Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Гаров: Волейболът отваря света пред децата

Отбори от Италия, Русия, Сърбия и България в турнира на Левски за волейболни звезди на бъдещето

Снимка: ВК Левски

„Децата, които са избрали да тренират волейбол трябва да знаят, че този спорт, който са си избрали им дава огромна възможност. Волейболът отваря света пред тях. От тях зависи да сграбчат тази възможност, да се трудят и да постигнат това, за което мечтаят“, това сподели специално за БНР Атанас Гаров, основен организатор на международния волейболен турнир „Звезди на бъдещето“.

„Идеята на турнира е развитието на българските таланти - нещо, закодирано в ДНК-то на волейболен клуб "Левски София". Да дадем шанс на страхотните български деца да играят на най-сериозното възможно ниво в най-ранна възраст. Все повече и повече са клубовете и волейболните школи от Европа, които проявяват желание да бъдат част от идеята, родена и провеждаща се в България. Благодарение на толкова силно международно състезание децата получават безценен опит и увереност, че са част от най-силните. А това се пренася в бъдещото им развитие - и в клубовете, и в националните отбори, където ще носят слава за България. Още от началото акцентирахме и върху уникалната възможност да се създават волейболни приятелства. В България поставяме основите на бъдещи достойни спортни съперничества между талантливи волейболисти, осъзнаващи важността да се развиват и като спортисти, и като хора. Затова турнирът е много повече от по-добро спортно бъдеще, той е основа за по-добро бъдеще на децата на България. Именно затова се превърна в наша мисия. А обратната връзка, която получаваме от най-големите волейболни нации, ни мотивира още повече да инвестираме в най-ценното - в бъдещето", допълни Гаров.


Тази година в  надпреварата ще се включат 12 отбора (6 при момичетата и 6 при момчетата) от традиционно силните волейболни нации – Италия, Русия, Сърбия и България.

В турнира при момчетата ще играят  италианският „Дяволи Роза“, руският „Ямал“ (Нови Уренгой), сръбският „Цървена звезда“ и българските „Левски София“, „Берое“ (Стара Загора) и „Люлин“.

Изключително силно международно участие се очаква и в надпреварата при момичетата.

Третото издание на турнира ще се проведе от 21 до 23 декември в спортна зала "Левски София".


В навечерието на Новата година и на мача срещу ЦСКА ръководството на волейболен клуб Левски ще обяви старта на още една програма свързана с привържениците на „сините“ – „Влез в клуба, стани съмишленик на Левски“

„Това е една дарителска програма за физически лица, които се припознават в това – що за клуб се опитваме да изградим. Тази програма е за хоpа, които припознават нашата мисия, с която сме се ангажирали, припознават и целите, които сме си поставили. Разбира се отново основният ни фокус ще бъде върху детско-юношеските школи – момчета и момичета, с които работим на едно изключително високо ниво и резултатите го показват", разясни още Атанас Гаров.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мариян Михалев и Катерина Кулешова

Катерина Кулешова с първа титла от ДП по скокове на батут, спортистите на “Акро-Арт“ спечелиха отборната титла

Катерина Кулешова (Имидж-Русе) спечели първа титла в индивидуалната дисциплина  от държавно първенство по скокове на батут, което се проведе в Габрово. Украинката, която очаква да получи българско гражданство, беше най-стабилна и с оценка от 47.700 точки стъпи на първото място. Държавна вицешампионка с резултат от 44.760 точки стана Диана Сарафова..

публикувано на 13.07.24 в 13:18

Бившият вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор Илия Вълов е починал тази нощ

Легендарният вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор на България Илия Вълов е починал на 62-годишна възраст в болница във Враца тази нощ.  Вълов е бил приет в болницата във Враца за смяна на става, но е развил инфекция на белите дробове. Все още няма яснота кога ще бъде погребението на бившия футболист, тъй като се чака семейството му. Негов..

публикувано на 13.07.24 в 12:46
Александър Везенков

Везенков е приел офертата от Олимпиакос и иска да напусне НБА

Александър Везенков е приел личните условия от гръцкия баскетболен клуб Олимпиакос и е информирал Торонто Раптърс, че иска да напусне Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада, съобщава fosonline.gr. Българският национал не е свободен агент, а Раптърс все още не са обявили публично намеренията си спрямо него. Според..

публикувано на 13.07.24 в 10:43
Българките са четвъртфиналистки на плажен хандбал

Българките са четвъртфиналистки на плажен хандбал

Българският национален отбор за жени се класира за четвъртфиналите на европейските квалификации по плажен хандбал във Варна. В последния си мач от група "А" на турнира момичетата на старши треньорa Виктория Жосан победиха с 2:1 части (22:16, 18:19, 5:4) Турция. Националките взеха първата част, загубиха втората след "златен гол" на Турция, но..

публикувано на 13.07.24 в 10:40
Джейдън Санчо

Джейдън Санчо и Ерик Тен Хаг вече не са във война

Джейдън Санчо е провел първа тренировка с английския футболен клуб Манчестър Юнайтед от десет месеца насам, след като е разрешил проблемите си с мениджъра Ерик тен Хаг, пише агенция Ройтерс, позовавайки се на източник от клуба. Двамата са се срещнали на базата в Карингтън. Санчо, на 24 години, изигра само три мача за Юнайтед през миналия..

публикувано на 13.07.24 в 09:46
Якоб Ингебригтсен

Норвежец постигна рекордно време за сезона на 1500 м

Норвежецът Якоб Ингебригтсен свали три секунди от рекордното време за сезона в бягането на 1500 метра за мъже и спечели първото място на кръга от турнира по лека атлетика Диамантена лига в Монако. Джамел Седжати на 800 метра и Куинси Хол на 400 метра също записаха рекордни постижения за сезона. Ингебригтсен пробяга финалните 400 метра с..

публикувано на 13.07.24 в 09:31
Оли Уоткинс вкара гол за 2:1 в полуфинала с Нидерландия

Англичанинът Оли Уоткинс: Испания е фаворит на финала

Националният отбор на Испания заслужава да бъде считан за фаворит в неделния финал на европейското първенство по футбол, но англичаните са напълно способни да се противопоставят на шампионите от 2008 и 2012. Това заяви нападателят Оли Уоткинс, цитиран от агенция Ройтерс. Уоткинс е новият голям герой за сребърните медалисти от 2021, след като..

публикувано на 13.07.24 в 09:24