Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Временен подслон за хората без покрив в Габрово

Снимка: БГНЕС

В Габрово хората без покрив прекарват студените зимни нощи на топло в разкрития временен подслон. В него за поредна година се приютяват малцината бездомници в града.

Общината осигурява временно настаняване на бездомните хора от Габрово до края на март. Те могат да разчитат на топъл подслон и легло в студените зимни месеци в пригодено общинско помещение, тъй като в Габрово, а и в цялата област, няма приют за хора, останали без покрив.

От Социално подпомагане посочват, че безпризорните в Общината са седем души и са настанени. Веднъж дневно те получават сготвена храна, осигурена чрез социалната услуга "Топъл обяд". Дарители са набавили и консервирана храна за нуждаещите се. 

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

30% от хотелите в Слънчев бряг отварят за великденските празници

30% от хотелите в Слънчев бряг ще отворят от днес. Това са висок клас хотели, за които има направени резервации от български, румънски и гръцки туристи. Прогнозите, че повечето хотели ще работят не се сбъднаха след отказани резервации заради лошото време. В Слънчев бряг луксозните хотели близо до морето ще отворят за великденските..

публикувано на 01.05.24 в 09:19

Замърсена с колиформи вода в монтанските села Винище и Смоляновци

Замърсена с колиформи вода тече от чешмите в монтанските села Винище и Смоляновци. Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Монтана е наложила глоби на отговарящите за подаване на вода в тези населени места. Водната проба от централното водоснабдяване в хранителен магазин във Винище е показала отклонения по колиформи и еширихия коли. В..

публикувано на 01.05.24 в 09:15
Тодор Галунов

Проф. Тодор Галунов: Бъдещото на лявото е в консолидацията

Лявото дълго време вече - 5-6 избора, пропуска своя голям шанс , изказа мнение пред БНР проф. Тодор Галунов - преподавател по политология във Великотърновския университет. "Струва ми се, че в последните години сякаш някои центробежни сили се засилиха. Лявото пространство ако успее да събере всички свои личности, всички свои вече малки партии,..

публикувано на 01.05.24 в 09:05

Пещерата "Добростански бисер" край Асеновград отваря за новия туристически сезон

Пещерата  "Добростански бисер" край Асеновград отваря днес за новия туристически сезон. Наричана "бижуто на Родопите", пещерата ще посреща посетители до 1 октомври. След това за зимния сезон тя се затваря. С всяка изминала година интересът към пещерата нараства, подчертават от община Асеновград, а любопитството на  посетителите е..

публикувано на 01.05.24 в 08:34

Безплатна "синя" и "зелена зона" за празниците в столицата

Жителите и гостите на София ще могат да паркират безплатно в "синя" и "зелена зона" през почивните дни. Зоните за платено паркиране в столицата няма да работят днес - на 1 май, както и на 3-ти, 4-ти, 5-ти и 6-ти май, съобщават от Центъра за градска мобилност.

публикувано на 01.05.24 в 08:28
Огнян Атанасов, вицепрезидент на КНСБ

Огнян Атанасов, КНСБ: Повече трудови злополуки и смъртни случаи през 2023 г.

" През 2023 г. наблюдаваме тревожна тенденция на увеличение на смъртните случаи при трудови злополуки . Те са с 3 повече от тези през 2022 г.". Това заяви пред БНР вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов. " Това, че имаме движение нагоре е много тревожно . ЕК и европейските синдикати подеха преди няколко година една кампания за нулева смъртност..

публикувано на 01.05.24 в 08:20

Кулминация на тържествата за Априлското въстание в Панагюрище, Копривщица и Клисура

В Панагюрище днес се отбелязва 148-ата годишнина от Априлското въстание. Това е кулминацията на националните тържества, посветени на Априлската епопея. Тържествата ще започнат в 11 часа с литийно шествие, което ще пренесе Светините на Април 1876-та от историческия музей до площад "20 април". Там ще бъде извършен ритуалът по издигането на..

публикувано на 01.05.24 в 08:18