Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тейлър Суифт заплаши със съд студент, който следи частния ѝ самолет

Тейлър Суифт
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Студент, който следи онлайн частните самолети на знаменитости, съобщи, че адвокатите на американската певица Тейлър Суифт са заплашили да го съдят за споделянето на информация за полетите ѝ в интернет, предаде Би Би Си.

Джак Суини използва публично достъпни данни, за да проследява излитания и кацания на самолети на богати знаменитости и ги публикува ден по-късно. Според адвокатите това е равносилно на "тормоз".

През 2022 г. Туитър премахна акаунта на Суини, след като милиардерът Илон Мъск го обвини, че споделя неговите "координати за убийство".

Адвокатите на Тейлър Суифт са предупредили Суини, 21-годишен студент от Университета Централна Флорида, с писмо, в което настояват да спре да споделя локацията на частния ѝ самолет.

Писмото е от декември и него се казва, че информацията представлява "неминуема заплаха за сигурността и благосъстоянието" на певицата, което било "въпрос на живот и смърт" за нея.

В становище до Би Би Си Суини посочва, че "в никакъв случай не е възнамерявал да навреди".

През 2022 г. Сиуфт оглави класацията на знаменитости с частни самолети за най-много отделени вредни емисии, според фирмата за дигитален маркетинг Yard. 

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НЕК ще обяви две обществени поръчки за ПАВЕЦ "Чаира"

Националната електрическа компания ще обяви две обществени поръчки в следващите две седмици. Едната е за подмяна на първи и четвърти хидроагрегати  на ПАВЕЦ "Чаира", което ще отнеме няколко години.  Другата е за спешен ремонт на първи хидроагрегат. По тази процедура ще бъде поканена японската компания "Тошиба" , която е изградила съоръжението през 80-те..

публикувано на 30.08.24 в 12:25
Газа, 14.04.2024 г.

Израел и "Хамас" потвърдиха периодичното спиране на сраженията в Ивицата Газа

Израел и "Хамас" обявиха, че ще съблюдават периодичното спиране на сраженията в Ивицата Газа, за да бъде проведена имунизация срещу полиомиелит на близо 640 хиляди деца в анклава, съобщи Световната здравна организация. Паузите в боевете ще започнат от неделя в дневните часове по три дни в централната, южната и северната част на Ивицата Газа...

публикувано на 30.08.24 в 12:22

9 ранени при руска атака в Сумска област

Девет души са били ранени при руска въздушна атака в украинската Сумска област тази нощ. Пострадали има и при въздушните удари в Харковска и Черниговска област. Една жена, която е била сред пострадалите при руския въздушен удар срещу предприятие в град Суми, е починала по-късно в болница, съобщиха от местните власти. Избухнал е пожар, като е..

публикувано на 30.08.24 в 12:13

Германия изпрати самолет с депортирани за Афганистан

Германия изпрати за Афганистан самолет с депортирани, съобщи регионалното Министерство на вътрешните работи в Саксония, предаде БТА. Афганистанци се депортират за пръв път от три години, когато талибаните отново поеха властта в Афганистан.  Тогава Берлин спря връщането на афганистанци поради загриженост за спазване правата на човека от..

публикувано на 30.08.24 в 11:14

Без разследване по сигналите за строежа на Детската болница

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство на по два сигнала, постъпили от Министерския съвет и търговско дружество "Търговска лига" с твърдения за евентуално извършени престъпления във връзка с проект за изграждане на Национална детска болница. Двата сигнала са срещу представители на Обществения съвет за изграждане на детска..

публикувано на 30.08.24 в 10:56

Никола Каравасилев: В последните години представянето ни на Олимпиадата по астрофизика се подобрява

5 медала донесоха български ученици от Международната олимпиада по астрономия и астрофизика, която се проведе в Бразилия. В нея участваха над 260 гимназисти от 53 държави. Българските ученици завоюваха 2 сребърни и 3 бронзови медала.  Български ученици спечелиха 5 медала на международна олимпиада по астрофизика Един от бронзовите медали е на..

публикувано на 30.08.24 в 10:53

Предупреждение: Британските лейбъристи рискуват разрив в "специалните отношения" със САЩ

Съветник по националната сигурност на Доналд Тръмп е предупредил, че британските лейбъристи рискуват сериозен разрив в "специалните отношения" на Обединеното кралство със Съединените щати, ако наложат забраната за продажба на оръжие на Израел.  За това съобщи вестник "Гардиън". Робърт О’Брайън, все още един от ключовите гласове по..

публикувано на 30.08.24 в 10:50