Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щангистите ни са втори по медали на европейското в София

Щангистите ни са втори по медали на европейското в София
Снимка: БТА

Националният отбор на България завърши на второ място в класирането по медали на европейското първенство по вдигане на тежести в София.

Тимът, воден от олимпийския шампион от Барселона - Иван Иванов, приключи с четири титли, два сребърни медала и един бронзов. 

Това постижение бе подобрено само от отбора на Армения, който също излъчи четирима шампиони, но успя да добави още три сребърни и три бронзови медала.

Третото място в тази класация се поделя от Италия и Украйна с по две титли и два сребърни медала, а две титли взе и Румъния.

Шампиони в София имат още Турция, индивидуалните неутрални атлети, представляващи Беларус, Полша, Норвегия, Азербайджан и Великобритания. Медалисти пък излъчиха Грузия, Молдова, Албания, Франция, Израел, Германия, Финландия, Ирландия, Латвия и Испания.

В малкото класиране по медали, което включва и отличията в отделните движения, Армения отново е на първо място с 11 златни, седем сребърни и осем бронзови медала. И тук втората позиция е за България с 11 златни, четири сребърни и четири бронзови медала. На трета позиция е Италия с шест златни, пет сребърни и два бронзови медала.

Само в класирането по точки България е на първо място при мъжете с 696 точки, следвана от Армения с 669 и Турция с 628. При жените първенец по точки е Украйна с 654 точки, пред Турция с 535 и Румъния с 485. България е на шесто място с 344 точки.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Не ни достигнаха само 20 секунди

Валентин Илиев - треньорът на ЦСКА 1948, коментира отпадането от турнира по футбол Лига на конференциите срещу Пафос с 0:4 след продължения: "Направихме така, че този отбор да играе мачове, до които никой не е вярвал, че ще достигне. Поздравявам футболистите, защото играха с човек по-малко повече от 50 минути. Не ни достигнаха само 20 секунди...

публикувано на 16.08.24 в 07:31
Душан Керкез

Душан Керкез: С 10 души в Европа е трудно

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез заяви, че е доволен от представянето на футболистите си генерално в шестте мача от европейските турнири, като отделя единствено срещата с Панатинайкос от турнира Лига Европа като гости. Пътят на пловдивчани в Европа приключи с поражение 0:2 от Зрински Мостар като гост в Босна и Херцеговина,..

публикувано на 16.08.24 в 07:29
Аякс отстрани Пантинайкос след 34 дузпи в Лига Европа

Аякс отстрани Пантинайкос след 34 дузпи в Лига Европа

Отборът на Аякс се класира по драматичен начин за плейофите в турнира по футбол Лига Европа, след като загуби като домакин на Панатинайкос с 0:1 в редовното време на реванша. Първият мач беше спечелен от амстердамския тим отново с 1:0. В продълженияте не падна гол и се стигна до изпълнение на 34 дузпи!!! Нидерландският клуб спечели с резултат 13:12..

публикувано на 16.08.24 в 06:19
Всички резултати в турнира Лига на конференциите

Всички резултати в турнира Лига на конференциите

Трети квалификационен кръг в турнира по футбол Лига на конференциите - срещи-реванш: ПАФОС (Кипър) - ЦСКА 1948 (България)  4:0 след продължения, 1:0 в редовното време (0:1 в първата среща) ЗРИНСКИ МОСТАР (Босна/Херц) - Ботев Пловдив (България)   2:0 (1:2) Флора Талин (Естония) - ВИКИНГУР (Исландия)    1:2 (1:1) ЛЕГИЯ ВАРШАВА..

публикувано на 16.08.24 в 06:13
Владимир Николов - президент на ВК Левски

Волейболен клуб Левски представи нов спонсор

Волейболният клуб Левски представи новия си партньор, като това е компанията Palms Bet. Двете страни подписаха договор за сътрудничество за 3 години, като той може да бъде продължен за по-дълъг период при взаимно разбирателство и добра работа. От страна на Левски на представянето бяха президентите на клуба Владимир Николов и Давид Давидов,..

публикувано на 15.08.24 в 17:21
Кимия Ализаде

Кимиа Ализаде: Бронзовият медал не е този, който исках, но се борих за България

Кимиа Ализаде, която донесе  в историята на българското таекуондо медал от Олимпийски игри, заяви при прибирането си в София, че се е борила в името на България и се радва, че е успяла да зарадва българите с бронзов медал. Родената в Иран Ализаде отчете, че целта ѝ е била златото в категория 57 килограма, но е допуснала грешка в първия си мач, която ѝ е..

публикувано на 15.08.24 в 16:57
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с по-висока трудност на прескок за следващата година

Националката по спортна гимнастика Валентина Георгиева ще увеличи трудността в изпълненията си на прескок за следващата година, обяви самата тя на пресконференция. През този сезон тя стана европейска вицешампионка на този уред, а на Олимпийските игри в Париж се класира за финала, където зае престижното пето място. Георгиева беше избрана за спортист..

публикувано на 15.08.24 в 16:37