Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топ 10: Десетте най-велики съвременни футболисти от бивша Югославия (видео)

Новият епизод в подкаста Campio Podcast основна тема е подредбата на най-великите съвременни футболисти от държавите от бивша Югославия. Темата е актуална, тъй като вече три отбора от този регион си осигуриха участие на европейското първенство в Германия догодина – Сърбия, Хърватия и Словения. Босна и Херцеговина пък ще има още една възможност чрез плейофите в Лига на нациите, отговорен за което е и бившият селекционер на тима Ивайло Петев. В този квалификационен цикъл Северна Македония продължи с доброто си представяне, като стигна до равенства с Англия и Италия.

„Така че футболът на територията на бивша Югославия определено е интересен“, обединиха се около твърдението Христо Денев и Теодор Борисов.

„Обърнахме се към колегата Небойша Яковлевич от най-популярната фейсбук група за футбола в бивша Югославия - “Istorija ex yu fudbala”. Това е мястото, където е събрана цялата история. Първоначално той се дърпаше много. Казваше, че не е обективно. Небойша е от Суботица – сърбин. Но както ще видите, класацията изобщо не е съставена на принципа сърбите да са повече, а хърватите по-малко. Ще се уверите, че е успял да ги нареди изключително обективно“, коментира Борисов.

Без да издаваме позиции и подробности около избора, ще разкрием, че в класацията попадат имена като легендата на Манчестър Юнайтед Неманя Видич, звездата на Реал (Мадрид) Лука Модрич, още играчи от „Второто златно поколение на Хърватия“, словенец, македонец, босненец и още.

И за десерт – къде би бил легендата на българския футбол Христо Стоичков в примерна класация за най-великите футболисти на Балканския полуостров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Боряна Калейн

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя при жените, а Никол Тодорова зае 13-а позиция на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан). Калейн игра стабилно и в двата състезателни има актив от 133.250 точки. Вчера тя получи 35.000 за изпълнението си с обръч, 34.300 на топка, а днес има 31.900 точки на бухалки и 32.050 на..

публикувано на 27.04.24 в 15:10

Олимпийският огън отплава от Гърция за Франция

Олимпийският огън от Париж 2024 г. отплава за Франция в събота на борда на тримачтов кораб за да отбележи последния участък от щафетата преди церемонията по откриването на Олимпийските игри на 26 юли. Корабът "Белем", построен през 1896 година, напусна сутринта пристанището на Пирея за 11-дневно плаване и ще пристигне в южния град Марсилия, основан от..

публикувано на 27.04.24 в 14:43

Безпрецедентна стачка оставя без ефир дербито на Италия Ювентус-Милан

В Италия, днес стачкуват журналистите от най-старото и най-слушано спортно предаване „Il calcio minuto per minuto” на радио Раи 1.   Не се излъчват директно за първи път в 60 годишната му история,  най-важнитe спортни събития за деня, включително дербито от серия „А“ Ювентус-Милан.  Поводът за протеста е план за прегрупиране на радиото към..

публикувано на 27.04.24 в 13:47
Арне Слот

Ливърпул се разбра с Фейенорд за Арне Слот

Английският Ливърпул и нидерландския Фейенорд са постигнали договорка за откупната клауза на треньора Арне Слот, съобщава ВВС. Тя е в размер на 9.4 милиона паунда - 7.7 милиона първоначална сума и възможност за допълнителни 1.7 милиона бонуси. Това прави 45-годишният Слот, който в Ливърпул ще наследи Юрген Клоп, най-скъпия нидерландски..

публикувано на 27.04.24 в 09:41
ЦСКА София посреща днес Левски

ЦСКА София – Левски пряко по „Хоризонт“

Тимът на ЦСКА София посреща отбора на Левски в мач от 31-ия кръг, първа шестица, във футболното ни първенство. Срещата е от 16 часа и 15 минути, и ще можете да проследите пряко по програма „Хоризонт“. В групата на отборите, борещи се за 7-ото място Ботев (Пловдив) приема Славия от 19 часа. Във Втора футболна лига предстоят 8 мача от 30-ия..

публикувано на 27.04.24 в 09:39
Александър Зверев

Александър Зверев продължава напред в Мадрид

Четвъртият поставен Александър Зверев (Германия) се класира за третия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд от 7 877 020 евро. В среща от втория кръг Зверев се наложи над хърватина Борна Чорич с 6:3, 6:3 за час и 28 минути игра. По два пробива в двата сета осигуриха на на..

публикувано на 27.04.24 в 06:38
Пирин загуби от Ботев (Вр)

Пирин загуби в Благоевград от Ботев (Вр)

Отборът на Пирин загуби с 1:2 у дома от Ботев (Враца) в двубой от 31-ия кръг на футболното ни първенство. Двата отбора се намират в последната шестица и се борят за оставане в елита. Още в 8-ата минута домакините поведоха в резултата след грешка на бранителя Меси, който се подхлъзна и позволи на Иван Тасев да порази вратата на Ботев...

публикувано на 26.04.24 в 22:04