Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Трънски: С лагера в Сърбия си сверихме часовниците, състезателите ни са в много добро състояние

Част от националният отбор по олимпийско таекуондо - европейската шампионка при жените и при девойките Калина Бояджиева и световният вицешампион за младежи Денис Димитров бяха на лагер в Сърбия, където работиха с едни от най-добрите треньори и състезатели.

„Традиционно използваме Сърбия за подготовка, защото там работят едни от най- добрите специалисти в света, какъвто е например Драган Йовеч, който четири пъти е обявявана за най -добър треньор в света по олимпийско таекуондо. Той има множество медали от олимпийски игри и световни и европейски първенства. Неговото име е магнит за топ атлети, които периодично отиват при него на подготовка и ние се възползваме от тази ситуация, за да можем да си сверим часовниците, да видим какво ние моментното състояние“, сподели специално за БНР Плавен Трънски.


„Освен него и редица други специалисти работят там. Те канят и външни треньори, консултанти от Иран, от целия свят, така че там се получават доста добри лагери. На този, на който присъствахме успяхме да направим контролни мачовете с преките наши потенциални съперници на европейската олимпийска квалификация. Мога да кажа, че до момента нещата се получават доста добре. Да не дърпаме дявола за опашката, но за момента всичко върви както трябва. Нивото ни е адекватно на настоящия момент на подготовката. Състезателите ни са здрави. Останалата част от отбора, която се готвеше също в Сърбия, но на друго място също е в много добро състояние.Н ещата за момента са добре“, допълни наставникът извел Владимир Далаклиев до бронзовия медал на световното първенство през 2017 година.

Още за подготовката на националите, предстоящите турнири и лагери и възможните съперници на предстоящата олимпийската квалификация в София в началото на март можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Борусия (Дортмунд) победи Пари Сен Жермен с 1:0

Борусия (Дортмунд) взе минимален аванс на ПСЖ

Отборът на Борусия (Дортмунд) взе много ценна победа срещу Пари Сен Жермен с 1:0 в първия полуфинал от Шампионската лига. Единственото попадение в мача вкара таранът на германския отбор Никлас Фюлкруг в 36-ата минута на мача. През втората част много пропуски направиха и двата отбора, но най-вече гостите от ПСЖ. Двата отбора се срещнаха и в..

публикувано на 02.05.24 в 00:23
Душан Керкез

Душан Керкез: Можем да спечелим купата

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, който днес празнува своя рожден ден, не скри радостта си след отстраняването на ЦСКА София в полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол.  "Това е фантастично изживяване, което ще помня за цял живот. Благодаря на феновете и на играчите, които изиграха страхотен мач. Мисля, че..

публикувано на 01.05.24 в 21:56
Яник Синер

Яник Синер напусна турнира в Мадрид заради контузия

Световният номер 2 в тениса Яник Синер има "все по-силни болки" в областта на дясното бедро и бе принуден да се откаже от участие на четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, предаде АФП. Така канадецът Феликс Оже Алиасим, който е под номер 35 в света, се класира без игра за полуфиналите. "Яник Синер се отказа от участие..

публикувано на 01.05.24 в 21:32
Стамен Белчев

Стамен Белчев: Сами попаднахме в капана на противника

Старши треньорът на ЦСКА София - Стамен Белчев, бе разочарован след отпадането на неговия тим на полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол. Наставникът на "червените" изрази съжаление, че отборът му не е влязъл концентриран в мача. "Най-големият проблем беше, че не влязохме концентрирани в мача. В момента, в който губехме..

публикувано на 01.05.24 в 21:28
Данило Дончич почина внезапно от инфаркт в Сърбия

Данило Дончич почина внезапно от инфаркт в Сърбия

Данило Дончич, който съвсем до скоро бе треньор на Локомотив (София), е починал внезапно от масивен инфаркт в родната си Сърбия, научи БТА. 54-годишният сърбин е бивш нападател и треньор на "железничарите". Като футболист на Локомотив (София) Дончич има 49 мача, в които е отбелязал 17 гола в периода 1997-1999 година. През 2008 година той..

публикувано на 01.05.24 в 21:22
Ботев (Пловдив) е на финал след нова победа над ЦСКА София

Ботев (Пловдив) е на финал след нова победа над ЦСКА София

Отборът на Ботев (Пловдив) е първият финалист в турнира за Купата на България по футбол. „Канарчетата“ постигнаха втори успех над ЦСКА София, след като надиграха „червените“ с 2:0 като домакин в реванша и така с общ резултат 3:0 продължават напред в надпреварата.  Пред над 18 000 зрители по трибуните на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив..

публикувано на 01.05.24 в 20:52
Тодор Скримов

Тодор Скримов: Надявам се на нови радостни моменти с феновете

Новото попълнение на волейболния шампион Тодор Скримов даде първото си кратко интервю пред клубния сайт. Бившият национал обеща, че се опита да повтори успехите от този сезон. "Най-голямата радост за всеки един волейболист и спортист като цяло е феновете да се интересуват от него, от неговия отбор, да посещават мачовете", каза той...

публикувано на 01.05.24 в 20:08