Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България приема квалификациите по таекуондо за Игрите в Париж през март

Олимпийският канал ще излъчва всички срещи от София на живо

Снимка: БФ Таекуондо

София ще бъде домакин на олимпийските квалификации за Игрите в Париж през 2024. Така нашата столица за втори път ще бъде център на световното таекуондо, което ще изпрати най-добрите състезатели на най-големия спортен форум. 
Новината беше потвърдена, след като в централата на олимпийския канал в Мадрид бе подписан договор и за живо излъчване на надпреварата в официалната медия на Международния олимпийски комитет.


От страна на държавата домакин и Европейския таекуондо съюз, подпис бе положен от Слави Бинев - президента на Българската федерация по таекуондо и Актинг Президента на Европейския съюз по таекуондо Слави Бинев, който представлява президента Сакис Прагалос и Ефи Зоуколи – директор връзки с медиите към Европейския съюз по таекуондо, а от страна на олимпийския телевизионен канал  от Костас Карвелас -  главен бизнес директор на Olympic Channel Services. 

Това означава, че София ще посрещне елита на световното таекуондо от 8 до 10 март 2024 година. 

„Ние сме особено щастливи, че с подписването на този меморандум за разбирателство с Olympic Channel не само ще популяризираме нашия олимпийски спорт, но ще го направим в сърцето на олимпийското семейство. Заедно с президента на Европейския съюз по таекуондо, Сакис Прагалос, ние работим за още по-голямото развитие на спорта в Европа и сме сигурни, че това сътрудничество ще даде възможност на милиони спортисти, които практикуват спорта, да видят своете бъдеще като утрешните олимпийци.“, подчерта Слави Бинев.

 „Развълнувани сме да работим заедно с ETU, за да популяризираме този спорт на olympics.com, както и да засилим вълнението от квалификационен турнир за Олимпийските игри в Париж 2024 година“, заяви Костас Карвелас.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арда победи пестеливо Крумовград

Арда се наложи над Крумовград с минималното 1:0 в първия мач от втория кръг на Първа лига. Единственото попадение за тима вкара Станислав Иванов в средата на първото полувреме. Най-много пропуски за Клумовград направи капитанът на тима Серкан Юсеин, който игра с превръзка на главата. В първия четвърт час нямаше положения пред двете врати, а в 20-ата..

публикувано на 26.07.24 в 21:14

България стартира със загуба на юношеския Евробаскет

Националният тим на България загуби от Черна гора със 77:79 (27:26, 14:16, 22:19, 14:18) в първия си мач от група А на Европейското първенство за юноши до 18 години в Дивизия B, което стартира в Скопие. Двата състава изиграха равностоен сблъсък, а на почивката България изоставаше с 41:42. Последва по-добра трета част за националите, което водеха с..

публикувано на 26.07.24 в 20:27

Компютърен срив опорочи откриването на олимпийските игри

Билети за церемонията за откриването на Олимпийските игри в Париж са били анулирани заради компютърен срив, информира БТА. Засега не са известни точните мащаби на проблема, който е в процес на разрешаване, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на службата „Париж 2024“, която е специално създадена за разрешаването въпроси от практическо..

публикувано на 26.07.24 в 20:20
Илиан Илиев

Илиан Илиев е доволен от играта на футболистите на Черно море срещу Апоел

Старши треньорът на Черно море (Варна) Илиан Илиев даде добра оценка  на своите футболисти след равенството  0:0 срещу Апоел Беер Шева в първата среща от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Реваншът е в Разград идната седмица. Двата отбора ще спорят за място в третия кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите, където ще..

публикувано на 26.07.24 в 06:49
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Знаем какво ни чака в Подгорица

"Не беше лесно. Изправихме се срещу добре организиран и подготвен съперник. Радваме се, че имаме преднина преди реванша. Надявам се да реализираме нашите положения в следващия двубой.  Няма с какво толкова да се изненадаме. Срещу нас стои добър отбор, играещ грамотен футбол. В някои моменти играе толкова, колкото ти позволи съперникът. Надяваме се да..

публикувано на 26.07.24 в 06:42
Душан Керкез

Душан Керкез: Панатинайкос е фаворит, но шансовете ни остават

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез изрази задоволство от показаното от неговия отбор през втората част в първия сблъсък с Панатинайкос в турнира Лига Европа.  Ботев загуби с 1:2 , но запази сериозни шансове за крайната победа. "Няма как да съм доволен, когато загубим. Но ако някой преди мача беше казал, че в двубой срещу клуб с..

публикувано на 26.07.24 в 06:40

Олимпиадата в Париж ще започне с уникално шоу по река Сена

Олимпиадата в Париж официално ще започне с уникално шоу по река Сена в петък и Франция има големи и мистериозни планове за пищната церемония по откриването.  За първи път в историята на летните игри тя няма да се проведе на стадион.  Вместо това над 200-е национални делегации ще плават по Сена през центъра на Париж и покрай забележителности като..

публикувано на 26.07.24 в 06:31