимпийския турнир по скокове на батут в Париж през 2024 година.

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) гласува доверие изпълненията на най-добрите състезатели в този спорт да бъдат оценявани от Мариела Стойчева и Мария Вангелова.

Генералният секретар на Българската федерация по скокове на батут Мариела Стойчева е една от най-уважаваните специалистки  в структурите на световната гимнастика. Тя е член на Техническия комитет  в този спорт и е номинирана за върховно жури.

Мария Вангелова получи признанието да бъде съдия на най-големия спортен форум  благодарение на постигнатите високи резултати в квалификационния процес за всички съдии.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

България ще играе за титлата на ЕП по волейбол за жени до 18 години

България се класира за финала на Европейското първенство по волейбол за жени до 18 години. Воденият от треньора Антонина Зетова състав победи много драматично с 3:2 (25:20, 23:25, 25:20, 17:25, 18:16) Италия, показвайки невероятна борбеност, дух и отдаденост.  Младите българки, подкрепяни от колоритна агитка, повеждаха на два пъти в резултата, но след..

публикувано на 12.07.24 в 23:06

България записа трети успех на Евро 2024 по волейбол за мъже до 18 години

България постигна трета победа по време на Европейското първенство по волейбол за мъже до 18 години. В зала "Левски София" младите "трикольори", водени от треньора Десислава Величкова, се наложиха с 3:0 (25:17, 25:14, 25:23) над Австрия за само 72 минути. Българският отбор имаше проблеми единствено в третия гейм, когато в дълги периоди имаше равенство..

публикувано на 12.07.24 в 23:03
Мариела Стойчева и Мария Вангелова

България с двама съдии на олимпийския турнир по скокове на батут в Париж

България ще бъде представена от двама съдии на олимпийския турнир по скокове на батут в Париж. Мариела Стойчева и Мария Вангелова бяха избрани от Международната федерация по гимнастика да оценяват изпълненията на най-добрите 16 мъже и жени на Игрите във френската столица. "Разбира се, че щяхме да сме по-щастливи да имаме и състезател, участник в..

публикувано на 12.07.24 в 19:19
Христина Пенева и Мартин Димитров

Христина Пенева и Мартин Димитров спечелиха квалификациите на ДП по скокове на батут в Габрово

Националните състезатели Христина Пенева и Мартин Димитров спечелиха квалификациите в олимпийската дисциплина батут индивидуално при жените и при мъжете на Държавното първенство по скокове на батут в Габрово. Най-силната българска състезателка при жените от клуб Акро-Арт (Габрово) влезе във финала след отлично изпълнена комбинация, за която получи..

публикувано на 12.07.24 в 19:14

Битката за Евро 2024 - сблъсъкът на треньорите

Преди година Луис де ла Фуенте набелязваше първия си трофей като треньор на Испания. “Ла Роха” бе сред полуфиналистите на турнира Лига на нaциите, благодарение на работата на Луис Енрике. Тимът обаче загуби лошо от Шотландия три месеца по-рано. Философията на Де ла Фуенте, изглеждаше, няма да пасне на испанците. Имаше и много..

публикувано на 12.07.24 в 14:41
Ботев (Пд)

Резултатите в Лига Европа и Лига на конференциите

Първи мачове от първия квалификационен кръг в турнира по футбол Лига Европа: БОТЕВ ПЛОВДИВ (БЪЛГАРИЯ) - Марибор (Словения) 2:1 Елфсборг (Швеция) - Пафос (Кипър)             3:0 Пакш (Унгария) - Хунедоара (Румъния)          0:4 Ружомберок (Словакия) - Тобол (Казахстан)     5:2 Шериф (Молдова) - Зира (Азербайджан)          0:1 Висла (Полша) -..

публикувано на 12.07.24 в 06:11
Ботев (Пд) - Марибор

Силен Ботев (Пд) се завърна с успех в евротурнирите

Футболният Ботев (Пловдив) започна с победа участието си в европейските клубни турнири. Носителят на Купата на България надделя с 2:1 над словенския Марибор като домакин в първа среща от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.  Пред пълните трибуни на стадион "Христо Ботев" в Пловдив двата тима изиграха интригуващ двубой, в който..

публикувано на 11.07.24 в 23:12