Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха бедственото положение в Шуменско

Снимка: БТА

В Шуменска област бедственото положение беше отменено и там постепенно ситуацията се нормализира. 

В Разградска област най-сериозна остава обстановката в община Кубрат, където 12 села и към момента са без електрозахранване, а 15 без вода. В община Лозница 9 са населените места без електричество и вода. В община Исперих 3 села са без ток, а 7 без вода. В село Кривица, община Самуил, няма ток и вода, в Завет без вода са 5 населени места, а в община Цар Калоян няма ток и вода в село Костанденец. Пътят Разград-Търговище тази сутрин вече е отворен за леки автомобили, отворени за движение са и участъците Разград-Търговище, Цар Калоян-Костанденец, главния път Русе- Разград до Дряновец през Балкански, Кубрат-Брестовене, Завет-Веселец, Исперих-Конево, Голяма вода-Голям извор. Засега те са отворени само за леки автомобили, като днес поетапно ще започнат да отварят за товарните автомобили и до вечерта пътищата ще бъдат отворени за всички, информират от областната управа в Разград.

Общо за страната около 140 000 са домакинства са без електрозахранване.

Продължава разчистването на пътища, като все още е затруднен достъпът до села в планинските части на Великотърновска, Ловешка, Габровска и Врачанска област.

Нормализира се ситуацията с плевенското село Беглеж, което беше откъснато заради снежните преспи. През нощта са използвани роторен снегорин и техника от военното формирование в Долна Митрополия.

Пътят е републикански, което наложи намесата на държавата по искане на Община Плевен. Областният управител Виолета Иеремиева направи бърза организация и успя спешно да се справи с проблема . Военните разчистваха през нощта пътя до откъснатото село Беглеж с роторен снегорин. За успешната акция при изключително тежките условия, областният управител благодари за помощта на военните.

В Плевенско продължава отстраняването на проблемите с водоподаването, предимно в селата.

По публикацията работи: Е