Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унижение за Аякс - отпадна от аматьори за Купата на Нидерландия

Аякс отпадна от аматьори за Купата на Нидерландия
Снимка: БТА

Грандът от Амстердам – Аякс, продължава с трудния си сезон, след като бе елиминиран от аматьорския тим Херкулес с 2:3 от турнира за Купата на Нидерландия. ЮСВ Херкулес е отбор от четвърта дивизия на страната.

След 0:2 в 82-рата минута Аякс сякаш успя да се спаси в мача с късни голове на Бриан Броби и Чуба Акпом, които изравниха резултата.

Херкулес обаче успя да вкара трети гол чрез Матс Гротенберг в третата минута на добавеното време на срещата. Треньорът на аматьорския тим - Рене ван дер Куй, даде точно два процента шанс на отбора си преди мача.

Треньорът на Аякс Джон ван'т Шип не присъства на срамния мач на тима си, тъй като е в Австралия заради сватбата на сина му.

Това е първи случай, в който Аякс губи от аматьорски тим за Купата на Нидерландия. В предишните 29 пъти отборът от Амстердам бе отбелязвал поне по четири попадение срещу скромните си съперници.

Аякс беше в зоната на изпадащите отбори в класирането на първенство, но се вдигна до петото място, като все пак изостава на 23 точки от лидера ПСВ Айндховен.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Реал Сосиедад победи Еспаньол с 1:0

Реал Сосиедад спечели гостуването на Еспаньол

Отборът на Реал Сосиедад постигна победа над Еспаньол с 1:0 като гост в мач от втория кръг в испанското футболно първенство. Единственото попадение реализира в 80-ата минута резервата Такефуса Кубо. Това е първи успех за Реал Сосиедад, който загуби от Райо Валекано в първия си двубой за новия сезон, докато Еспаньол няма спечелена точка в два..

публикувано на 25.08.24 в 08:44
Льо Авър победи новака Сент Етиен с 2:0

Льо Авър с първи успех за сезона във Франция

Отборът на Льо Авър победи новака Сент Етиен с 2:0 като гост в среща от втория кръг на футболното първенство на Франция. Абдулай Туре даде аванс на тима в 57-ата минута от дузпа, а десет по-късно Аруна Санганте удвои. Льо Авър постигна първа победа в Лига 1 през новия сезон, докато Сент Етиен загуби и втория си двубой след завръщането в..

публикувано на 25.08.24 в 08:34
Интер победи Лече с 2:0

Шампионът Интер с първа победа за сезона

Шампионът Интер победи Лече с 2:0 у дома в двубой от втория кръг на Серия А, като голове на Матео Дармиан и Хакан Чалханоглу осигуриха на отбора на Симоне Индзаги първи успех за сезона. Интер, който завърши наравно 2:2 с Дженоа миналия уикенд, контролираше срещата и временно се изкачи на върха в класирането с четири точки. Дармиан даде..

публикувано на 25.08.24 в 08:26
Александър Томаш

Александър Томаш: Казах на играчите, че трябва да преборят себе си

Старши треньорът на Спартак (Варна) - Александър Томаш, поздрави своите футболисти за успеха с 1:0 при гостуването на Ботев (Пловдив).  "Излязохме срещу отбор с доста добри футболисти с качества. През седмицата казах на моите състезатели, че единственият ни шанс е да излезем като отбор. Имахме проблеми с притежанието на топката през първата..

публикувано на 25.08.24 в 06:18
Душан Керкез

Душан Керкез: Няма как да победим, ако не реализираме

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, изрази разочарованието си след допуснатата загуба с 0:1 при домакинството на Спартак (Варна), но остава уверен, че отборът ще успее отново да се класира за евротурнирите в края на сезона.  "Неприятна загуба. Това е футболът. За да спечелим този мач, трябваше да отбележим нашите положения...

публикувано на 25.08.24 в 06:15
Ахмед Ахмедов (вдясно) вкара гола за гостите

Спартак (Варна) нанесе първа загуба на Ботев (Пловдив)

Отборът на Спартак (Варна) продължава със силното си представяне в Първа лига, след като играчите на Александър Томаш нанесоха първа загуба на Ботев (Пловдив) от началото на сезона и надделяха с минималното 1:0 при гостуването си на „канарчетата“. Двубоят се игра на базата на „жълто-черните“ в пловдивския квартал „Коматево“ заради лошото състояние..

публикувано на 24.08.24 в 23:39
Барселона се наложи с 2:1 над Атлетик Билбао

Барселона надигра Атлетик Билбао с голове на Ямал и Левандовски

Отборът на Барселона се наложи трудно с 2:1 у дома срещу Атлетик Билбао в среща от втория кръг в Примера дивисион.  Голове на Ламин Ямал и Роберт Левандовски във всяко от двете полувремена осигуриха втори пореден успех в полза на каталунците през сезона. Испанският национал Ямал откри головата сметка в 24-ата минута на мача, а до края на..

публикувано на 24.08.24 в 22:31