Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С празнични програми на открито и заря Бургас посреща 2024-та

По традиция Бургас ще посрещне Новата година с голям концерт в центъра на града, както повелява традицията празникът няма да мине без парче баница с късмет

И тази година хиляди бургазлии и гости ще посрещнат новата 2024-та година на площад Тройката. Специалният гост на купона ще бъде Марти Синтрън (Marty Cintron), познат на поколения купонджии като No Mercy.

Голяма част от хитовете му все още озвучават всички летни фиести по света и у нас. А сега ще можем да ги чуем и на живо в Бургас. Сред тях са парчетата "Where Do You Go", "Please Don’t Go", "Hello-How Are You", "When I Die" и "Kiss You All Over", така че отсега се подгответе за много танци и настроение.

Марти Синтрън, No Mercy; Снимка: Даниела Костадинова

Концертът ще започне в 22.30 часа с музикалната сензация Мила Роберт. Тя е един от гласовете на своето поколение. Талантливата изпълнителка ще изпълни всичките си хитове.

Не са забравени и феновете на автентичния фолклор. Подарък за тях ще са изпълненията на ансамбъл "Странджа".

DJ Monno ще поддържа веселбата и след празничното хоро в полунощ.

Несебър ще превърне посрещането на новата 2024 година в поредния запомнящ се празник на града.

На пл. „Жулиета Шишманова“  на 31 декември ще звучат класическа музика и фолклорни ритми. Преди финалното броене,  с което традиционно се изпраща старата и се посреща новата година, площадът ще бъде огласен от изумителните с богатството  и силата си гласове  на оперните звезди от квартет „Белканто“.

Техният вокален спектакъл ще започне в 22.30 часа. Новата година на площада ще бъде посрещната  с весел хоровод и народни песни, в изпълнение на тракийския славей Данислав Кехайов, но преди това небето над Несебър ще бъде ярко  осветено от празнична заря - символ на всеобщата  надежда и вяра  за щастливи и благодатни дни на здраве и радост през 2024-та.

Поморие кани жителите и гостите на града на откритата сцена до НЧ „Просвета 1888”, за посрещането на новата 2024-та година.

Празничният концерт ще започне в 23.00 часа с участието на Симоне Маркова и оркестър „Славяни“, в 0.00 ч. цветна заря ще озари небето над площад „Св.св.Кирил и Методий“, за да даде началото на новата година. След новогодишното хоро, на сцената ще излезе чаровната певица Християна Лоизу, която близо час ще забавлява с изпълненията си всички присъстващи.

Новогодишният концерт в Созопол ще е с участието на Асен Владимиров, Калоян Калоянов и бенд, Стоян Ганчев и Акробатично студио Air silk. Началото е от 21 часа на площад Кулата.

А в Сливен общоградското веселие „Заедно в Новогодишната нощ” започва в 22.45 часа на площад „Цар Освободител“. На сцената ще се качат Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, Славка Калчева и група „Фанданго“. Традиционно няма да мине без празнични илюминации точно в полунощ!

В Ямбол 2024-та година ще бъде посрещната с песните на "Тоника СВ" и танците на ансамбъл "Гергьовден". Концертът е с начало от 23:00 часа на централния площад. Ще има и празнични фойерверки по случай настъпването на новата година.


По публикацията работи: Елена Димитрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слави Василев: По-добре избори пред неясна коалицията с тъмни договорки

Третият мандат по скоро няма да се реализира и ще отидем на предсрочни парламентарни избори . Това прогнозира пред БНР политологът Слави Василев. " Когато коалицията е неясна или тя почива на неясни ангажименти, приоритети и задкулисни тъмни договорки, то по-добре да се отиде на избори , отколкото страната да живее в една несигурна среда",..

публикувано на 24.07.24 в 09:23
Даниела Дилова, председател на Административния съд в Плевен

Съдът заседава по делото за избора на Общинския съвет в Плевен

В Плевен е насрочено заседание по делото за избора на Общинския съвет. Административният съд отложи с един ден изслушването поради големия обем от 600 страници на експертизата и даде възможност на страните да се запознаят със заключението на вещите лица Казусът възникна в края на миналата година след местните избори, когато в 1 дело бяха..

публикувано на 24.07.24 в 09:04

Изслушвания в комисията в НС за "Исторически парк", Ивелин Михайлов свика протест

Днес членовете на временната парламентарна комисия, която проверява създаването и финансирането на "Исторически парк" ще изслуша вътрешния министър, главния секретар на МВР, както и шефовете на ДАНС и НАП. Това е втори опит да бъдат изслушани шефовете на службите, след като на предишното заседание те не се явиха. Собственикът на "Исторически..

публикувано на 24.07.24 в 08:58

Илхан Кючюк: Процесите в ДПС са повече от оздравителни

" Това е успех и за България, и за политическата сила, която ме е излъчила ", заяви пред БНР евродепутатът от "Обнови Европа" Илхан Кючюк, който вчера бе избран за председател на Комисията по правни въпроси в Европейския парламент. Според него тази комисия е една от влиятелните . И отбеляза важността на поста: "От гледна точка на..

публикувано на 24.07.24 в 08:39
Хотел в Кипър

Ръст на интереса към планинските хотели в Кипър

Рекордните жеги в Кипър изпратиха много жители на градовете на прохлада в планинските курорти и напълниха хотелите в тях. Тласък за това развитие в летния сезон дават и действащите два правителствени плана за субсидиран отдих. Заетостта в планинските хотели бележи ръст, като в делничните дни тя е около 40%, а през уикендите, от петък до..

публикувано на 24.07.24 в 08:14

Нощният влак София-Варна дерайлира в Своге, няма пострадали

Нощният влак от София за Варна дерайлира в Своге, съобщиха от БДЖ. Инцидентът е станал минути след полунощ, когато композицията е навлизала в гарата. При преминаване през стрелка от релсите е излязла част от първия вагон. Въпреки инцидента, не е имало предпоставки за риск за пътниците. Пътниците са извозени с друга композиция до Мездра,..

публикувано на 24.07.24 в 08:05

Няма промяна в пожара на гръцка територия, у нас разширяват просеките

Горски служители, пожарникари и военни продължават да охраняват рисковата зона в планината Славянка и да разширяват просеките към Гърция, където осми ден бушува пожар. Няма промяна в ситуацията на гръцка територия, където борбата с огъня продължава само от въздуха, с хеликоптери и самолети.  Дъжд угаси пожарите в Северна Гърция В..

публикувано на 24.07.24 в 08:01