Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова критикува общински съветници от БСП заради избора на шеф на СОС

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова има информация, че някои общински съветници от БСП са готови да подкрепят кандидата на ПП-ДБ-Спаси София за председател на Столичния общински съвет. По думите й позицията на партията остава непроменена.

"Общинските съветници на БСП, според нас, не трябва да подкрепят кандидат, предложен от ПП-ДБ-Спаси София. Трябва да си предложат нашия кандидат Диана Тонова и да не гласуват на първо, на второ гласуване, за друг кандидат", каза пред журналисти в парламента Корнелия Нинова във връзка с днешното заседание на СОС, на което се очаква да бъде направен осми пореден опит за избор на председател.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Силна градушка връхлетя Плевен (Галерия)

Градушка връхлетя Плевен минути преди 20 ч. Градушката на места плътно застла земята. Зърната ѝ са с размер на лешник. Вятърът огъна дърветата до земята, а над града се стелеше черна пелена.  Стихията започна да утихва около 20:30 ч.    Голяма част от града обаче остана без ток. Наводнени са и пътища. Гражданска защита да спре движението в..

публикувано на 08.05.24 в 20:16

Полша обвини Русия в провеждане на кибератаки

Тази седмица Полша е била атакувана от хакерска група, свързана с Русия, съобщи полският Национален изследователски институт, цитиран от "Ройтерс". "Зловреден софтуер, насочен към полските държавни институции, беше разпространен тази седмица от групата APT28, свързана с руските разузнавателни служби", се твърди в изявление. И се допълва,..

публикувано на 08.05.24 в 19:59

Над 1000 бомбени заплахи в училища и институции в Словакия във вторник

Над 1000 бомбени заплахи са получени вчера в училища и институции в Словакия. Сигналите са предизвикали масова евакуация, а словашката полиция се опитва да установи извършителите, пише Би Би Си. Полицейски екипи с кучета и експерти по обезвреждане на бомби са били извикани многократно на различни места в цялата страна. От полицията..

публикувано на 08.05.24 в 19:43

Протест на столичния бул. "Сливница", където преди година загинаха Ани и Явор

Граждани излязоха на протест на столичния булевард "Сливница", където преди една година, блъснати от автомобил, загинаха младите годеници Ани и Явор. Година след смъртта на Ани и Явор: Нов протест на булевард "Сливница"   Една година след загубата на Явор и Ани близки и приятели на трагично загиналите влюбени отново се събраха на протест на..

публикувано на 08.05.24 в 19:15
Емилия Милчева

Емилия Милчева: Дублирането на водачи показва колко къси са кадровите скамейки на някои партии

Дублирането на водачи в няколко листи на партиите за предстоящите избори на 9 юни, говори зле за българската демокрация.  Няма илюзии, че тези водачи и една част от депутатите имат връзка с избирателните си райони.  Това коментира за партийните листи журналистът и анализатор Емилия Милчева в интервю пред БНР. "Никой не пуска "кокала", но..

публикувано на 08.05.24 в 19:14

Дадоха на съд новата организация на движението в центъра на София

Новата организация на движението в центъра на София отива на съд. Делото е заведено от Европейския център за транспортни политики. Според сдружението действията на Столичната община са незаконосъобразни и нарушават наредба от 20 декември 2017 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии...

публикувано на 08.05.24 в 19:03
Си Цзинпин и Александар Вучич

Вучич пред Си: Тайван е Китай

Сръбският президент Александар Вучич посрещна топло китайския си колега Си Цзинпин. В приветствието си Вучич заяви, че "Тайван е Китай". Сръбската столица е втората спирка от европейската обиколка на Си, която започна във Франция и ще продължи в Унгария.  "Уважение и любов" за Си Цзинпин в Сърбия Двамата лидери са подписали съвместно..

публикувано на 08.05.24 в 18:53