Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов се връща в ГЕРБ

Атанас Камбитов
Снимка: БГНЕС

Атанас Камбитов, два мандата кмет на Благоевград, а преди това депутат от ГЕРБ, който напусна партията заедно с Цветан Цветанов, се завръща като общински председател на ГЕРБ  в областния център. Информацията беше потвърдена днес от пресцентъра на партията.

Решението на Изпълнителната комисия на партията е било съобщено на закрито заседание на областното ръководство  вчера вечерта  от секретаря на ГЕРБ Цветомир Паунов. 

На срещата е присъствал и самият Атанас Камбитов. Той поема общинската организация на ГЕРБ, която временно се оглавяваше от Даниела Савеклиева. 

Областният председател и евродепутат Андрей Новаков запазва поста си, но Камбитов ще бъде регионален координатор между Изпълнителната комисия и областта.

Атанас Камбитов беше депутат от  ГЕРБ в 41-вото Народно събрание, но не довърши мандата си, тъй като се яви и спечели изборите за кмет на Благоевград. Управлява областния център от 2011 до 2019 година. 

През втория си мандат успя да включи в Националната програма за саниране  над 70% от многофамилните жилищни сгради. През септември 2020 година напуска ГЕРБ и се присъединява към новоучредената партия на Цветан Цветанов "Републиканци за България". На местните избори в края на миналата година отново се кандидатира за кмет на Благоевград, но като независим. 

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава и гасенето и на пожара край с. Преколница, близо до границата с РСМ

Трети ден продължава гасенето на пожара в района на граничното кюстендилско село Преколница , обхванал около 120 декара частна гора.  Пламъците вчера се пренесоха в труднодостъпно дере. На терена са три екипа на пожарната, десетки горски работници. Районът е напълно обезлюден, няма къщи и имоти, каза кметът на селото Христина Илиева, но е в близост до..

публикувано на 13.07.24 в 09:45
главен комисар Александър Джартов

Александър Джартов: Няма застрашени населени места от пожарите в страната

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната. Това съобщи в интервю за БНР директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов: "Основно имаме големи пожари като фронт и като площи в района на село Срем, както и в Горнославци, община Ивайловград. Продължава в община..

публикувано на 13.07.24 в 09:41

Гафовете на Байдън и останалите световни новини от седмицата

С над 14 милиона гледания за два дни в събитие се превърна тази седмица и разпространяването на трейлъра на втората част на " Гладиатор ", 24 години след премиерата на първия филм на Ридли Скот. Действието се развива няколко десетилетия след събитията в първия филм. Почитателите на киното и историческите епоси ще се пренасат в центъра на тънещата в..

публикувано на 13.07.24 в 09:40

Историческа възстановка и поклонение в с. Вишовград годишнината от битката на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

В павликенското село Вишовград с историческа възстановка и поклонение отбелязват днес 156 години от битката на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Честването в местността Канлъ дере край Вишовград, където Стефан Караджа е тежко ранен и пленен, започва в 9,30 часа с панихида за загиналите четници, възпоменателно поклонение и поднасяне на..

публикувано на 13.07.24 в 09:34
Сахат тепе

Алея на Сахат тепе в Пловдив носи името на Милчо Левиев

Алея на Сахат тепе в Пловдив вече носи името на Милчо Левиев.  Разхождащите се по нея могат да прочетат и една от най-запомнящите се фрази на именития пианист, композитор и джазмен , изписана на монтираната там указателната табела: "Обичам страстно музиката, затова се опитвам да я освободя от безплодните традиции, които я задушават". През..

публикувано на 13.07.24 в 09:30

Опасни горещини в Гърция и Румъния

Потушен беше горският пожар, който избухна вчера в района на Далмация. Съобщава се изгорели 5 000 квадратни метра маслинови и борови гори. В Гърция през изминалия ден - на 17 километра от Комотини - се запалиха маслинови дървета. Пламъците бяха загасени по въздух.  Самолети и хеликоптери се включиха и в овладяването на пламъците на..

публикувано на 13.07.24 в 09:28

Засега няма опасност пожарът в РСМ да премине на наша територия

Екипи на пожарната дежуриха през нощта на места по границата ни със Северна Македония, където вчера се разрази горски пожар.  Горският пожар в РСМ продължава да настъпва към България Над денонощие продължи борбата с огнената стихия да не премине на наша територия заради силния вятър. Вчера от пожарната в Благоевград съобщиха, че няма..

публикувано на 13.07.24 в 09:17