Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хебър изненада Локомотив в Пловдив

Хебър победи Локомотив в Пловдив
Снимка: ФК Хебър

Локомотив загуби от Хебър с 1:2 в Пловдив, в среща от 22-ия кръг на футболното ни първенство.

"Черно-белите" поведоха в резултата още в 6-ата минута чрез Христо Иванов, но в началото на втората част играчите на Любослав Пенев възстановиха равенството, когато точен бе Марк-Емилио Папазов.

В 11-ата минута от добавеното време на двубоя "зелените" стигнаха до успеха с гол на Шейх Сенгор.

Преди това - в 57-ата минута, гол за домакините не бе зачетен заради засада, а три минути след това първоначално отсъдена дузпа за домакините бе отменена след намеса на системата ВАР.

"Черно-белите" завършиха срещата в намален състав, след като Ангел Лясков бе изгонен от игра за втори жълт картон в осмата минута от добавеното време на мача. 

Така след поражението Локомотив остава с 41 точки на четвърто място в класирането.

Хебър пък събра 23 точки и временно изпревари Локомотив (София) на 12-ото място в подреждането. 

В 9-ата минута домакините осъществиха добра комбинация по левия фланг, която завърши с удар на Ангел Лясков, срещнал крак на защитник на Хебър.

В следващата си атака обаче "черно-белите" откриха резултата.

Оливер Камдем центрира отдясно към Йоан Баи, който засече от близка дистанция и Петър Дебърлиев успя да парира, но при добавката Христо Иванов прати топката в мрежата за 1:0. 

В 25-ата минута Евандро стреля точно от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Дебърлиев.

Десет минути по-късно Бабакр Дион се разходи из защитата на гостите и пусна за Йоан Баи, който не успя да уцели вратата с удар по диагонала. 

В 42-ата минута играчите на Хебър опитаха да отговорят, но го направиха с два последователни неточни удара от дистанция на Олексий Збун и Георги Каракашев.

В самия край на първата част Ангел Лясков се откъсна от защитата на гостите, но стреля слабо и не затрудни Петър Дебърлиев. 

Шест минути след подновяването на играта през втората част футболистите на Любослав Пенев изравниха.

Стефан Цонков центрира отдясно право на главата на Марк-Емилио Папазов, който необезпокояван засече от близка дистанция за 1:1. 

Домакините пробваха веднага да си върнат преднината в резултата и в 57-ата минута стигнаха до попадение.

Баи центрира от корнер на първа греда, където Хорхе Сегура отклони с глава към Димитър Илиев и капитанът на Локомотив засече в опразнената врата.

Попадението обаче не бе зачетено заради засада, след като ситуацията бе разгледана и с помощта на ВАР.

В 60-ата минута системата за видеоарбитраж отново бе използвана, за да отмени отсъдена дузпа в полза на домакините.

След остро подаване на Бабакар Дион топката срещна ръката на Георги Вълчев и главният съдия Петър Кузев посочи бялата точка.

Арбитърът обаче бе извикан да прегледа ситуацията и промени първоначалното си решение. 

В 85-ата минута Локомотив разгърна бърза атака през центъра на терена, която обаче завърши със слаб удар на Димитър Илиев, попаднал право в ръцете на Петър Дебърлиев.

Домакините завършиха срещата в намален състав, след като Ангел Лясков бе изгонен от игра за втори жълт картон в осмата минута от добавеното време на мача. 

В 11-ата минута от добавеното време Хебър стигна до успеха.

Влезлият като резерва Шейх Сенгор Диаманка се възползва от неразбирателство в отбраната на Локомотив и прехвърли с глава излезлия неразчетено напред Кристиан Томов, за да донесе успеха на своя тим.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Реал остава без Мбапе

Нападателят на Реал Мадрид Килиан Мбапе ще пропусне следващите три мача на отбора заради контузия на бедрото. 25-годишният французин ще бъде извън терените 2-3 седмици и няма да играе в мачовете с Атлетико Мадрид и Виляреал в Ла Лига, както и двубоя от Шампионската лига срещу Лил, съобщиха испанските медии. Мбапе се контузи в мача от 7-ия кръг на..

публикувано на 25.09.24 в 15:15

Григор Димитров стартира срещу испанец в Пекин

Най-добрият българския тенисист Григор Димитров ще играе срещу испанския квалификант Роберто Баутиста-Агут в първия кръг на турнира на твърда настилка в китайската столица Пекин с награден фонд 3,89 милиона долара. Димитров е номер 10 в световната ранглиста на АТП. Той има четири победи в пет срещу срещу испанеца, но за последно са игрили през 2021..

публикувано на 25.09.24 в 15:13
Зиновия Ванева.

Троен български успех на тенис турнира във Варна

Българките Зиновия Ванева, Йоана Константинова и Мелис Расим се класираха за втория кръг на сингъл на международния турнир по тенис на клей във Варна с награден фонд 15 хиляди долара. Квалификантката Ванева спечели убедително срещу участващата с "уайлд кард" Дария Мария Тудор (Румъния) с 6:2, 6:1 за 75 минути. Националната шампионка на открито през..

публикувано на 25.09.24 в 14:28
Виктория Томова

Виктория Томова продължава във втория кръг на турнира в Пекин

Виктория Томова се класира за втория кръг на силния тенис-турнир в Пекин. На старта Томова победи украинката Леся Цуренко с 2:0 сета - 6:3, 6:3.  Съперничка на българската тенисистка във втория кръг ще бъде испанката Паола Бадоса.

публикувано на 25.09.24 в 07:46

Лудогорец - Славия Прага пряко по програма "Хоризонт"

Лудогорец започва участието си в основната фаза на турнира Лига Европа тази вечер. Съперник на шампионите на стадиона в Разград ще бъде чешкия Славия Прага. Срещата ще бъде предавана пряко по програма Хоризонт на БНР след новините в 22 часа.

публикувано на 25.09.24 в 06:27

Реал Мадрид удържа победата при мач №300 на Карло Анчелоти

Отборът на Реал Мадрид постигна пета поредна победа във всички турнири, след като надви Алавес с 3:2 в двубой от междинния седми кръг на испанското футболно първенство. “Белите” поведоха още в първата минута чрез Лукас Васкес, а после с лекота добавиха още два гола, дело на Килиан Мбапе (40’) и Родриго (48’). Така те спокойно изчакваха края, когато от..

публикувано на 25.09.24 в 06:20

Севиля победи Валядолид в шампионата на Испания

Севиля победи като домакин Валядолид с 2:1 в среща от 7-ия кръг на испанското футболно първенство.  Андалусийците трябваше да треперят до последно, за да стигнат до изстрадани три точки благодарение на резервата Еюке, който бе точен в 85-ата минута.  В заключителните секунди на редовното време Маркао от домакините получи червен картон. Преди това в..

публикувано на 25.09.24 в 06:15