Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцката полиция задължа българин за телефонна измама в град Катерини

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцката полиция задължа българин за телефонна измама в град Катерини. Издирват се всички участници в престъпната група.

В ареста в град Катерини се намира 31-годишен българин. Той е обвинен в измама и участие в престъпна група.

Българинът е арестуван при получаване на 3 хиляди евро в брой и златни бижута на стойност 1500 евро, уточняват полицаите.

На възрастна жена в Катерини преди това се обажда грък, владееш добре езика и казва, че е хирург от частна клиника, където по спешност е настанена дъщерята на възрастната жена след тежка катастрофа.

Необходима е незабавно животоспасяваща операция, която струва 5 хиляди евро. Понеже жената нямала толкова пари в брой дава и златни бижута.

Скоро измамената жена разбира, че е излъгана и се обръща за помощ към полицията, която провежда акцията по арестуване на българина. Той е в предварителния арест, като се води разпит за откриване на всички лица, участващи в престъпната схема. Повдигнати са обвинения за участие в престъпна група и измама.

Във връзка със случая медиите отново припомнят последните случаи за измама на възрастни хора по телефона и приканват гражданите да не са доверчиви към такива съобщения.

Престъпниците действат предимно в районите на Драма, Ксанти, Комотини, като използват близостта на българската граница и напускат бързо Гърция, поясняват полицаите.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Върховният комисар на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк

Фолкер Тюрк: Взривяващите се пейджъри са нарушение на международното право

Върховният комисар на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк заяви пред Съвета за сигурност на ООН, че атаките с взривяващи се комуникационни устройства, засегнали хиляди хора в Ливан, са нарушение на международното право: "Тези атаки представляват ново развитие във военните действия. Комуникационните устройства се превръщат в оръжия, взривяващи се..

публикувано на 21.09.24 в 09:18

Европейски дни на наследството

България ще отбележи днес и утре Европейските дни на наследството с над 200 събития. Заради инициативата голяма част от музеите, библиотеките, етнографските комплекси, читалищата и галериите ще работя безплатно. Европейските дни на наследството се организират от 1985 година насам съвместно с ЕС и Съвета на Европа и са една от европейските прояви с..

публикувано на 21.09.24 в 08:57

Сърбия е стъпка по-близо до въвеждане на задължителна военна служба

Сърбия е една стъпка по-близо до въвеждането на задължителна военна служба, съобщи сръбската държавна телевизия РТС. На извънредно заседание на сръбското правителство, на което присъства президентът Александър Вучич, беше прието заключение за създаване на съответната работна група. Тя ще трябва да прегледа дейностите и мерките, насочени към въвеждане..

публикувано на 21.09.24 в 08:42

Майкъл Ендлънг: Американската икономика изглежда силна

Американската икономика се намира в добро състояние, коментира пред БНР Майкъл Ендлънг, водещ пазарен анализатор. Той беше потърсен за мнение след решението на Федералния резерв да пристъпи към понижение на водещата лихва с 50 базисни пункта през седмицата, въпреки че повечето анализатори очакваха стъпката да бъде с четвърт процент. "Като цяло..

публикувано на 21.09.24 в 08:23
Международния фестивал на военните оркестри във Велико Търново

17-ото издание на Международния фестивал на военните оркестри във Велико Търново

17-ият Международен фестивал на военните оркестри започва днес във Велико Търново. По традиция форумът е част от честванията за независимостта на България . Велико Търново е българският град, където за първи път в страната засвирва военен оркестър при приемането на Търновската конституция.   Близо 100 музиканти под пагон от Румъния и България..

публикувано на 21.09.24 в 08:05

Облачността намалява, предимно слънчево

В събота облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време, най-късно над Югоизточна България, сочи прогнозата на НИМХ. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°. Над планините облачността ще се разкъса и намалее до предимно..

публикувано на 21.09.24 в 08:02

Въпреки наводненията в Чехия гласуват за местна власт и за сенатори

В Чехия и днес избирателните секции са отворени. Имащите право на глас избират местни органи на властта, както и гласуват на първи тур на частичните избори за Сенат (горната камара на парламента). Нов състав на местни органи на властта ще бъде избран в 13 области. Изключение прави столицата Прага, която е със специален статут.  Вотът се смята..

публикувано на 21.09.24 в 07:58