Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатно каране на кънки тази събота в София

Снимка: Facebook/Парк център ЮНАК

На 2 декември ( събота ) от 12:00 до 20:00 часа на ледена пързалка „Юнак“ до стадион „Васил Левски“ в София Българска федерация спорт за всички организира за 30 -ти пореден път - Зимно предизвикателство`2023.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР 2021-2024 на БФСВ.

Целта на този спортен празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове.

Вход, кънки, помощни средства / пингвини/ ще бъдат безплатни цели осем часа на ледена пързалка „Юнак“. Организаторите от БФСВ са предвидили и още приятни изненади за участващите в Зимното предизвикателство тази събота.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов спечели титлата на „Чалънджър“ в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов спечели титлата на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Кузманов победи на финала Саба Пурцеладзе (Грузия) с 6:4, 6:3 за 85 минути.  Двубоят беше прекъснат заради дъжд в..

публикувано на 21.07.24 в 12:27
Треньорка по тенис и 18-годишен са победители на „TroyanRun - По стъпките на Левски“

Треньорка по тенис и 18-годишен са победители на „TroyanRun - По стъпките на Левски“

18-годишният Петко Кинчев и 48-годишната треньорка по тенис Мария Цочева са първите победите на ултра дистанцията от 75 км във второто издание на "TroyanRun – По стъпките на Левски". Кинчев, който е родом от Троян, премина дистанцията за 10:39.27 часа, а Цочева за 12:02.02 часа. На второ място при мъжете на 75 км завърши Димитър Димитров, а трети..

публикувано на 21.07.24 в 11:35
Никола Цолов

Никола Цолов постигна първа победа в основно състезание от Формула 3

Никола Цолов записа първата си победа в основно състезание от Формула 3, след като триумфира в дългата надпревара на пистата „Хунгароринг“ в Унгария. За българинът това бе трета победа на това ниво. Цолов стартира от второто място на стартовата решетка и още в първите метри успя да изпревари своя съотборник Лорън ван Хьопен.  В края на..

публикувано на 21.07.24 в 10:51
Добромир Карамаринов и президентът на Словакия - Петер Пелегрини

Добромир Карамаринов се срещна с президента на Словакия

Президентът на Европейската атлетика - Добромир Карамаринов, се срещна с президента на Словакия - Петер Пелегрини, в третия ден на европейското първенство за юноши и девойки под 18 години в Банска Бистрица. Карамаринов посрещна Пелегрини на стадион "Дукла" и от името на Европейската атлетика благодари на Словашката атлетическа федерация за..

публикувано на 21.07.24 в 10:29
Даниил Кондраков

Ботев (Враца) привлече нападателя Даниил Кондраков

Отборът на Ботев (Враца) подписа договор с украинеца Даниил Кондраков. 26-годишният централен нападател е най-новото попълнение на отбора. Кондраков е играл в Слиема (Малта) преди пристигне при врачани. В кариерата си е обличал също така екипа на Пирин (Благоевград), където има изиграни 31 мача в Първа лига и 6 отбелязани гола...

публикувано на 21.07.24 в 09:47
Играчите и персоналът на Реал са изненадани от Мбапе

Играчите и персоналът на Реал са изненадани от Мбапе

Играчите и служителите на Реал (Мадрид) са приятно изненадани от поведението на новодошлия Килиан Мбапе, съобщава AS. Според изданието всички в клуба са били изумени от гладкостта и лекотата, с която французинът е общувал с тях. Мнозина също отбелязват неговата скромност и фокус върху работата. Също така се съобщава, че екипът е оценил..

публикувано на 21.07.24 в 09:36
Лудогорец няма да пуска фенове на ЦСКА София

Лудогорец няма да пуска фенове на ЦСКА София

Ръководството на Лудогорец съобщава, че касите на улица "Васил Левски" номер 31 ще отворят днес в 17:00 часа преди мача с ЦСКА София, който по програма е от 21:15 часа. ВАЖНО! Поради наложената забрана за гостуващи фенове на противниковия отбор ПФК Лудогорец няма да продава билети за привърженици на столичния отбор. Такива няма да бъдат..

публикувано на 21.07.24 в 09:13