Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Не мисля, че партията отново ще има структура в Ардино"

Исмет Осман: В Кърджали и областта ПП работят за интересите на други партии

"ПП получи около 300 гласа в цялата област. Това е направо разруха"

| Интервю
Снимка: promeni.bg
Единодушно решение да напуснат партията са взели членовете на “Продължаваме промяната” в Ардино. Това съобщи Исмет Осман в обръщение към членовете и симпатизантите на “Продължаваме промяната”.

"Напуснахме в знак на несъгласие с управлението и вижданията им за промяна. Това си  е просто една подмяна. В Кърджали и областта работят за интересите на други партии".

Той твърди, че като областен координатор на партията, е заплащал всичко необходимо за работата си с лични средства. Казва, че сумата, изхарчена за партийна дейност възлиза на 3000 лева. 

"Водих цялата документация. Още към края на август усетих, че нещата не вървят. Нишката със София беше скъсана. Нямахме никаква координация. 

Внедрени хора. Областният координатор в Кърджали не работеше за интересите на партията.

ПП получи около 300 гласа в цялата област. Това е направо разруха".

Пред БНР - Радио Кърджали областният координатор на ПП Никола Стоев обясни, че няма изградена структура в община Ардино.

"Вчера утвърдихме временните общински председатели"

Той коментира думите на Исмет Осман, който се представи като общински координатор.  

"Исмет Осман никога не е бил общински координатор, тъй като нямаме изградена структура в община Ардино и Исмет Осман е един редови член в структурата ни там. Вчера, де факто, публикувахме по медиите, че сме утвърдили временните общински председатели в общините, където за община Ардино е утвърдена Гюлчин, която е млад кадър, нахъкан, амбициозен и това може би повлия на неговото решение да напусне, тъй като, един вид, не бе номиниран той".

"Слагат председател от ДСБ", заяви пък  Осман в предаването "РадиоТочка".

Той каза, че никой от националното ръководство на партията не е обърнал внимание на този протест. 

"Нямаме допир със София. Могат само да ни използват".

Мисля, че целият проблем е в областното ръководство в Кърджали, отбеляза още Осман.

"Далаверите се завъртяха там. От назначените временни председатели да проверят колко са били членове на ПП преди Нова година и в коя партия са се подвизавали преди това. Едните са били в ДПС ,а другите - в ГЕРБ. Сега изведнъж председатели в ПП. 

Ако в цяла България нещата стоят така, не й предричам светло бъдеще.

Тази коалиция ще се разпадне, ако се продължи по същия начин. Трябва да се изчистят бившите агенти".

Не мисля, че ПП отново ще имат структура в Ардино, прогнозира Исмет Осман.

"Тук няма свобода на словото, няма нищо. Тук е друга България!", посочи още той.

Цялото интервю на Илия Вълков с Исмет Осман може да чуете в звуковия файл.  


По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Камала Харис и Барак Обама

Барак Обама и съпругата му Мишел подкрепиха кандидатурата на Камала Харис за президент на САЩ

Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел подкрепиха кандидатурата на Камала Харис за държавен глава в почти едноминутно видео, което заснема личен телефонен разговор между двойката и настоящия вицепрезидент. "Обадихме се, за да кажем, че с Мишел не можем да бъдем по-горди да те подкрепим и да направим всичко възможно, за да..

публикувано на 26.07.24 в 17:21

Тошко Йорданов: Вместо да е независим и отдалечен от всички, КС е политически овладян

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов коментира, че вместо да е независим и отдалечен от всички, Конституционният съд е политически овладян: "Сглобката си овладяха Конституционния съд, половината от сглобката ПП-ДБ излязаха глупаците в сглобката, защото другата половина ги надигра и им се подигра в момента с тези..

публикувано на 26.07.24 в 17:11

ЕС преведе на Украйна първите 1,5 млрд. евро от неочакваните печалби от блокираните руски активи

ЕС преведе в помощ на Украйна първите 1,5 милиарда евро от неочакваните печалби от блокираните руски активи, съобщи Европейската комисия. Приходите, генерирани от операторите в ЕС и съхранявани в централните депозитари на ценни книжа, са преведени на Комисията от намиращия се в Белгия депозитар "Юроклиър" (Euroclear) на 23 юли. Следващото..

публикувано на 26.07.24 в 17:07

КС отхвърли жалбата на Иван Гешев срещу механизма за разследване на главния прокурор

Веднага след решението, с което отмени почти всички промени в главата "Съдебна власт" в Шестата поправка на Основния закон, Конституционният съд се произнесе и по жалба, внесена от бившия главен прокурор Иван Гешев срещу въведения през май 2023 г. механизъм за разследване на обвинител номер едно и неговите заместници. КС обяви за..

публикувано на 26.07.24 в 16:51

Преподаватели по конституционно право не са изненадани. Очаквали решението на КС

Конституционният съд взе правилното решение и отмени една значителна част от направените промени. Справиха се по един много сложен въпрос, дори объркан в юриспруденцията на Конституционния съд.   Те възстановяват предишното положение, смело решение . Така коментира в интервю пред БНР бившият служебен премиер и юрист проф. Георги..

публикувано на 26.07.24 в 16:39

НС прие на първо четене внесения от МС законопроект за въвеждане на еврото в България

С гласовете на 114 депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и 10 независими на първо четене беше подкрепен внесеният от Министерския съвет законопроект за въвеждане на еврото в България.  В него се уреждат принципите, правилата и процедурите за въвеждане на еврото като парична единица.  В закона са утвърдени и важни срокове. През първия месец ще..

публикувано на 26.07.24 в 16:29

Костадин Костадинов: КС за пореден път взема решения под натиск на Делян Пеевски

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира, че Конституционният съд за пореден път взема решения под натиск от страна на Делян Пеевски, защото това е неговият съд:  "Ако КС беше взел наистина правилно решение, той трябваше да отмени 100% всички, абсолютно всички промени в Конституцията. С частичното, на парче взето решение, той за пореден път..

публикувано на 26.07.24 в 16:17