Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС предлага 560 000 лева за честванията на 20-годишнината от членството ни в НАТО

Снимка: БГНЕС

560 000 лева ще струват събитията, с които страната ни ще отбележи 20-ата годишнина от членството на България в НАТО, предлагат от Министерския съвет.

Програмата предвижда публични събитие, концерти,  конференции и лекции,  публикуване на книги и материали през цялата година.

Очаква се в началото на февруари да бъде обявен конкурсът за лого и мото на цялата програма за отбелязване на годишнината. Победителят за лого ще бъде награден с 4 000 лева.

Българското знаме е официално издигнато на втори април 2004 г. в щаб – квартирата на НАТО в Брюксел. Тогава членове на НАТО стават и Естония, Латвия, Литва, Словакия, Словения и Румъния. 

По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С протестно автошествие почетоха паметта на загиналите в катастрофата край с. Кесарево

Близо 40 таксиметрови автомобила се включиха в протестно автошествие тази сутрин през Велико Търново, Арбанаси до гробищния парк в Горна Оряховица, за да изпратят таксиметровия шофьор Огнян Георгиев и неговия брат, които загинаха при катастрофата в началото на тази седмица на главния път София – Варна при стражишкото село Кесарево. Катастрофата беше..

публикувано на 12.07.24 в 11:13
Централна гара София

Пак проблем: Спряха продажбата на билети на Централната жп гара в София

На Централната жп гара в София не се продават билети. Проверка на репортер на БНР показа, че продажбата е спряна заради софтуерен проблем.  Служители на гарата твърдят, че временно не се издават билети за влаковете в цялата страна. Пътниците са посъветвани да си купят билет във влака или пък онлайн.

публикувано на 12.07.24 в 11:08

Пореден депутат напусна ПГ на ДПС, така засега са 23-ма

Втори депутат напусна ПГ на ДПС в петъчния ден. Информацията обяви председателя на парламента Рая Назарян. Пред народните представители тя обяви, че заявление за напускане на групата е подал Мюмюн Мюмюн.  Така групата на ДПС остава с 23-ма членове, а вече напусналите групата на движението са 24. По-рано през деня ПГ на ДПС напусна..

публикувано на 12.07.24 в 11:00
Деница Сачева зам.-председател на ПГ на ГЕРБ –СДС

Деница Сачева: Позицията на ГЕРБ-СДС за втория и третия мандат остава непроменена

Позицията на ГЕРБ-СДС за неподкрепа на втория и третия мандат за съставяне на правителство на този етап е непроменена, заяви Деница Сачева в отговор на въпрос дали има промяна на тази позиция с оглед на последните политически събития и дали ако получат покана от ПП-ДБ, ще се явят на разговори. Тя коментира и възможностите за техническо..

публикувано на 12.07.24 в 10:55
Делян Добрев, Искра Михайлова, Джевдет Чакъров

В очакване на мандата: Какво ще предложат от ПП-ДБ? После партиите ще мислят

Политиците очакват да видят какво ще предложат от коалиция "Продължаваме промяната" - "Демократична България" с втория мандат като програма, и тогава ще вземат решение дали ще го подкрепят. Това стана ясно от изявленията на представители на различни парламентарни групи преди днешното заседание на Народното събрание. Всички те отчитат и коренно..

публикувано на 12.07.24 в 10:31

Пада възрастта при зависимостите

" Възрастта при зависимостите пада . На първа употреба пада възрастта и се променя типът зависимост или причините, които активират зависимости. От най-ранна възраст, например от 2-годишна възраст, започват екранните зависимости ".  Това коментира пред БНР Павел Павлов от Българската федерация на терапевтичните общности.  Той обясни, че между..

публикувано на 12.07.24 в 10:24
Пожар в маслинова гора край град Аргос в Гърция.

Огнеборците в Гърция ограничиха мащабните пожари

Пожарникарите в Гърция успяха да ограничат мащабните пожари, които се разгоряха снощи. В област Коринт на полуостров Пелопонес продължават борбата с огнената стихия, поради силен вятър, който разпалва нови огнища. Ситуацията е частично овладяна без да заплашва туристически места, казаха огнеборците. Напълно е загасен пожарът до Ксанти...

публикувано на 12.07.24 в 10:11