Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булгаргаз" предлага поскъпване на природния газ с 6,5% до 87,50 лв./мВтч през декември

Снимка: архив

Природният газ да поскъпне с около 6,5% от днес и да струва през декември 87,50 лева за мегаватчас (мВтч), без акциз и ДДС. 

Това е окончателното предложение на "Булгаргаз" за последния месец на годината. 

Предишното предложение на "Булгаргаз" към КЕВР беше за повишение на цената на синьото гориво с близо 7,5 на сто.

Очаква се до часове окончателната цена на природния газ за декември да бъде одобрена от енергийния регулатор. 

По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-ниската минимална работна заплата в ЕС е в България, най-високата - в Люксембург

Най-ниската минимална работна заплата е в България – 477 евро, а най-високата е в Люксембург – 2570 евро, това сочат данните на Евростат за юли 2024 година. В сравнение с юли миналата година най-ниското възнаграждение у нас бележи ръст от 78 евро, а в Люксембург с близо 70. На втора и трета позиция след България в дъното на класацията по..

публикувано на 01.08.24 в 12:59

НС задължи здравния министър да предприеме мерки за противодействие на насилието над медици

Парламентът задължи министъра на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване на насилието над медицинските специалисти. Депутатите разписаха, че в срок до 4 месеца министърът на здравеопазването трябва да предприеме действия за създаване на специализирана електронна система, в която медиците да подадат сигнали за инциденти. Тя..

публикувано на 01.08.24 в 12:50

Пожарът в Малешевската планина продължава да е активен по целия фронт

Пожарът в Малешевската планина до границата със Северна Македония продължава да е активен по целия фронт. Усилията на над 200 огнеборци и доброволци от Националната асоциация са насочени към пресичане на пътя на огъня до населените места. В 9:30 часа започна и гасене от въздуха. Третият ден от борбата с огнената стихия в планината Малешево не..

публикувано на 01.08.24 в 12:28
Кметът Васил Терзиев изрази разочарованието си заради проваленото заседание

Извънредното заседание на СОС се провали

Извънредното заседание на Столичния общински съвет, на което трябваше да бъде обсъдена отмяна на решението за рокади в ръководствата на шест общински дружества, се провали заради липса на кворум. БСП отказаха да участват в извънредното заседание на СОС Отсъстваха съветниците на ГЕРБ-СДС, БСП, Има такъв народ и така наречените отцепници от..

публикувано на 01.08.24 в 11:45

Български ученици с 6 медала от Олимпиадата по лингвистика в Бразилия

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Международната олимпиада по лингвистика в Бразилия. Състезанието се проведе от 23 до 31 юли и в него  участваха представители на близо 40 държави, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Сребърно отличие е за дванадесетокласничка от София. Останалите 5 бронзови медала са за..

публикувано на 01.08.24 в 11:36
Калоян Стайков

Калоян Стайков: Пет години по-късно даваме същите помощи, все едно още сме в Covid пандемия

" Пет години по-късно ние даваме същите помощи. Нищо не се  е променило, все едно още сме в Covid пандемия.  Това няма никакво обяснение.  Хем се опитваме да либерализираме един сегмент, хем регулираме старите, които уж бяха на свободния пазар ". Така Калоян Стайков, главен икономист в Института за енергиен мениджмънт, коментира..

публикувано на 01.08.24 в 11:36

По-ниски цени за трансфер на коли с фериботи по някои направления в Гърция

Свалят цените за трансфера на леки автомобили с фериботи по някои направления към гръцките острови. Фериботите, които обслужват връзките на остров Родос с другите острови намалиха цената за трансфер на леките автомобили с 25%. Други фериботни компании въведоха също с 25% по-евтини билети за четиричленно или многодетно  семейство, по всички..

публикувано на 01.08.24 в 11:24