Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин призова руснаците да раждат повече деца

Президентът на Русия Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин призова днес сънародниците си да правят повече деца, предаде Ройтерс.

Поне по две деца трябва да си ражда всяко семейство, за да се съхранят руснаците като етнос, е заявил Путин на среща с работници от "Уралвагонзавод" в Нижний Тагил, Свердловска област, където се произвеждат танкове. 

А за да расте руският етнос, трябват дори по три деца на семейство.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Локализиран е пожарът в граничната планина Огражден

Локализиран е пожарът в граничната планина Огражден, който на българска територия засегна близо 150 декара иглолистни   гори. Властите в Република Северна Македония все още не са овладели огнената стихия, която е унищожила един от най- елитните  им ловни райони. Пети ден продължава борбата с огъня в планината Огражден, която е на границата..

публикувано на 15.07.24 в 18:20

Участъкът от АМ "Хемус" до село Слънчево в община Аксаково остава затворен заради пожар

Участъкът от магистрала "Хемус" до село Слънчево в община Аксаково остава затворен. Затворен е и старият път през местността "Побити камъни". Гасенето на пожара е затруднено от силния вятър. Директорът на Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" ст. комисар Тихомир Тотев, който е на мястото на пожара край..

публикувано на 15.07.24 в 18:12
Орлин Колев

Д-р Орлин Колев: Трябва ангажираност на ПП-ДБ пред президента за забавяне на мандата

ПП-ДБ трябва да дадат солидни основания пред президента Румен Радев за отлагане на връчването на втория мандат за съставяне на правителство. Това обясни в интервю пред БНР д-р Орлин Колев, преподавател по Конституционно право. Солидните  основания да бъдат за това, че ако президентът не връчи сега мандата, това ще бъде съпроводено..

публикувано на 15.07.24 в 18:04
Костадин Костадинов

Костадинов: Няма значение кой е премиер, ако не зачита волята на българския народ и правото на референдум

Радваме се, че "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) най-после припознаха идеята на "Възраждане" за борба с корупцията", коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в позиция, разпространена от пресцентъра на партията във връзка с проведената днес среща при президента преди връчването на втория проучвателен мандат, която..

публикувано на 15.07.24 в 17:44
Атанас Зафиров

Зафиров: Готови сме за разговори с ПП-ДБ, но без предварително зададени ограничения

"Изненадан съм, че ПП-ДБ са поискали отлагане на връчването на втория мандат с аргумент за провеждане на срещи с останалите политически сили. След като почти от седмица се знае, че те ще бъдат вторият мандатоносител, можеха да използват това време". "С нас разговор не е воден под никаква форма. Затова намирам това предложение за бягане от отговорност."..

публикувано на 15.07.24 в 17:42

Джаз концерт на "Шивачите на истории" в кино Кабана в София

В столичната градинка кино Кабана се очакват доста любители на джаза тази вечер на концерт в градинката пред НДК, съобщи Маргарита Борисова пред БНР. Музикалното събитие е от цикъла Джазфест 2 в столицата. "Цикълът Джаз 2 стартира с концерт на триото на Димитър Горчаков, пиано, Росен Захариев – Роко, тромпет, и Васил Вътев ударни. Те се наричат..

публикувано на 15.07.24 в 17:26

В Плевен отбелязват 40 години от откриването на галерия "Колекция Светлин Русев"

В Плевен отбелязват 40 години от откриването на галерия Дарение "Колекция Светлин Русев".  През 1984 г. акад. Светлин Русев подари на родния си град Плевен над 400 произведения на изкуството - живопис и скулптура, икони от личната си колекция. Община Плевен предостави за това изключително дарение уникалната сграда на бившата градска баня,..

публикувано на 15.07.24 в 17:02