Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Най-гръмогласните ни критици в София са изключително слаби управленци

Снимка: ГЕРБ

Най-гръмогласните ни критици в София са изключително слаби управленци. Такава позиция е изразил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на свиканата в централата на партията първа за тази година работна среща с народните представители, общинските съветници и районни ръководители на ГЕРБ в София, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Кадрите на ГЕРБ, които участват в управлението на страната, трябва да са изключително образовани и добре подготвени, за да не правят същите грешки като опонентите им в столицата", допълва Борисов. 

На срещата е било решено народните представители и общинските съветници да провеждат редовни приемни за граждани, като се приканват всички желаещи, които искат да подадат сигнал срещу местното управление или имат препоръки към представителите на партията. На софийския актив Борисов препоръчал незабавно да бъде възстановена постоянната комуникация с жителите на града на ниво райони.

В работната среща участва и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която на 6 март трябва да застане начело на правителството след ротация с министър-председателя Николай Денков. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Очаква се кабинетът да отпусне компенсации за щетите от наводнението в Карловско

Очаква се днес служебният кабинет да отпусне до 10 милиона лева за най-належащите дейности по преодоляването на щетите, които нанесе водното бедствие преди близо две години в Карловско.  Ангажиментът беше поет от министър-председателя Димитър Главчев пред кмета на Карлово Емил Кабаиванов миналата седмица след протести на жителите от пострадалите села...

публикувано на 05.06.24 в 05:19

Възстановяване на почвите и екосистемите е целта тази година на Световния ден на околната среда

Възстановяване на почвите, спиране на опустиняването и изграждане на устойчивост спрямо сушата са във фокуса на днешния Световен ден на околната среда. Очаква се над 150 държави да се включат в отбелязването на най-значимия празник, посветен на опазването на планетата.  Според Конвенцията на ООН за борба с опустиняването до 40 процента от земята страда..

публикувано на 05.06.24 в 04:46

Многобройни прояви в Световния ден на околната среда

Днес се отбелязва Световният ден на околната среда. Редица събития ще има в страната, целящи повишаване на осведомеността и предприемане на действия по въпросите, касаещи околната среда.  Темата тази година е "Нашата земя, нашето бъдеще, ние сме поколението възстановяване" с фокус върху борбата с опустиняването и деградацията на почвите, което засяга..

публикувано на 05.06.24 в 04:30

Телевизионен диспут между партийните лидери във Великобритания

Във Великобритания лидерите на Консервативната и на Лейбъристката партия – Риши Сунак и Киър Стармър проведоха първия си телевизионен диспут преди общите избори на 4 юли. Лейбъристите изпреварват торите в проучванията на общественото мнение  с повече от 20 пункта, но анкета сред публиката веднага след дебата показа, че макар и с малко премиерът е спечелил..

публикувано на 05.06.24 в 03:25
Вера Йоурова

ЕК: Франция, Германия и Полша са постоянно обект на руски атаки с дезинформация

Франция, Германия и Полша са се превърнали в постоянни мишени на руски атаки с дезинформация по време на предизборната кампания за предстоящия вот за членове на Европейския парламент. Това обяви еврокомисарят за ценности и прозрачност Вера Йоурова, цитирана от Франс прес. Тя се позова на данни от Европейската обсерватория за цифрови медии и допълни, че..

публикувано на 05.06.24 в 03:25

Горещини се очакват в Гърция през следващите няколко дни

Гръцките власти предупреждават за изключително високи температури в следващите дни. Туристите бяха предупредени да избягват обедните часове за плаж. Във вторник на няколко места в страната бяха измерени температури от 40 градуса. От националната метеорологична служба съобщават, че през идните дни термометрите ще достигнат от 37 до 40 градуса. В северната..

публикувано на 05.06.24 в 02:56
Посетители на Британския музей на фона колекцията с Мраморите на Елгин, Лондон, архив.

Турция се намеси на страната на Гърция в спор с Великобритания за ценни артефакти

Турция се намеси изненадващо в подкрепа на гръцките усилия да си върне „Мраморите на Елгин“ от „колониалното“ Обединено кралство, съобщи вестник „Дейли телеграф“. Гръцкото правителство твърди, че лорд Елгин е откраднал древните скулптури от Атина през 19 век, докато шефовете на Британския музей твърдят, че той е получил писмено законно разрешение да ги..

публикувано на 05.06.24 в 02:38