Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсенал - Ливърпул в третия кръг за ФА Къп

Юрген Клоп
Снимка: БГНЕС

Арсенал ще се изправи срещу Ливърпул в третия кръг на ФА Къп в Англия. Това отреди тегленият днес жребий. Срещите от този етап ще се играят на 6 и 7 януари. Друг интересен сблъсък от е между Съндърланд и Нюкасъл.

"Топчиите" са рекордьори по спечелени трофеи от турнира - цели 14. Ливърпул споделя третото място с Тотнъм и Челси, като е осемкратен носител на трофея.

На Манчестър Юнайтед му се падна да гостува в мач от купите за първи път от 2021 г. “Червените дяволи” ще се изравят срещу третодивизионния Уигън след 12 поредни срещи на “Олд Трафорд”. Единствените срещи на тима далеч от Манчестър в този период бяха на полуфинала в Купата на Лигата срещу Нотингам, който се игра в два мача и полуфиналът и финала за ФА Къп, които бяха на “Уембли”.

Повечето от тимовете от Висшата лига имат лесни съперници. Носителят на трофея Манчестър Сити приема втородивизионния Хъдърсфийлд, а Челси също е домакин на тим от Чемпиъншип, като техен съперник е Престън.

Всички мачове от третия кръг:

Лутън - Болтън

Шрюсбъри или Рексъм - Йеовил

Арсенал - Ливърпул

Стоук Сити - Брайтън

Норич или Крю - Бристол Роувърс

Уест Хем - Бристол Сити

Тотнъм - Бърнли

Фулъм - Родъръм

Уест Бромич/Алдершот - Стокпорт

Саутхемптън - Алфретон и Уолсол

Уимбълдън - Рамсгейт

Питърбро - Лийдс

Милуол - Лестър

Уотфорд - Честърфийлд/Лейтън Ориент

Съндърланд - Нюкасъл

Шефилд Уензди - Кардиф

Кристъл Палас - Евертън

Мидълзбро - Астън Вила

Нотингам Форест - Блекпул/Форест Грийн

Уигън - Манчестър Юнайтед

Манчестър Сити - Хъдърсфийлд

Блекбърн - Кеймбридж

Джилингам - Шефилд Юнайтед

Суонзи - Морекамб

Челси Престън

КПР - Борнемут

Ковънтри - Оксфорд Юнайтед

Брентфорд - Уулвърхемптън

Плимут - Сътън

Мейдстоун - Стивънидж/Порт Вейл

Нюпорт/Барнет - Ийстлий/Рединг

Хъл Сити - Бирмингам


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стилияна Николова

Николова с две сребърни отличия, Калейн с бронз в първите два финала на СЧК в Клуж-Напока

Стилияна Николова спечели сребърните медали на обръч и на топка, а Боряна Калейн взе бронз на топка в първите два финала на отделните уреди при жените на на световната чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Това е последно състезание преди Олимпийските игри в Париж 2024. В първия финал на обръч и двете българки имаха..

публикувано на 14.07.24 в 15:37

Пето и осмо място за състезателите в европейските квалификации по плажен хандбал

Пето и осмо място записаха българските състезатели в европейските квалификации по плажен хандбал, които се провеждат във Варна и така си осигуриха участие в шампионата на Стария континент догодина. Мъжкият ни тим  завърши на пета позиция в пресявките .  Момчетата на старши треньора Александър Бояджиев победиха в спора за петото място на тима на..

публикувано на 14.07.24 в 15:22
Петър Стойчев

Петър Стойчев преплува дистанцията от Северна Ирландия до Шотландия за по-малко от десет часа

Бившият световен шампион в плуването в открити води Петър Стойчев преплува 38,1-километровата дистанция от Северна Ирландия до Шотландия. Това обяви самият той в профила си във Фейсбук. 47-годишният българин е изминал дистанцията за 9 часа и 56 минути, с което става едва 11-ият плувец в историята, който прави това за по-малко от 10 часа. "Северният..

публикувано на 14.07.24 в 15:14

Испания срещу Англия в големия финал на ЕВРО 2024

Отборите на Испания и Англия ще спорят за трофея на европейското първенство по футбол в Германия.  Финалната среща е на Олимпийския стадион в Берлин от 22 часа.  Испания има във витрината си три купи на континента и 4-ри загубени финала, докато англичаните са финалист от последното първенство.  Срещата ще бъде ръководена от 35-годишния..

публикувано на 14.07.24 в 10:21

Таунзенд и Синякова спечелиха титлата на двойки жени на "Уимбълдън"

Американката Тейлър Таунзенд и чехкинята Катерина Синякова победиха канадката Габриела Дабровски и новозеландката Ерин Раутлиф със 7:6(5), 7:6(1) и спечелиха титлата на двойки жени от турнира по тенис от веригата за Големия шлем "Уимбълдън". За Таунзенд това бе първа "мейджър" титла в кариерата, след като американката загуби на домашна почва през 2022..

публикувано на 14.07.24 в 10:10
Уругвай

Уругвай спечели бронзовите медали на Копа Америка

Уругвай победи Канада с 4:3 след дузпи в мача за третото място на футболния турнир Копа Америка, след като двата отбора направиха равенство 2:2 в редовното време на стадион "Банк ъф Америка" в Шарлът, Северна Каролина. По-късно днес Аржентина ще защитава титлата си на Копа Америка срещу Колумбия на "Хард Рок Стейдиъм" в Маями, Флорида.

публикувано на 14.07.24 в 10:00
Луис де ла Фуенте

Луис де ла Фуенте: Очаквам много равностоен и оспорван мач

Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Луис де ла Фуенте очаква финалът на Евро 2024 срещу Англия в Берлин в неделя да бъде "много равностоен мач, много оспорван" въпреки различния път, който извървяха до тук двата тима. Испания, спечелила сърцата на неутралните зрители заради атрактивната и почти непрекъсната атакуваща стратегия, се..

публикувано на 14.07.24 в 04:54