Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи полицейската акция в болница в Аахен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Приключила е мащабната полицейска акция в клиника в немския град Аахен, предаде ДПА. Германската полиция е успяла да извади от сградата 65-годишната жена, която се беше барикадирала в стая в болницата. Репортер на агенцията на мястото събитието съобщава, че жената е била изкарана от болничното заведение на носилка. От полицията обявиха, че други хора в болницата не са пострадали заради инцидента.

Според полицията имаше данни за "възможна заплаха". Един от етажите на клиниката беше евакуиран, а полицията обяви, че в клиниката се намира "подозрително лице" - 65-годишната жена. В болница "Луизенхоспитал" беше разположена специална оперативна група от спецчастите. Преди това имаше предположения, че е имало вземане на заложници, а заради силно задимяване беше изпратена и пожарната. Полицията приемаше ситуацията много сериозно и имаше информация, че няколко стаи са били евакуирани. Цялата улица пред болница "Луисенхоспитал" беше пълна със спешни автомобили. Полицейски хеликоптер кръжеше над болницата.

Според актуалната информация жената е постъпила в болницата в следобедните часове. Германските железници спряха влаковете си до гара в участъка.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В НС заседава ПГ на ДПС, но без депутатите, подкрепящи Доган: Връщане за нас няма

В Народното събрание започна среща на парламентарната група на ДПС.  Депутатите от ПГ на ДПС на среща в НС за втория мандат В съобщение от пресцентъра на партията, изпратено минути след 15:00 часа , се казва, че Движението за права и свободи е единно и подкрепя както почетния председател Ахмед Доган, така  и председателите Делян Пеевски и..

публикувано на 09.07.24 в 16:19
Атанас Атанасов

Атанас Атанасов: В ПП-ДБ няма разделение, ще предложим правителство с третия мандат

В ПП-ДБ няма разделение и ще предложим правителство с третия мандат, ако ни бъде връчен. С такава позиция излезе съпредседателят на коалицията и лидер на ДСБ Атанас Атанасов. Божидар Божанов: Вратата за подкрепа за правителство с втория мандат е категорично затворена "Да, България": ПП-ДБ може да поиска третия мандат "Ще отидем при..

публикувано на 09.07.24 в 15:40
Стефан Тафров

Стефан Тафров: Атал излиза от изборите по-силен и се позиционира за президентския вот през 2027 г.

Сегашният министър-председател на Франция Габриел Атал излиза със засилени позиции от изборите и се позиционира за президентските избори през 2027 г. Това каза пред БНР дипломатът Стефан Тафров и уточни: " Той се дистанцира леко от президента Еманюел Макрон след изборите, като каза, че не е бил съгласен с разпускането на Националното събрание , но..

публикувано на 09.07.24 в 15:23

Искат отлагане на новата методика за заплащане на онколекарствата, влязла в сила от 1 юли

От варненската специализирана болница за лечение на онкологични заболявания  ( СБАЛОЗ "Д-р Марко Антонов Марков – Варна" ЕООД)  поискаха отлагане на променената  методика за заплащане на лекарствата за  лечение онкоболните пациенти, влязла в сила от 1 юли . От здравното заведение изпратиха писмо до Министерството на здравеопазването и до..

публикувано на 09.07.24 в 15:19

"Да, България": ПП-ДБ може да поиска третия мандат

Националният съвет на Движение "Да, България" реши коалицията да се обедини около оценката, че ПП-ДБ може да поиска третия мандат. Условието - ако бъде установено наличието на готовност за формиране на широко програмно мнозинство около пакет антикорупционни реформи, насочени към елиминиране на модела "Пеевски", завършване на съдебната реформа и..

публикувано на 09.07.24 в 15:19

Жители на Берковица отбелязаха 174 години от рождението на Иван Вазов

С традиционен поход "По стъпките на Вазов" жители на Берковица отбелязаха днес 174 години от рождението на Иван Вазов. Патриархът на българската литература е черпил вдъхновение от красивата природа по време на престоя си тук. Иван Вазов живее в Берковица в периода от 1879 - 1880 година. Бил е председател на окръжния съд. В Берковица Вазов..

публикувано на 09.07.24 в 15:02

Поликлиниката в Благоевград се нуждае от спешен ремонт

Сградата на поликлиниката в Благоевград се нуждае от спешен ремонт. Външните фасади са в трагично състояние, а падащите от тях огромни мраморни облицовъчни плочи правят сградата опасна за хората . Проблемът е, че поликлиниката има много съсобственици и това създава реални пречки за поддържането на сградата.   Историята на тази внушителна сграда..

публикувано на 09.07.24 в 14:45