Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 220 новозаразени с Covid-19, 49 влязоха в болница

Снимка: БГНЕС

226 са новозаразените с Covid-19  у нас. Направените тестове са 1 863, което означава, че положителните проби са 12,1%, сочат данните на Единния информационен портал.

Активните случаи са 4 201. 236 са излекувани през последното денонощие. Още 49 души са настанени в болници. Общо 384 се лекуват в лечебни заведения. 34 от тях са в интензивни отделения.

Още един човек е изгубил битката със заболяването. 121 са поставените дози ваксини. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Един загинал и трима ранени при тежка катастрофа на пътя за Гърция

Един човек е загинал, а други трима са ранени при тежка катастрофа на международния път за Гърция през прохода "Маказа". Инцидентът е станал около 7:30 часа в участъка между селата Садовица и Загорско. Според източници на БНР са се сблъскали две коли - с гръцка и румънска регистрация, като жертвите са пътували в гръцкия автомобил...

публикувано на 15.07.24 в 09:17
Снимката е илюстративна.

Тежка техника помага за потушаването на пожара край кюстендилското с. Преколница

Пети ден екипи на Пожарната и на Държавното горско предприятие "Осогово" продължават гасенето на пожара край кюстендилското село Преколница, който възникна на 500 метра от границата със Северна Македония. Огънят е локализиран откъм три страни. Усилията са насочени към спирането му откъм северната страна - към село Коприва, което остава..

публикувано на 15.07.24 в 09:09

Пети ден борба с пожара в Огражден планина над Петрич

Пети ден продължава борбата с огнената стихия в Огражден планина над Петрич. Пожарът, който се пренесе от Северна Македония към България вече е обхванал над 130 декара иглолистна гора. Пет пожарни автомобила и десетки служители от пожарните служби в Петрич и Сандански, три горски стопанства, доброволци и ловци, са на терен от 4 часа сутринта,..

публикувано на 15.07.24 в 08:59
Никозия - буферната зона в централната част на града.

Кипър отбелязва 50 г. от военния преврат срещу правителството на Макариос III

Кипър отбелязва днес 50 години от едно от най-трагичните събития в историята си – военния преврат срещу правителството на архиепископ Макариос III. Сирени със сигнал за тревога ще звучат днес в 8:20 ч. – часът на неговото начало на 15 юли 1974 г. "Ключът" към решаването на Кипърския въпрос е в Анкара, заяви президентът Никос Христодулидис...

публикувано на 15.07.24 в 08:35

220 пожара у нас за денонощие. Опасност за населени места няма

През изминалото денонощие у нас е имало над 220 пожара . Сега се работи по големи пожари в Хасковско и Варненско. Това каза за БНР Александър Джартов, който оглавява Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението. Във Варненско и край Хисар пожарите са локализирани . Около 1000-1100 служители са на постоянно дежурство , обясни..

публикувано на 15.07.24 в 08:33

Участници от 32 държави на летен семинар по български език и култура във ВТУ

Участници от 32 държави се събират във Великотърновския университет "Свети Свети Кирил и Методий" за откриващия се тази сутрин летен семинар по български език и култура. За 47-ма година ВТУ събира студенти, докторанти, преводачи, но и музиканти, полицаи, учители и държавни служители от Европа, Америка и Азия, които три седмици ще учат български..

публикувано на 15.07.24 в 08:09

Турция отбелязва годишнина от опита за преврат срещу Ердоган

Със серия прояви в Турция отбелязват годишнината от опита за преврат преди осем години, когато при атаки в Анкара, Истанбул и на други места загинаха 251 души и над 2200 бяха ранени. По закон, приет по-късно от парламента, 15 юли се чества като Ден на демокрацията и националното единство. Възпоменателна церемония ще се състои в парламента,..

публикувано на 15.07.24 в 08:04